top of page

Stervensbegeleiding van dieren

Stervensbegeleiding. Het kan zijn dat u uw dier moet laten inslapen, of u merkt dat het dier langzaam aan het afscheid nemen is. Dit is een moeilijke tijd, waarin u met veel vragen komt te zitten. Wanneer is het juiste moment om mijn dier in te laten slapen? Wat is het beste voor mijn dier? Hoe kan ik omgaan met het verdriet en hoe moet ik loslaten? Soms is het nog niet de tijd voor het dier, soms kan het een opluchting voor het dier zijn. Uit mijn eigen ervaring heb ik gemerkt hoe moeilijk dit allemaal is. Onze eigen emoties zorgen ervoor dat we niet meer helder kunnen denken. Door middel van diercommunicatie en energetisch begeleiden en ondersteunen van zowel mens als dier kan ik u hierbij helpen. Dit klinkt misschien raar in onze oren, maar dieren hebben vaak geen probleem met dit leven te verlaten.


Wat doe ik bij de stervensbegeleiding van dieren?

Door mij in te schakelen kan ik communiceren met het dier dit kan op afstand met een foto. En kan ik vragen aan het dier wat het zelf zou willen? Heeft het dier nog wensen? Bij oudere dieren is het vaak zo dat ze ouderdomskwalen hebben maar nog helemaal niet over willen gaan en graag nog een tijd bij ons willen blijven. Sommige dieren geven heel duidelijk aan niet het laatste ritje naar een dierenarts te willen maken, maar gewoon thuis te willen gaan.

Maar als het dier ondragelijk lijdt, dan wil het dier echt verlost worden uit zijn lijden. En dan mogen wij als mens niet aan onszelf denken maar moeten we denken aan het belang van ons dier. Ook zie je dat dieren soms nog de tijd aan hun eigenaar willen geven om te accepteren dat ze afscheid moeten nemen van hun dier. Ik geef het dier in alle rust de ruimte en de tijd om het mij te vertellen.

Zo krijg ik inzicht in wat het dier zelf wil. Misschien wil het dier nog iets zeggen tegen u. Het dier staat hierbij centraal. Ik help u beide hiermee zodat het wat gemakkelijker word om elkaar los te laten. Doordat u nog alles tegen uw dier hebt kunnen zeggen en u nu bewust afscheid hebt kunnen en mogen nemen dit geeft vaak zoveel meer rust. Voor uzelf maar ook voor het dier.

Ik ben niets meer en niets minder gewoon de schakel tussen uw beide. En vertaal via Diercommunicatie u beide wensen.


stervensbegeleiding van uw dier
afscheid nemen van hond

De mogelijkheden van stervensbegeleiding van uw dier

Ik begeleid dus het dier en u. Dit kan vanaf het begin dat mijn begeleiding wordt gevraagd tot aan het overlijden. Maar ook na het overlijden is het nog mogelijk om een keer contact op te nemen met het dier. Dit doe ik echter maar 1 keer want een dier wat is overleden heeft zijn rust verdiend! Ik adviseer wel altijd om even een paar weken te wachten met dit laatste gesprek.

Dit omdat het dier nog moet wennen aan zijn overgang. Na onze eerste contact bespreken we hoe we de begeleiding het beste kunnen gaan doen. De begeleiding in het stervensproces van uw dier en natuurlijk uw als eigenaar, wordt met alle liefde en zorg, door mij telefonisch ondersteund.

Verder kan ik de eigenaar helpen met wat het zou willen na het overlijden van het dier. Dit is iets waar veel mensen niet over nadenken. Maar wil men het dier begraven of laten cremeren? Weet men wat de diverse mogelijkheden zijn? Ik help u graag daar mee op weg.

Ervaring afscheid nemen van uw dier


Uit mijn eigen ervaring weet ik dat een goed afscheid nemen van je dier. Beter is bij de verwerking en dit klinkt een beetje raar maar een goed afscheid van je dier kan verdrietig maar ook een hele mooie waardevolle ervaring zijn.

En onthoud dit goed, los laten is ook houden van! Uw dier heeft dit aardse bestaan verlaten en wees dankbaar voor de onvoorwaardelijke liefde die het dier u heeft geven. Het dier is nu niet meer fysiek bij u. Maar wel op een andere manier. Het heeft een heel speciaal plekje in uw hart en daar zit het voor altijd.

Verder kan ik de eigenaar helpen met wat het zou willen na het overlijden. En wat de eventuele mogelijk heden zijn begraven, cremeren. Een urn of iets laten maken met de as van uw geliefde huisdier. Er zijn zoveel mogelijk heden op dit gebied. En ik help u met heel veel liefde verder in deze voor u toch al zo’n moeilijke tijd.


Voor meer informatie over stervensbegeleiding van uw dier stuur mij dan vrijblijvend een mail

12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page