top of page

Mijn pup bijt! Waarom bijt mijn pup in benen en voeten

Help! Wat moet ik doen als mijn pup bijt.

blij puppy
Mijn pup bijt! Waarom bijt mijn pup in benen en voeten?

Inleiding:Wat te doen als je puppy in je benen en voeten bijt?


Mijn pup bijt! Waarom bijt mijn pup in benen en voeten en wat kan ik eraan doen? Puppy's zijn schattig en leuk, maar ze kunnen soms ook vervelend gedrag vertonen, zoals bijten in je benen en voeten. Dit kan pijnlijk zijn en het is belangrijk om dit gedrag zo snel mogelijk aan te pakken.


Heeft u een puppy die in uw voeten of enkels bijt als u loopt? Pakt uw pup uw broekspijp vast en begint te trekken? Bloeden je tenen van zijn speelse sprongen? Dit is een van die puppy problemen en Hondentrainingen helpt u graag om de beste oplossing hiervoor te vinden.


Ten eerste, negeer dit alstublieft niet zomaar. Hoewel het nog een puppy fase is, vinden veel pups dit een superleuke activiteit, en hoe vaker ze het doen, en hoe leuker ze zijn, hoe groter de kans dat ze het zullen doen als ze groot zijn.Dus wat moet je doen? Hondentrainingen benaderd dit met verschillende tactieken.


 • Let goed op wanneer de pup bijt en wanneer het gebeurt, zodat u passende actie kunt ondernemen.

 • Gebruik management, wat eigenlijk alleen maar betekent dat je voorkomt dat het gebeurt.

 • Leer alternatief gedrag aan, iets wat de puppy kan doen in plaats van op u te bijten.

 • Onderbreek het gedrag zodra je pup bijt


Mijn pup bijt! Waarom bijten puppy's in benen en voeten?


Puppy's bijten in benen en voeten omdat het een natuurlijke reactie is. Het is een manier om te spelen, te ontdekken en hun tanden te gebruiken. Wanneer gebeurt het? Gebeurt het wanneer uw pup te moe is? Wanneer hij overenthousiast is? Wanneer hij iets wil? Als het uitsluitend gebeurt wanneer uw pup te moe of overenthousiast is, kunt u de pup gewoon een time out geven bijvoorbeeld door hem in zijn Bench te doen, even apart te zetten. Ook kan je hem iets geven waar hij op mag kauwen. Bijvoorbeeld kluif.

schattig hondje wat ligt
Mijn pup bijt! Waarom bijt mijn pup in benen en voeten?

Mijn pup bijt. Wat kan ik doen om dit te voorkomen?


Vraag jezelf af: kan ik iets doen om dit te voorkomen? Gebeurt dit bijvoorbeeld als uw pup uit de bench komt en overenthousiast is? Heeft het iets met die energie te maken. Doet hij het als je hem meeneemt om te plassen? Kun je hem aan de riem meenemen en de riem gebruiken om hem uit de buurt van je voeten te houden? Voor sommige pups is leiding misschien alles wat de hond nodig heeft. Beheer de situatie totdat de pup deze fase is ontgroeid.


Help! Mijn pup bijt in mijn benen als ik loop


Leer alternatief gedrag aan. Hier zijn veel opties voor, maar hier is degene die volgens mij het beste werkt voor de meeste pups: leer ze naast je lopen zonder je te bijten. Klinkt gemakkelijk toch? Nou eigenlijk is het vrij eenvoudig… Oefen dit eerst wanneer ze niet aan het bijten zijn, zodat ze het zonder afleiding kunnen leren. Koop een handvol lekkernijen (of gebruik de pup zijn eigen brokjes).


Leg iets lekkers op de grond zodat uw pup kan eten, terwijl hij aan het eten is, loopt u weg, als hij zich haast om u in te halen (omdat u een handvol lekkers heeft), zeg “ja” als hij dichterbij komt en voordat hij bijt of uw been vastpakt, laat dan nog een lekkernij op de grond vallen en herhaal. Zodra uw pup dit goed doet, gaat u verder met weglopen en zegt u “ja” terwijl hij u inhaalt, maar nu doet u nog een of twee stappen voordat u het lekkers laat vallen.


Ga zo door totdat uw pup tien stappen naast u kan lopen voordat u het lekkers laat vallen. Nu, op de momenten waarop uw pup waarschijnlijk op u zal bijten, pak dan een paar lekkernijen en doe in plaats daarvan deze oefening. Hij zal snel leren met je mee te lopen in plaats van op je te bijten.


Kijk ook eens op ons andere blog pagina over:Mijn pup bijt! Wat te doen als je puppy in je benen en voeten bijt?


Tips om het bijten te stoppen


 • Geef je puppy voldoende speelgoed en kluiven zodat hij zijn tanden kan gebruiken op een veilige manier.

 • Negeer het bijten niet, maar maak duidelijk dat het niet acceptabel is. Zeg bijvoorbeeld 'au' en stop direct met spelen als je puppy in je benen of voeten bijt.

 • Gebruik nooit fysiek geweld tegen je puppy, zoals slaan of schoppen. Dit kan leiden tot angst en agressie.

 • Train je puppy met commando's als 'zit' en 'blijf' zodat hij leert wat wel en niet mag.

 • Laat je puppy voldoende bewegen en speel met hem zodat hij zijn energie kwijt kan.

 • Geef je puppy voldoende aandacht en liefde zodat hij zich veilig en geborgen voelt.klein puppy wat heerlijk ligt te kijken
Mijn pup bijt! Waarom bijt mijn pup in benen en voeten

Moet ik mijn puppy niet corrigeren? Moet ik niet “nee” zeggen als mijn puppy mij bijt?


Gewoon nee zeggen werkt zelden (oké, zo nu en dan wel, maar meestal niet). Hondentrainingen gebruikt wel een getrainde verbale onderbreker voor dit soort hondengedrag, iets om dit gedrag in actie te stoppen.


Voor de meeste pups is dit slechts een klein deel van de training – en het werkt niet alleen, zonder dat de bovenstaande stappen zijn toegevoegd.


Zo traint u afleiding bij uw pup als hij bijt in je benen of voeten:


 • Zeg je woord ("nee" is prima, maar ik gebruik eigenlijk "stop" omdat ik het niet voor andere dingen gebruik). Zeg 'stop' op een rustige maar krachtige toon. Gebruik een toon die uw pup niet bang maakt, maar die wel duidelijk maakt dat u niet aan het spelen bent. Kijk rechtstreeks naar uw pup terwijl u het zegt.

 • Laat binnen 1 seconde nadat u het zegt een lekkernij op de grond vallen, vlak voor uw pup. Zeg 'stop' en laat het lekkers vallen.

 • Herhaal dit zo lang dat wanneer u “stop” zegt, uw puppy naar het lekkers kijkt. Als je dat ziet gebeuren, begin dan met het toevoegen van “ja” aan je beloningsmaker of klik terwijl de pup naar beneden kijkt. Zeg 'stop', de pup kijkt naar beneden, zeg 'ja' en behandel hem op de grond.

 • Oefen het dan een paar keer als uw pup met speelgoed of iets dergelijks bezig is. Zeg 'stop' en wanneer onze pup naar de grond kijkt, markeer dan met uw 'ja' of klik en beloon hem.


Als u nu 'stop' blijft, betekent dit iets voor uw pup. Het betekent dat je moet stoppen met doen wat je doet en naar beneden moet kijken.


Mijn pup bijt in mijn broekspijpen. Hier is de oplossing!


Je wordt overrompeld en je pup grijpt je broekspijp vast (noteer wanneer en waarom dit gebeurde, zodat je dit de volgende keer kunt voorkomen). Zeg “stop” en stop onmiddellijk met bewegen. Beweeg uw voeten of benen niet (dit beloont feitelijk het bijten – beweging is super lonend voor honden).


Wanneer uw pup stopt, prijs hem dan als een gek en geef hem daarna de opdracht om zijn mond op iets legaals te leggen (een speeltje of een kauwgom). Als uw pup niet stopt (dit werkt niet altijd), zeg dan een tweede keer 'stop', pak uw pup op en plaats hem uit uw buurt, zoals een oefenhok of bench, en geef hem iets om op te kluiven.


Dit is veel! Moet ik echt al deze dingen doen als mijn pup bijt


Misschien of misschien niet. Ik begin altijd met management, want als je het voor elkaar krijgt, zullen de meeste pups er wel overheen groeien. Maar als uw pup super toegewijd is aan het vastgrijpen van uw benen, moet u misschien al deze stappen ondernemen. Maak je echter geen zorgen, je hoeft deze dingen maar een paar weken te doen totdat je pup het idee krijgt en rustig naast je kan lopen.


Conclusie; Wat te doen als je puppy in je benen en voeten bijt?


Het bijten in benen en voeten is een natuurlijke reactie van puppy's, maar het kan pijnlijk en vervelend zijn. Door je puppy voldoende speelgoed en aandacht te geven, duidelijk te maken dat het bijten niet acceptabel is en hem te trainen met commando's, kun je dit gedrag stoppen.


Straffen is geen effectieve manier en kan leiden tot angst en agressie. Met geduld en consistentie kun je, je puppy leren om op een veilige en leuke manier te spelen.FAQ - Veelgestelde vragen mijn pup bijt!


Is het bijten in benen en voeten een teken van agressie?


Nee, meestal niet. Het is een natuurlijke reactie van puppy's en kan verschillende redenen hebben. Het is belangrijk om het gedrag aan te pakken voordat het wel agressief wordt.


Moet ik mijn puppy straffen als hij in mijn benen en voeten bijt?


Nee, straffen is geen effectieve manier om het gedrag te stoppen. Het kan leiden tot angst en agressie bij je puppy. Het is beter om het gedrag te negeren of duidelijk te maken dat het niet acceptabel is.


Wat kan ik doen als mijn pup bijt in mijn benen en voeten


Geef de pup een ander alternatief bijvoorbeeld een kluif of strooi brokjes op de grond voor afleiding. Zodat de pup ander gedrag gaat vertonen.Een mooi klein gevlekt hondje wat een riempje in zijn bek vasthoudt
Hondentrainingen - Mijn pup bijt! Waarom bijt mijn pup in benen en voeten1.441 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page