top of page

Trainen van een Cavapoo

Trainen van een Cavapoo, de ultieme hondengids!


Trainen van een Cavapoo , het schattige kruisingsras van de Cavalier King Charles Spaniel en de Poedel, worden snel een populaire keuze voor gezinnen en individuen. Hun zachte temperament, intelligentie en speelse aard maken ze geweldige metgezellen, maar net als elke hond hebben ze een goede training nodig om zich te ontwikkelen tot een volwaardig gezinslid.


Het belang van vroege hondentraining Cavapoo


Het is cruciaal om met de hondentraining van de Cavapoo zo vroeg mogelijk te beginnen. Puppies zijn van nature nieuwsgierig en willen graag behagen, waardoor ze meer ontvankelijk zijn voor trainingssignalen. Vroege training legt een solide basis voor hun toekomstig gedrag en helpt gedragsproblemen later in het leven te voorkomen.


blij hond
Trainen van een Cavapoo

Hier zijn enkele hondentips voor het trainen van uw Cavapoo:


 • Begin vroeg met trainen: Hoe eerder u begint met het trainen van uw Cavapoo, hoe gemakkelijker het zal zijn. Puppy's zijn van nature nieuwsgierig en willen graag behagen, dus zullen ze ontvankelijker zijn voor trainingscommando's.

 • Gebruik positieve bekrachtiging: Positieve bekrachtiging is de meest effectieve manier om Cavapoos te trainen. Dit betekent dat u ze voor goed gedrag moet belonen met snoepjes, lof of genegenheid. Vermijd het gebruik van straf, omdat dit de band met uw hond kan beschadigen en hem angstiger kan maken.

 • Wees consistent: Bij het trainen van uw Cavapoo is het belangrijk om consistent te zijn met uw commando's. Dit betekent dat u voor elk commando dezelfde woorden en handsignalen gebruikt en uw hond beloont voor het volgen ervan.

 • Deel de training op in kleine stappen: Cavapoos kan gemakkelijk overweldigd worden door te veel informatie tegelijk. Verdeel de training in kleine stappen en verhoog geleidelijk de moeilijkheidsgraad naarmate uw hond vordert.

 • Maak training leuk: Trainen moet een positieve ervaring zijn voor zowel u als uw hond. Maak trainingssessies leuk en boeiend door een verscheidenheid aan speelgoed en activiteiten te gebruiken of mentale stimulatie.


Hier zijn enkele specifieke trainingsopdrachten die belangrijk zijn voor Cavapoos:


 • Zit: Het zitcommando is een basiscommando dat essentieel is voor alle honden. Om uw Cavapoo te leren zitten, houdt u iets lekkers boven zijn hoofd en zegt u 'zit'. Terwijl ze hun hoofd optillen om het lekkers te volgen, moet hun achterwerk op natuurlijke wijze naar de grond zakken. Beloon ze met het lekkers als ze zitten.

 • Blijf: Het blijf-commando is een ander belangrijk commando waarmee u uw Cavapoo veilig kunt houden in potentieel gevaarlijke situaties. Om je Cavapoo te leren blijven, ga je voor hem staan ​​met je hand uitgestrekt en zeg je 'blijf'. Doe een paar stappen achteruit en beloon ze met iets lekkers als ze op hun plaats blijven. Vergroot geleidelijk de afstand tussen u en uw hond naarmate hij beter wordt in het blijven.


 • Kom: Het kom-commando is belangrijk voor het terugroepen, wat de mogelijkheid is om uw hond naar u terug te roepen. Om je Cavapoo te leren komen, houd je iets lekkers vast en loop je weg terwijl je 'kom' zegt. Als ze je benaderen, beloon ze dan met iets lekkers. Herhaal deze oefening in omgevingen die steeds meer afleiden.


hond op supboard
Cavapoo op surfplank

Hier is een lijst met veelgestelde vragen over Cavapoo-hondentraining:


Vraag: Hoe vroeg moet ik beginnen met het trainen van mijn Cavapoo?


A: Het wordt aanbevolen om zo vroeg mogelijk te beginnen met het trainen van uw Cavapoo, idealiter vanaf de leeftijd van 8 weken. Puppy's zijn van nature nieuwsgierig en willen graag behagen, dus zullen ze in dit stadium ontvankelijker zijn voor trainingscommando's.


Vraag: Wat is de beste methode om een ​​Cavapoo te trainen?


A: Positieve bekrachtiging is de meest effectieve en humane methode voor het trainen van Cavapoos. Dit betekent dat u ze voor gewenst gedrag beloont met snoepjes, lof of genegenheid. Vermijd het gebruik van straf, omdat dit de band met uw hond kan beschadigen en hem angstiger kan maken.


Vraag: Wat zijn enkele veelvoorkomende fouten die je moet vermijden bij het trainen van een Cavapoo?


A: Enkele veel voorkomende fouten die u moet vermijden bij het trainen van een Cavapoo zijn:

 • Gefrustreerd of ongeduldig raken: het is belangrijk om geduldig en consistent te zijn met uw training. Cavapoos leren het beste in hun eigen tempo.

 • Het gebruik van harde of op straffen gebaseerde methoden: Harde methoden kunnen uw band met uw hond beschadigen en hem angstiger maken.

 • Proberen te veel commando's tegelijk te leren: deel de training op in kleine, beheersbare stappen.

 • Trainingssessies te lang of saai maken: Houd trainingssessies kort en boeiend om uw hond geïnteresseerd te houden.

Vraag: Wat zijn enkele aanvullende tips voor het trainen van een Cavapoo?


A: Naast de bovenstaande tips zijn hier nog enkele aanvullende tips voor het trainen van een Cavapoo:

 • Gebruik verschillende trainingsmethoden: Combineer positieve bekrachtiging met andere methoden, zoals clickertraining of shaping.

 • Maak trainingssessies leuk en boeiend: gebruik speelgoed, spelletjes en complimenten om uw hond gemotiveerd te houden.

 • Socialiseer uw Cavapoo vroeg en vaak: Dit zal hem helpen om goed aangepaste honden te worden die kunnen communiceren met andere mensen en dieren.

 • Wees geduldig en consistent: trainen kost tijd en moeite, maar het is de moeite waard om een ​​goed opgevoede en gelukkige metgezel te hebben.


Conclusie trainen van een Cavapoo


Cavapoos zijn heerlijke honden die bekend staan ​​om hun zachtaardigheid, intelligentie en speelse karakter. Ze kunnen worden opgeleid tot welgemanierde metgezellen met de juiste aanpak. Hier zijn enkele belangrijke punten uit deze gids:

 • Begin vroeg met trainen. Puppy's zijn op jongere leeftijd ontvankelijker voor trainingscommando's.

 • Gebruik positieve bekrachtiging. Beloon gewenst gedrag met snoepjes, lof of genegenheid in plaats van straf.

 • Wees consistent. Gebruik voor elke instructie dezelfde commando's en handgebaren en beloon uw hond consequent.

 • Deel de training op in kleine stappen. Overweldig uw hond niet met te veel informatie tegelijk.

 • Maak trainen leuk. Gebruik speelgoed, spelletjes en positieve bekrachtiging om uw hond betrokken te houden.

 • Leer essentiële commando's. Leer uw Cavapoo basiscommando's zoals zitten, blijven, komen en weggaan.

 • Denk aan een professionele opleiding. Als je meer begeleiding nodig hebt, overweeg dan om je Cavapoo in te schrijven voor gehoorzaamheidslessen of om een ​​professionele trainer in te huren.

Met geduld, consistentie en positieve bekrachtiging kun je je Cavapoo trainen om jarenlang een goed opgevoede en liefdevolle metgezel te zijn.
18 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Cavapoo mini

Cavapoo hond

Comments


bottom of page