top of page

Troosthond - Troosthonden

Troosthond - Troosthonden


Troosthond - Troosthonden zijn speciaal getrainde honden die gebruikt worden om emotionele ondersteuning te bieden aan mensen die dit nodig hebben. Deze honden worden geselecteerd op hun vriendelijke karakter en vermogen om te reageren op menselijke emoties. Troosthonden zijn er in alle soorten en maten en kunnen bijvoorbeeld werken in ziekenhuizen, verpleeghuizen, scholen, bij een uitvaart, hospice en zelfs luchthavens.


Hondentrainingen heeft al veel hondeneigenaren geholpen met het opleiden van een Troosthond. Vraag naar onze mogelijkheden.

Het belang van troosthonden is groot, omdat ze een belangrijke rol spelen bij het bevorderen van het welzijn van mensen. Deze honden kunnen helpen bij het verlichten van stress, angst en eenzaamheid en kunnen bijdragen aan de verbetering van de fysieke en mentale gezondheid van mensen. Het hebben van een Troosthond kan zelfs bijdragen aan een vermindering van depressieve symptomen.


Troosthond-Troosthonden

Waarom zijn troosthonden belangrijk?

Troosthonden zijn belangrijk omdat ze kunnen helpen bij het verlichten van stress, angst en andere emoties. Uit onderzoek is gebleken dat interactie met een hond kan leiden tot vermindering van stresshormonen en verhoging van hormonen die het gevoel van welzijn bevorderen. Bovendien kunnen troosthonden mensen helpen om zich minder eenzaam en meer op hun gemak te voelen.


Troosthond - Troosthonden in Actie

Troosthonden zijn getraind om op verschillende manieren te helpen bij het verbeteren van het welzijn van mensen. Ze worden vaak gebruikt in situaties waarin mensen zich gestrest, angstig, eenzaam of verdrietig voelen. Hieronder volgen enkele voorbeelden van hoe troosthonden worden ingezet:

Bezoeken van ziekenhuizen en verpleeghuizen

Troosthonden worden vaak ingezet om patiënten in ziekenhuizen en verpleeghuizen te bezoeken. De honden kunnen patiënten afleiding bieden, een gevoel van veiligheid en geborgenheid geven en bijdragen aan een sneller herstel.

Hulp bij PTSS en angststoornissen

Troosthonden worden ook gebruikt bij de behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS) en angststoornissen. Deze honden kunnen getraind worden om specifieke signalen op te vangen en te reageren op de angst en stress die hun eigenaar ervaart.

Steunen van kinderen tijdens moeilijke tijden