top of page

Verschil tussen Pitbull en Stafford

Bijgewerkt op: 1 jun.

Verschil tussen Pitbull en Stafford. De American Staffordshire Terrier (AmStaff) en de American Pit Bull Terrier (APBT) zijn twee verwante maar verschillende rassen.

Hoewel ze een gemeenschappelijke oorsprong, fysieke kenmerken en sommige temperament kenmerken delen, hebben ze ook verschillen in uiterlijk, energieniveaus en bepaalde persoonlijkheidskenmerken.Grijze hond met punt oren
Verschil tussen Pitbull en Stafford

Belangrijkste verschil tussen Pitbull en Stafford:


Uiterlijk en grootte:


American Staffordshire Terriers hebben minder variatie in hoogte dan American Pit Bulls en hebben slechts vier kleurvariaties. De AmStaff kan iets rustiger en minder atletisch zijn dan American Pit Bulls, maar ze zijn niet minder liefdevol. Ze zijn wat gereserveerder in de buurt van niet-familieleden, maar staan open om nieuwe mensen te ontmoeten.


De American Pit Bull Terrier is groter en slanker, terwijl de American Staffordshire een kortere, gedrongen bouw heeft. American Pit Bull Terrier reuen kunnen 30 tot 75 kilo wegen en 17 tot 22 cm hoog zijn, terwijl American Staffordshire Terrier reuen 56 tot 67 kilo kunnen wegen en 18 tot 22 cm hoog zijn.


Temperament:


Het temperament van de American Pit Bull Terrier en de American Staffordshire Terrier is bijna identiek. Ze zijn zelfverzekerd, intelligent, waakzaam, alert, zelfbewust, moedig en hopeloos toegewijd aan hun gezin.


Activiteit:


Zowel de Staffordshire Bull Terrier als de American Pit Bull Terrier zijn actieve rassen. Ze zijn graag in beweging en hebben een leergierige geest met een schijnbaar onuitputtelijke bron van energie.


Samengevat, hoewel de American Staffordshire Terrier en de American Pit Bull Terrier dezelfde oorsprong hebben, hebben ze duidelijke verschillen in fysieke verschijning, grootte en bepaalde persoonlijkheidskenmerken. Het is belangrijk om deze verschillen te begrijpen als u een van beide rassen overweegt.grijs wit hond in bladeren
Stafford

Wat zijn de fysieke verschillen tussen Amerikaanse Staffordshire terriers en Pitbulls?


De American Staffordshire Terrier (AmStaff) en de American Pit Bull Terrier (APBT) hebben een aantal fysieke verschillen. Hier zijn de belangrijkste verschillen:


American Staffordshire Terriers hebben over het algemeen een breder hoofd met goed gedefinieerde wangspieren, wat hen een karakteristiek uiterlijk geeft. Ze hebben een gespierde bouw en atletische lichaamsbouw


De American Pit Bull Terrier is groter en slanker, terwijl de American Staffordshire een kortere, gedrongen bouw heeft. Pitbulls zijn veel groter en langer dan Staffordshire terriers. Ze hebben ook een slanke en gespierde bouw en verschillende kleuren en aftekeningen.


Grootte:

American Staffordshire Terriers hebben minder variatie in hoogte dan American Pit Bulls en hebben slechts vier kleurvariaties. Ze zijn zwaarder dan Pitbulls met minder zichtbare spierspanning. American Pitbulls kunnen agressief zijn tegen andere huisdieren en moeten op jonge leeftijd worden gesocialiseerd. Vergeleken met Pitbulls zijn Amstaffs minder atletisch en hebben ze een rustiger karakter.


Temperament:

American Staffordshire Terriers zijn iets rustiger en minder atletisch dan American Pit Bulls, maar ze zijn niet minder liefdevol. Ze zijn wat gereserveerder in de buurt van niet-familieleden, maar ze staan open om nieuwe mensen te ontmoeten.


American Pit Bull Terriers worden beschreven als "agressief vriendelijk" en kunnen energiek, onstuimig en speels zijn. Ze staan bekend om hun hoge intelligentie en leergierige persoonlijkheid.


Samengevat, de American Staffordshire Terrier en de American Pit Bull Terrier hebben verschillen in hoofd en bouw, grootte en temperament, die bijdragen aan hun verschillende fysieke verschijning en kenmerken.


Wat zijn de meest voorkomende gezondheidsproblemen voor Amerikaanse Staffordshire terriërs en Pitbulls?


American Staffordshire Terriers en Pitbulls zijn weliswaar familie van elkaar, maar er zijn enkele verschillen op het gebied van gezondheidsproblemen. Hier zijn enkele veelvoorkomende gezondheidsproblemen waar beide rassen mee te maken kunnen krijgen:


Heup- en elleboogdysplasie: beide rassen zijn gevoelig voor heup- en elleboogdysplasie, wat hun mobiliteit kan beïnvloeden en ongemak of pijn kan veroorzaken.


Progressieve Retinale Atrofie (PRA): American Staffordshire Terriers kunnen PRA ontwikkelen, een degeneratieve oogaandoening die kan leiden tot blindheid.


Hypothyreoïdie: Beide rassen kunnen lijden aan hypothyreoïdie, een aandoening die de schildklier aantast en kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen


Cerebellaire Ataxie: American Staffordshire Terriers kunnen cerebellaire ataxie ontwikkelen, een neurologische aandoening die hun evenwicht en coördinatie aantast


Zwaarlijvigheid: Beide rassen zijn gevoelig voor obesitas, wat kan leiden tot gewrichtsproblemen, stofwisselings- en spijsverteringsstoornissen, rugpijn en hartaandoeningen.


Huidallergieën: American Staffordshire Terriers en Pitbulls kunnen gevoelig zijn voor huidallergieën, die jeuk, irritatie en open wonden kunnen veroorzaken.


Artritis: Oudere American Staffordshire Terriers kunnen artritis ontwikkelen, wat hun heupen, benen en rug aantast en ongemak en mobiliteitsproblemen veroorzaakt.


Het is essentieel om een dierenarts te raadplegen voor regelmatige controles en screeningstests om de gezondheid van je hond in de gaten te houden en mogelijke problemen meteen aan te pakken.


FAQ - Veelgestelde vragen verschil Amerikaanse Stafford en Pitbull


Kunnen deze rassen met kinderen omgaan?


Ja het zijn echt kindervrienden mits goed opgevoed


Zijn het agressieve honden?


Dit is onterecht mits ze goed opgevoed zijn en bij een verantwoorde fokker worden aangeschaft.
756 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Training Stafford

Stafford staan ​​bekend om hun loyaliteit en beschermende instincten. Het zijn uitstekende familiehonden die goed met kinderen omgaan.

Comentarios


bottom of page