Puppy socialisatie hondentraining
Bijgewerkt op: 13 mei
Puppy socialisatie hondentraining: De sleutel tot een evenwichtige hond
Puppy socialisatie Hondentraining is een belangrijk aspect het opvoeden van uw puppy en het socialiseren hiervan. Als trotse nieuwe eigenaar wilt u natuurlijk alleen het allerbeste voor uw pup en dat deze gezond en gelukkig opgroeit.
Maandagavond 19.00 uur Puppy Socialisatie training Vol - Vol
Dit betekent dat u uw pup laat wennen aan verschillende situaties, geluiden, geuren, mensen en dieren. Door uw puppy op de juiste manier te socialiseren, kunt u bijdragen aan zijn mentale en emotionele ontwikkeling en hem helpen om een evenwichtige hond te worden.
Tip: Laat uw pup veel slapen, dit is zeer belangrijk voor zijn sociale ontwikkeling en groei. Minstens 18 uur per dag!

Puppy socialisatiefase hoe zit dit in elkaar?
Geboorte en neonatale fase van de pup ( 0 -3 weken)
Eindelijk is het dan zover de pups zijn geboren. De eerste paar dagen zijn de oogjes nog gesloten en het gehoor is nog niet volledig ontwikkeld. De pups leven volledig op hun tastzin en geur. Met name de geur van moeder en broertjes en zusjes zijn uit duizenden herkenbaar!
In de eerste 2 weken van hun leven zijn de pups alleen maar aan het eten, slapen, warm blijven en groeien. Dit noemt men de neonatale fase.
Tussen 2 en 3 weken oud gaan de ogen en oren open en krijgt de pup meer prikkels binnen van de omgeving.
Primaire socialisatie periode ( 3 tot 12 weken )
In deze periode is het essentieel dat de pup leert alles wat de pup later ook tegen kan komen. Dit noem je de puppy socialisatie periode of puppy socialiseren. Een belangrijke fase om op te groeien van de pup, ook wel de inprenting fase van de pup genoemd. De aanwezigheid van de moeder hond is in deze fase tot de leeftijd van ongeveer 7 weken nog erg belangrijk. De dingen die de pup in deze periode leert van hun moederhond kunnen wij als mens zijnde nooit vervangen.
Van fokker naar nieuwe eigenaar ( 7 – 8 weken)
De beste tijd om je pup op te halen bij de fokker is op de overgang van de zevende naar achtste week. In deze periode staat de pup even geestelijk gezien stil en kunt u als eigenaar snel geaccepteerd worden als “surrogaat moederhond”.
Socialisatie ( 8 – 12 weken)
Voor de pup is dit de periode om te socialiseren. Wat belangrijk is dat de pup aan allerlei ervaringen bloot wordt gesteld zoals, kinderboerderij, schoolplein, mensen, dieren, kinderen, auto’s, fietsen, treinverkeer, geluiden, dierenarts. In deze periode dient de pup vertrouwd te raken met zijn directe omgeving en zijn soortgenoten dit alles op een positieve manier. Door dit te ondernemen krijgt u een stabiele liefdevolle pup.
Rangorde fase( 12 – 16 weken)
In deze fase probeert de pup zijn grenzen te verleggen en u uit te dagen om een plek in de roedel te krijgen. Wees consequent en zorg dat u de leiderschap behoudt.
