top of page

Hoe kalmeer je een drukke pup

Hoe kalmeer je een drukke pup


Hoe kalmeer je een drukke pup. Een drukke pup kan soms erg vermoeiend zijn voor baasjes, vooral als ze nog niet weten hoe ze ermee om moeten gaan. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je pup te kalmeren en ervoor te zorgen dat hij zich op zijn gemak voelt.


Hoe kalmeer je een drukke pup

Hier zijn enkele tips om een drukke pup te kalmeren:

  1. Maak tijd voor ontspanning: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je pup voldoende tijd heeft om te ontspannen. Net als mensen hebben puppies rust nodig om hun energie op te laden. Zorg ervoor dat er momenten van rust zijn gedurende de dag, waarbij je pup kan slapen of gewoon rustig kan zijn.

  2. Gebruik kalmerende geuren: Sommige geuren kunnen helpen om puppies te kalmeren. Probeer bijvoorbeeld een geurige halsband of spray met lavendel of kamille. Deze geuren hebben een kalmerend effect en kunnen helpen om stress en angst te verminderen.

  3. Geef je pup voldoende beweging: Hoewel het belangrijk is om voldoende rusttijd te bieden, hebben puppies ook voldoende lichaamsbeweging nodig om hun energie kwijt te raken. Zorg ervoor dat je pup genoeg speeltijd en wandelingen krijgt, zodat hij zich kan uitleven en zijn energie kwijt kan.

  4. Geef kauw speeltjes: Kauwen kan helpen om stress te verminderen en te kalmeren. Zorg ervoor dat je puppy altijd toegang heeft tot veilige kauw speeltjes, zoals rubberen speeltjes of kauw staven.

  5. Houd het rustig en voorspelbaar: Puppies vinden het vaak prettig om voorspelbaarheid en routine te hebben. Probeer daarom zoveel mogelijk dezelfde routine te handhaven, zoals vaste wandel- en speeltijden. Zorg er ook voor dat de omgeving van je pup rustig is, zonder te veel drukte en geluid.

  6. Beloon gewenst gedrag: Het is belangrijk om gewenst gedrag van je pup te belonen. Als je pup bijvoorbeeld rustig en kalm is, geef hem dan een traktatie of prijs hem met positieve woorden. Hierdoor zal je pup sneller gewenst gedrag vertonen en zich beter kunnen kalmeren.

  7. Zorg voor voldoende slaap: Puppies hebben veel slaap nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat je pup voldoende slaapt gedurende de dag, en dat hij een rustige en comfortabele slaapplek heeft om in te slapen.

Onthoud dat het verzorgen en trainen van een pup tijd en geduld vergt. Door het bovenstaande advies op te volgen en regelmatig aandacht te besteden aan je pup, kun je hem helpen zich te kalmeren en zich comfortabel te voelen.