top of page

Hoe kalmeer je een drukke pup

Bijgewerkt op: 14 okt. 2023

Hoe kalmeer je een drukke pup


Hoe kalmeer je een drukke pup. Een drukke pup kan soms erg vermoeiend zijn voor baasjes, vooral als ze nog niet weten hoe ze ermee om moeten gaan. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je pup te kalmeren en ervoor te zorgen dat hij zich op zijn gemak voelt.


Hoe kalmeer je een drukke pup


Hier zijn enkele tips om een drukke pup te kalmeren:

 1. Maak tijd voor ontspanning: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je pup voldoende tijd heeft om te ontspannen. Net als mensen hebben puppies rust nodig om hun energie op te laden. Zorg ervoor dat er momenten van rust zijn gedurende de dag, waarbij je pup kan slapen of gewoon rustig kan zijn.

 2. Gebruik kalmerende geuren: Sommige geuren kunnen helpen om puppies te kalmeren. Probeer bijvoorbeeld een geurige halsband of spray met lavendel of kamille. Deze geuren hebben een kalmerend effect en kunnen helpen om stress en angst te verminderen.

 3. Geef je pup voldoende beweging: Hoewel het belangrijk is om voldoende rusttijd te bieden, hebben puppies ook voldoende lichaamsbeweging nodig om hun energie kwijt te raken. Zorg ervoor dat je pup genoeg speeltijd en wandelingen krijgt, zodat hij zich kan uitleven en zijn energie kwijt kan.

 4. Geef kauw speeltjes: Kauwen kan helpen om stress te verminderen en te kalmeren. Zorg ervoor dat je puppy altijd toegang heeft tot veilige kauw speeltjes, zoals rubberen speeltjes of kauw staven.

 5. Houd het rustig en voorspelbaar: Puppies vinden het vaak prettig om voorspelbaarheid en routine te hebben. Probeer daarom zoveel mogelijk dezelfde routine te handhaven, zoals vaste wandel- en speeltijden. Zorg er ook voor dat de omgeving van je pup rustig is, zonder te veel drukte en geluid.

 6. Beloon gewenst gedrag: Het is belangrijk om gewenst gedrag van je pup te belonen. Als je pup bijvoorbeeld rustig en kalm is, geef hem dan een traktatie of prijs hem met positieve woorden. Hierdoor zal je pup sneller gewenst gedrag vertonen en zich beter kunnen kalmeren.

 7. Zorg voor voldoende slaap: Puppies hebben veel slaap nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat je pup voldoende slaapt gedurende de dag, en dat hij een rustige en comfortabele slaapplek heeft om in te slapen.

Onthoud dat het verzorgen en trainen van een pup tijd en geduld vergt. Door het bovenstaande advies op te volgen en regelmatig aandacht te besteden aan je pup, kun je hem helpen zich te kalmeren en zich comfortabel te voelen.


Hoe kalmeer je een drukke pup

Het kan soms lastig zijn om een drukke puppy te kalmeren. Hier zijn enkele tips die kunnen helpen om je puppy te helpen ontspannen.

 1. Creëer een rustige omgeving: Zorg ervoor dat de omgeving van je puppy rustig is en vrij van afleidingen. Vermijd harde geluiden en fel licht en zorg voor een comfortabele slaapplaats voor je puppy.

 2. Geef hem voldoende beweging: Puppies hebben veel beweging nodig om hun energie kwijt te raken en hun behoeften te vervullen. Neem je puppy daarom dagelijks mee voor een wandeling of speel met hem in de tuin. Hierdoor zal hij minder energie hebben om druk te doen binnenshuis.

 3. Zorg voor voldoende mentale stimulatie: Puppies hebben niet alleen lichamelijke, maar ook mentale stimulatie nodig. Geef je puppy daarom speelgoed waarmee hij mentaal uitgedaagd wordt, zoals een voerpuzzel of een speeltje met verstopte traktaties.

 4. Geef hem voldoende slaap: Een puppy heeft veel slaap nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat je puppy voldoende slaap krijgt gedurende de dag, zodat hij niet oververmoeid raakt en druk gedrag gaat vertonen.

 5. Beloon gewenst gedrag: Als je puppy rustig en kalm gedrag vertoont, beloon hem dan met lekkere traktaties en veel lof. Op deze manier leert hij dat rustig gedrag beloond wordt en zal hij dit gedrag vaker vertonen.

 6. Leer hem commando's: Leer je puppy basiscommando's, zoals zit en blijf. Hierdoor zal hij leren zich te concentreren en te luisteren naar jouw aanwijzingen.

 7. Overweeg een bench: Als je puppy erg druk is, kan een bench helpen om hem te kalmeren. Een bench biedt een veilige en rustige plek voor je puppy waar hij zich kan terugtrekken en ontspannen.

Onthoud dat het kalmeren van een drukke puppy tijd en geduld vergt. Door aandacht te besteden aan zijn bewegingsbehoeften, slaappatroon en mentale stimulatie, en door hem te belonen voor gewenst gedrag, kun je je puppy helpen om rustiger en kalmer te worden.


Hoe kalmeer je een drukke pup

FAQ (Veelgestelde vragen hoe kalmeer je een drukke pup)


Hoe kan ik mijn drukke pup kalmeren?

Er zijn verschillende manieren om een drukke pup te kalmeren. Zorg er eerst voor dat je pup genoeg beweging krijgt. Een uitgeputte pup zal rustiger zijn dan een pup die te weinig beweging krijgt.


Daarnaast kan het helpen om rustige activiteiten te doen, zoals samen kauwen op een bot of rustig spelen met een zacht speeltje. Ook kun je een rustige omgeving creëren, bijvoorbeeld door rustige muziek op te zetten of een rustige plek in huis te creëren waar je pup zich kan terugtrekken.

Is het oké om mijn pup te kalmeren met medicatie?


Het is meestal niet nodig om medicatie te geven aan een drukke pup. Probeer eerst de bovenstaande tips om je pup te kalmeren. Als deze niet werken en je nog steeds problemen hebt met de energie van je pup, overleg dan met je dierenarts over mogelijke medicatie. Het is belangrijk om te onthouden dat medicatie slechts een tijdelijke oplossing is en niet de oorzaak van het gedrag aanpakt.

Hoe kan ik mijn pup leren om kalm te zijn?


Het aanleren van kalm gedrag bij een pup vergt geduld en consistentie. Zorg voor een dagelijkse routine waarin voldoende tijd is voor rust en ontspanning. Leer je pup ook commando's aan, zoals "zit" en "blijf", en beloon hem wanneer hij zich goed gedraagt. Het is belangrijk om te voorkomen dat je pup gestrest raakt. Zorg dus voor een veilige en rustige omgeving waarin je pup zich op zijn gemak voelt.

Hoe lang duurt het voordat mijn pup kalmeert?


Het kan enige tijd duren voordat je pup zich volledig op zijn gemak voelt en kalmeert. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de leeftijd, het ras en de persoonlijkheid van je pup, evenals de omgeving en de opvoeding. Wees geduldig en consistent in het aanleren van kalm gedrag en zorg voor voldoende rust en ontspanning voor je pup.

Wat moet ik doen als mijn pup blijft doorgaan met druk gedrag?


Als je pup blijft doorgaan met druk gedrag, kan het zijn dat hij te weinig beweging of mentale stimulatie krijgt. Probeer je pup meer uitdaging te bieden, bijvoorbeeld door middel van puzzelspeelgoed of hersenwerkjes.


Het kan ook helpen om een trainer of gedragstherapeut te raadplegen om te kijken of er onderliggende problemen zijn die het gedrag van je pup veroorzaken. Wees geduldig en consistent in je aanpak, en beloon je pup wanneer hij zich goed gedraagt.

Hondentrainingen kan u altijd begeleiden of adviseren als uw puppy druk is.


Hoe kalmeer je een drukke pup


1.769 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page