top of page

Verzorgingstips voor je Berner Sennenhond

Verzorgingstips voor je Berner Sennenhond


Als trotse eigenaar van een Berner Sennenhond wil je natuurlijk het beste voor je trouwe viervoeter. Het is belangrijk om te weten hoe je je Berner Sennenhond het beste kunt verzorgen, zodat hij gezond en gelukkig blijft. In dit artikel delen we onze beste verzorgingstips voor je Berner Sennenhond.


Voeding

De voeding van je Berner Sennenhond is een belangrijke factor voor zijn gezondheid. Het is belangrijk om te kiezen voor kwalitatief hoogwaardige voeding die voldoet aan de voedingsbehoeften van je hond. Zorg ervoor dat de voeding voldoende eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen bevat. Geef je hond geen tafelresten, omdat deze vaak te veel zout, suiker en vet bevatten en niet voldoen aan de voedingsbehoeften van je Berner Sennenhond.Verzorgingstips voor je berner sennenhond

Beweging

Beweging is ook belangrijk voor de gezondheid van je Berner Sennenhond. Zorg ervoor dat je hond voldoende beweging krijgt, bijvoorbeeld door lange wandelingen te maken. Berner Sennenhonden zijn van nature actieve honden en hebben veel beweging nodig om fit te blijven. Naast wandelen kun je ook denkspelletjes doen met je hond of bijvoorbeeld een honden sport beoefenen.


Vachtverzorging

De vacht van je Berner Sennenhond heeft regelmatig verzorging nodig. Borstel de vacht minstens eenmaal per week om dode haren en vuil te verwijderen. Berner Sennenhonden hebben een dikke vacht die kan klitten als je hem niet regelmatig verzorgt. Verwijder klitten voorzichtig met een kam of schaar. Let er bij het wassen van je hond op dat je een hondenshampoo gebruikt die geschikt is voor Berner Sennenhonden.


Gebitsverzorging

Een goede gebitsverzorging is essentieel voor de gezondheid van je Berner Sennenhond. Poets de tanden van je hond regelmatig met een tandenborstel en tandpasta speciaal voor honden. Geef je hond daarnaast regelmatig kauwproducten om tandplak en tandsteen te voorkomen.


Gezondheidscontrole