top of page

Wat is redirectie agressie hond

Wat is redirectie agressie hond


Redirectie agressie of Redirection aggression hond


Redirectie agressie bij honden treedt op wanneer een hond gefrustreerd of opgewonden raakt door een bepaalde stimulus, maar niet in staat is om erop te reageren.


Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als een hond aan de lijn wordt gehouden en niet in staat is om naar een andere hond te gaan waarmee hij graag wil spelen. In plaats daarvan kan de hond zijn frustratie of opwinding afreageren op iets anders, zoals zijn baasje of een andere onschuldige voorbijganger.


Dit wordt redirectie agressie genoemd omdat de agressie van de hond niet gericht is op de oorspronkelijke stimulus, maar op iets anders wat in de buurt is.


Redirectie agressie gevaarlijk


Ja, redirectie agressie kan gevaarlijk zijn voor zowel de hond als zijn omgeving. Als de hond zijn opgebouwde frustratie of opwinding afreageert op een ander persoon of dier, kan dit leiden tot bijtincidenten of andere vormen van agressie. Het is belangrijk om het probleem van redirectie agressie snel aan te pakken met behulp van professionele training om mogelijke gevaren te vermijden.Wat is redirectie agressie hond

Waar komt redirectie agressie hond vandaan?


Redirectie agressie bij honden kan ontstaan door verschillende oorzaken. Het kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door een gebrek aan socialisatie of training, waardoor de hond niet weet hoe hij op een gepaste manier moet reageren op verschillende stimuli.