top of page

Wat moet je doen als je hond binnen plast

Bijgewerkt op: 14 okt. 2023

Wat moet je doen als je hond binnen plast


Wat moet je doen als je hond binnen plast. Als hondenbezitter kan het voorkomen dat je hond onzindelijk is en binnen plast. Het is belangrijk om dit probleem serieus te nemen, omdat het kan leiden tot vervelende situaties en onhygiënische omstandigheden in huis.


In dit artikel bespreken we de oorzaken van onzindelijkheid bij honden en wat je kan doen om dit te voorkomen. Daarnaast geven we tips over hoe je het beste kan reageren op een plasje binnen en wat je kan doen als het probleem blijft aanhouden.


Wat moet je doen als je hond binnen plast


De oorzaken van onzindelijkheid bij honden


Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor onzindelijkheid bij honden. Een van de meest voorkomende oorzaken is dat de hond niet goed is opgevoed en niet geleerd heeft om buiten te plassen. Daarnaast kan het ook voorkomen dat een hond te opgewonden is en daardoor de controle verliest. Andere oorzaken zijn bijvoorbeeld ouderdom, medische problemen of stress.


Wat moet je doen als je hond binnen plast

Wat kan je doen om onzindelijkheid te voorkomen?


Om onzindelijkheid bij honden te voorkomen is het belangrijk om de hond van jongs af aan te leren om buiten te plassen. Dit kan je doen door een vaste routine aan te houden en de hond regelmatig uit te laten. Daarnaast is het belangrijk om de hond te belonen als hij buiten heeft geplast. Op deze manier zal de hond gemotiveerd zijn om zijn behoefte buiten te doen.


Hoe kan je het beste reageren op een plasje binnen? Het is belangrijk om op de juiste manier te reageren als je hond binnen heeft geplast. Het heeft geen zin om de hond te straffen, omdat dit averechts kan werken. De hond zal niet begrijpen waarom hij gestraft wordt en het kan de band tussen de hond en de eigenaar beschadigen.

Het is beter om de hond te negeren en het plasje op de juiste manier schoon te maken. Gebruik hiervoor de juiste schoonmaakmiddelen, zodat de geur van het plasje niet blijft hangen. Gebruik geen ammoniak of chloor, omdat dit juist kan uitnodigen om op dezelfde plek te plassen. Het is beter om een speciaal middel te gebruiken dat de geur van urine afbreekt.

Zorg er daarnaast voor dat de hond niet bij de plek kan komen, bijvoorbeeld door de ruimte af te sluiten of door er een meubelstuk voor te zetten. Op deze manier zal de hond niet verleid worden om op dezelfde plek te blijven plassen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het niet de schuld van de hond is als hij binnen plast. Onzindelijkheid kan verschillende oorzaken hebben, zoals medische problemen, stress of onvoldoende training. Het is daarom belangrijk om geduld te hebben en op de juiste manier te reageren op een plasje binnen.


Wat moet je doen als je hond binnen plast

Geen straf geven

Het heeft geen zin om de hond te straffen als hij binnen heeft geplast. Dit kan de hond verwarren en de relatie tussen de hond en de eigenaar schaden. Het is beter om de hond te negeren en het plasje op de juiste manier schoon te maken.


De juiste schoonmaakmiddelen gebruiken

Het is belangrijk om de juiste schoonmaakmiddelen te gebruiken als de hond binnen heeft geplast. Gebruik geen ammoniak of chloor, omdat dit juist kan uitnodigen om op dezelfde plek te plassen. Het is beter om een speciaal middel te gebruiken dat de geur van urine afbreekt.


De hond aanleren om buiten te plassen

Het aanleren van de hond om buiten te plassen vergt geduld en consistentie. Neem de hond regelmatig mee naar buiten en geef hem veel lof en beloningen als hij buiten plast. Het kan ook helpen om de hond te leren om op commando te plassen, bijvoorbeeld door het woord "plasje" te gebruiken als hij begint te plassen. Beloon de hond altijd als hij op commando plast.


Als de hond toch binnen plast, zorg er dan voor dat hij de plek niet kan bereiken door de ruimte af te sluiten of door er een meubelstuk voor te zetten. Gebruik daarnaast geen agressieve middelen of technieken om de hond te straffen. Geduld en positieve training zijn de beste manieren om de hond aan te leren om buiten te plassen.Wat moet je doen als je hond binnen plast

Wat als het probleem blijft aanhouden?


Als het probleem van binnen plassen blijft aanhouden, kan het nodig zijn om verdere stappen te ondernemen.


Hier zijn twee opties:


Een dierenarts bezoeken

Bij aanhoudend probleem van binnen plassen kan er sprake zijn van een medisch probleem. Bijvoorbeeld een blaasontsteking of andere aandoeningen. Een dierenarts kan de hond onderzoeken en een behandelplan opstellen om het probleem aan te pakken.


Een professionele hondentrainer inschakelen

Als het gedrag van binnen plassen niet verandert, kan het inschakelen van een professionele hondentrainer uitkomst bieden. De trainer kan de oorzaak van het probleem bepalen en met u en uw hond aan de slag gaan om het gedrag te veranderen. Dit kan ook helpen als de hond angstig of onzeker is en daardoor binnen plast.


Blijf in ieder geval geduldig en consistent in uw aanpak. Het aanleren van nieuw gedrag vergt tijd en toewijding. Door de juiste aanpak te kiezen en de hond te belonen voor goed gedrag, kunt u uw hond succesvol aanleren om buiten te plassen.Wat moet je doen als je hond binnen plast

Tips voor het zindelijk maken van een puppy


Het zindelijk maken van een puppy kan een uitdagend proces zijn, maar het is belangrijk om geduldig en consistent te blijven. Hier zijn enkele tips om het proces soepeler te laten verlopen:


Een vaste routine aanhouden

Houd een vaste routine aan voor het uitlaten van de puppy. Laat de puppy ongeveer elke 2-3 uur uit, na het slapen, spelen of eten. Dit kan helpen om ongelukjes binnen te voorkomen en de puppy aan te leren dat buiten plassen de norm is.


Belonen van goed gedrag

Beloon de puppy elke keer als hij buiten plast. Geef hem bijvoorbeeld een traktatie of speel even met hem. Dit helpt de puppy te begrijpen dat buiten plassen goed gedrag is en stimuleert hem om dit te blijven doen.


Geduld hebben

Het zindelijk maken van een puppy vergt tijd en geduld. Wees niet ontmoedigd door een paar ongelukjes en blijf consistent met uw aanpak. Met genoeg tijd en inzet zal de puppy leren waar hij moet plassen en zal hij zindelijk worden.


Houd er rekening mee dat elke puppy anders is en dat het zindelijk maken van de ene puppy langer kan duren dan bij de andere. Blijf geduldig en geef niet op, uiteindelijk zal de puppy zindelijk worden en kunt u genieten van een gelukkige en gezonde hond.


Er zijn verschillende redenen waarom een hond binnen kan plassen, zoals angst, medische problemen of territoriumproblemen. Het is belangrijk om de oorzaak van het probleem vast te stellen voordat u een oplossing probeert te vinden.

Hoe kan ik mijn hond leren om buiten te plassen?


Het aanleren van zindelijkheid kan tijd en geduld vergen. Houd een vaste routine aan voor het uitlaten van de hond, beloon goed gedrag en wees geduldig. U kunt ook overwegen om een professionele hondentrainer in te schakelen als het probleem aanhoudt.


Moet ik mijn hond straffen als hij binnen plast?

Nee, straffen kan averechts werken en het probleem erger maken. In plaats daarvan moet u de oorzaak van het probleem vaststellen en op een positieve manier werken aan het aanleren van zindelijkheid.

Welke schoonmaakmiddelen kan ik het beste gebruiken om de geur van urine te verwijderen?

Gebruik schoonmaakmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor het verwijderen van urinegeur. Vermijd schoonmaakmiddelen die ammoniak bevatten, omdat deze de geur van urine kunnen versterken.

Wat als het probleem van binnen plassen blijft aanhouden?

Als het probleem blijft aanhouden, ondanks uw inspanningen om het op te lossen, overweeg dan om een dierenarts te raadplegen om mogelijke medische problemen uit te sluiten.


U kunt ook overwegen om een professionele hondentrainer in te schakelen om u te helpen bij het aanleren van zindelijkheid.Wat moet je doen als je hond binnen plast


20 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page