top of page

Wat zijn de kleuren van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Wat zijn de kleuren van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Wat zijn de kleuren van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever


Als het gaat om de Nova Scotia Duck Tolling Retriever, ook wel bekend als de Toller, is een van de meest opvallende kenmerken de vachtkleur. Deze prachtige honden hebben een unieke en opvallende vachtkleur die hen onderscheidt van andere retrievers. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende kleuren van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever en wat u moet weten over hun vacht.


Inleiding tot de Toller


Voordat we dieper ingaan op de kleuren van de Toller, is het belangrijk om wat basisinformatie te geven over het ras zelf. De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een middelgroot hondenras dat afkomstig is uit Nova Scotia, Canada. Dit ras is gefokt om eenden te lokken en te retrieven, en het is bekend om zijn hoge energieniveau en intelligentie. Tollers zijn ook populair als gezinshonden vanwege hun aanhankelijke en speelse persoonlijkheden.


Kleuren van de Toller


De Toller heeft een dubbele vacht die bestaat uit een dikke ondervacht en een waterafstotende bovenvacht. Deze vacht kan verschillende kleuren hebben, waaronder:


Rood

De meest voorkomende kleur voor Tollers is rood. Dit kan variëren van een lichtoranje tot een diep kastanjebruin. Rode Tollers hebben meestal witte markeringen op hun voeten, borst en staartpunt.


Oranje

Oranje is een andere kleur die voorkomt bij Tollers. Dit is een helderdere kleur dan rood en kan variëren van een bleek perzikachtig roze tot een dieper oranje. Oranje Tollers hebben ook witte markeringen.