top of page

De West Highland White Terrier

Bijgewerkt op: 5 nov. 2023

De West Highland White Terrier gids


De West Highland White Terrier,ook wel bekend als de Westie, is een hondenras uit Schotland met een kenmerkende witte harde vacht met een ietwat zachte witte ondervacht. Het is een middelgrote terriër, hoewel met langere benen dan andere Schotse terriërrassen. Hier zijn enkele belangrijke feiten over de West Highland White Terrier:

 • Uiterlijk : De Westie heeft een witte dubbele vacht die het gezicht van de hond opvult, waardoor deze een rond uiterlijk krijgt. Hij heeft donkere, amandelvormige ogen en een zwarte neus die tegen zijn witte vacht afsteekt. Over het algemeen heeft hij een gespierde bouw met een diepe borst, en zijn staart is vrij kort en dik.

 • Temperament : Westies zijn vriendelijke, vrolijke en aanhankelijke honden met een levendig karakter waardoor ze bij iedereen geliefd zijn (behalve kleine knaagdieren). Ze zijn intelligent, leren snel en kunnen goed met kinderen omgaan, maar tolereren niet altijd een ruwe behandeling. Ze zijn actief en sociaal met een hoge prooidrift, omdat ze ooit gewend waren om op knaagdieren te jagen.

 • Geschiedenis : Het moderne ras stamt af van een aantal fokprogramma's van white terriers in Schotland vóór de 20e eeuw. De Westie is gefokt om op kleine knaagdieren te jagen op plaatsen zoals boerderijen. Edward Donald Malcolm, 16e Laird van Poltalloch, wordt gecrediteerd voor de creatie van het moderne ras uit zijn Poltalloch Terrier, maar wilde niet als zodanig bekend staan. De populariteit van het ras in het begin van de 20e eeuw was zo groot dat honden werden ingeruild voor honderden guineas.

 • Grootte : Westies zijn kleine honden, met een schouderhoogte van 25 tot 23 centimeter, terwijl mannetjes doorgaans 15 tot 20 kilo wegen.

 • Gezondheid : De meeste Westies leven lang en gelukkig, maar ze kunnen last hebben van specifieke gezondheidsproblemen, zoals diabetes en huidaandoeningen. Ze hebben een bijzonder gevoelige maag en kunnen vatbaar zijn voor voedselallergieën, dus de juiste voeding is van cruciaal belang. Regelmatige verzorging is ook belangrijk om de gezondheid van hun vacht en huid te behouden.

 • Populariteit : Sinds 2010 is de Westie het derde meest populaire terriërras in Groot-Brittannië, met 5.361 puppy's geregistreerd bij de Kennel Club. Dit is echter een daling in aantal sinds 2001, toen het het populairst was.

Over het algemeen is de West Highland White Terrier een liefdevolle en actieve hond die een geweldige aanvulling is op elk gezin.wit hondje met lang haar
De West Highland White Terrier


Wat is het temperament van een West Highland White Terrier


De West Highland White Terrier, of Westie, is een vriendelijk, vrolijk en actief hondenras dat bekend staat om zijn levendige karakter en moedige persoonlijkheid. Hier zijn enkele belangrijke temperamentkenmerken van de Westie:

 • Speels en intelligent : Westies zijn speelse en intelligente honden die graag omgaan met hun baasjes en andere huisdieren. Ze kunnen goed met kinderen omgaan en zijn geweldige huisdieren.

 • Zelfverzekerd en vasthoudend : Westies zijn zelfverzekerde en vasthoudende honden die niet bang zijn om grotere honden of dieren aan te nemen. Ze hebben een hoge prooidrift en werden oorspronkelijk gefokt om op kleine knaagdieren te jagen13.

 • Loyaal : Westies zijn loyale honden die geweldige metgezellen zijn. Ze zijn altijd blij hun baasjes te zien en houden van knuffelen.

 • Waakzaam en onafhankelijk : Westies zijn waakzame en onafhankelijke honden die soms een beetje eigenwijs kunnen zijn. Ze hebben tijdens de training een stevige hand nodig en kunnen moeilijk zindelijk zijn.

 • Sociaal : Westies zijn sociale honden die goed met iedereen overweg kunnen, ook met vreemden. Ze zijn aanhankelijk met kinderen van alle leeftijden en kunnen goed samenleven met oudere kinderen.

Over het geheel genomen is de West Highland White Terrier een gedurfde, zelfverzekerde, vrolijke en intelligente hond die vreugde kan vinden in de eenvoudigste geneugten van het leven. Het zijn geweldige huisdieren die regelmatige lichaamsbeweging, verzorging en een uitgebalanceerd dieet nodig hebben om hun gezondheid en geluk te behouden.


Wat zijn de trainingsbehoeften van een West Highland White Terrier


De West Highland White Terrier, of Westie, is een klein maar energiek hondenras dat regelmatige lichaamsbeweging vereist om zijn fysieke en mentale gezondheid te behouden. Hier zijn enkele belangrijke punten over de trainingsbehoeften van een Westie op basis van de zoekresultaten:

 • Hoeveelheid lichaamsbeweging : De meeste gezonde volwassen Westies hebben ongeveer 60-70 minuten lichaamsbeweging per dag nodig, wat een combinatie kan zijn van wandelen, rennen en spelen. Puppy's en oudere honden kunnen echter verschillende bewegingsbehoeften hebben, en het is belangrijk om een ​​dierenarts te raadplegen voor specifieke aanbevelingen op basis van hun leeftijd en gezondheidstoestand.

 • Type oefening : Westies houden van dagelijkse wandelingen, interactieve spelsessies en mentale stimulatie. Ze profiteren ook van korte oefeningen met hoge intensiteit, zoals rennen of apporteren, om overtollige energie te verbranden. Het juiste soort speelgoed voor je Westie geven is ook een geweldige manier om energie te verbranden, mentale stimulatie te geven en hem bezig te houden.

 • Toezicht en veiligheid : Westies moeten tijdens het sporten altijd onder toezicht staan ​​en binnen een veilig hek of aangelijnd worden gehouden om te voorkomen dat ze weglopen of in de problemen komen. Ze moeten ook op gras of andere zachte oppervlakken lopen om hun gewrichten te beschermen.

 • Consistentie en routine : Westies gedijen op routine en consistentie, dus het is belangrijk om een ​​regelmatig trainingsschema op te stellen en je daar zoveel mogelijk aan te houden. Dit kan gedragsproblemen helpen voorkomen, zoals blaffen, graven, destructief gedrag en ontsnappen om zelfstandig te verkennen.

Wat zijn enkele aanbevolen oefeningen voor West Highland White Terriers


Over het algemeen is de West Highland White Terrier een actief en speels hondenras dat regelmatige lichaamsbeweging en mentale stimulatie vereist om gezond en gelukkig te blijven. Door dagelijkse wandelingen, interactieve speelsessies en mentale verrijking aan te bieden, kunt u uw Westie fysiek fit en mentaal gestimuleerd houden.


West Highland White Terriers, of Westies, zijn kleine maar energieke honden die regelmatig moeten bewegen om hun fysieke en mentale gezondheid te behouden. Hier zijn enkele aanbevolen oefeningen voor Westies op basis van de zoekresultaten:

 • Dagelijkse wandelingen : Westies houden van dagelijkse wandelingen, die een combinatie kunnen zijn van wandelen, rennen en spelen. De meeste gezonde volwassen Westies hebben ongeveer 60-70 minuten beweging per dag nodig.

 • Interactieve speelsessies : Westies houden van interactieve speelsessies, zoals apporteren, touwtrekken en ballen hoeden. Deze activiteiten zorgen voor mentale stimulatie en helpen overtollige energie te verbranden.

 • Behendigheidstraining : Westies zijn behendige honden die genieten van behendigheidstraining, waarbij ze een hindernisbaan in uw achtertuin of thuis moeten opzetten. Deze activiteit biedt fysieke en mentale stimulatie en helpt bij het opbouwen van teamwerk en samenwerking.

 • Korte uitbarstingen met hoge intensiteit : Westies profiteren van korte uitbarstingen van oefening met hoge intensiteit, zoals rennen of apporteren, om overtollige energie te verbranden.

 • Mentale stimulatie : Westies waarderen mentale stimulatie, zoals puzzelspeelgoed of gehoorzaamheidstraining. Het juiste soort speelgoed voor je Westie geven is ook een geweldige manier om energie te verbranden, mentale stimulatie te geven en hem bezig te houden.

 • Graafgebied : Westies houden van graven, dus het kan een geweldige manier zijn om ze te vermaken en te voorkomen dat ze uw gazon uitgraven door ze een speciaal graafgebied in uw tuin te geven.

Over het algemeen hebben westies een evenwicht nodig tussen fysieke en mentale oefeningen om gezond en gelukkig te blijven. Door dagelijkse wandelingen, interactieve speelsessies en mentale verrijking aan te bieden, kunt u uw Westie fysiek fit en mentaal gestimuleerd houden. Behendigheidstraining en korte intensieve oefeningen kunnen ook helpen overtollige energie te verbranden.


148 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page