top of page

Border Collie Verzorging: Tips en Tricks

Border Collie Verzorging: Tips en Tricks


Bent u de trotse eigenaar van een Border Collie en wilt u meer weten over hoe u uw hond het beste kunt verzorgen? In deze blog geven we u graag een aantal handige tips en tricks om ervoor te zorgen dat uw Border Collie gezond en gelukkig blijft.


Voeding


Het is erg belangrijk om uw Border Collie de juiste voeding te geven. Het is aanbevolen om uw hond twee keer per dag te voeren, met een hoogwaardige hondenbrok. Zorg ervoor dat de voeding geen granen, vulstoffen of andere ongezonde ingrediënten bevat. Voer uw hond ook niet te veel, want overgewicht kan leiden tot gezondheidsproblemen. Overleg altijd met uw dierenarts over het juiste dieet voor uw Border Collie.


Beweging


Border Collies zijn zeer actieve honden en hebben veel beweging nodig. Zorg ervoor dat uw hond elke dag voldoende beweging krijgt door bijvoorbeeld lange wandelingen te maken of met uw hond te spelen in de tuin. Border Collies zijn ook zeer intelligent en houden van mentale uitdagingen, zoals speuren, apporteren en gehoorzaamheidstraining.Border Collie Verzorging: Tips en Tricks

Vachtverzorging


Border Collies hebben een dubbele vacht, met een dikke ondervacht en een zachte bovenvacht. Het is belangrijk om de vacht regelmatig te borstelen om klitten te voorkomen en om dode haren te verwijderen.


Gebruik een zachte borstel om de bovenvacht te borstelen en een kam om de ondervacht te kammen. Was uw Border Collie niet te vaak, want dit kan de natuurlijke oliën in de huid aantasten en tot huidproblemen leiden.