top of page

Cane cCorso gezondheid - waarop letten?

Bijgewerkt op: 27 apr.

Cane Corso Gezondheid - Waarop Letten?


Cane Corso zijn prachtige honden met een robuuste en gespierde uitstraling. Helaas zijn er enkele gezondheidsproblemen waar eigenaren op moeten letten om ervoor te zorgen dat hun hond een lang en gezond leven heeft. In dit artikel bespreken we enkele van de belangrijkste aandoeningen waar Cane Corso's vatbaar voor zijn en geven we advies over hoe u de gezondheid van uw hond kunt onderhouden.


Inleiding


Cane Corso's, ook wel bekend als Italiaanse Mastiffs, zijn grote, gespierde honden die oorspronkelijk werden gefokt voor de bewaking en bescherming van eigendommen. Ze zijn intelligent, loyaal en hebben een sterk beschermingsinstinct. Maar net als andere rassen hebben ze enkele gezondheidsproblemen waar eigenaren op moeten letten. In dit artikel bespreken we enkele van deze gezondheidsproblemen en hoe u uw Cane Corso gezond kunt houden.


De anatomie van de Cane Corso


Voordat we ingaan op de gezondheidsproblemen van Cane Corso's, is het belangrijk om hun anatomie te begrijpen. Cane Corso's hebben een krachtig lichaam met een brede borst en een gespierde nek. Ze hebben een kort, dik vel met een zachte ondervacht en een harde bovenvacht. Hun kop is groot en massief met sterke kaakspieren en hun oren zijn middelgroot en driehoekig van vorm.Cane corso gezondheid - waarop letten?


Gezondheidsproblemen bij de Cane Corso


Heupdysplasie