top of page

Cavalier King Charles Spaniël

Bijgewerkt op: 27 apr.

Cavalier King Charles Spaniël


Cavalier King Charles Spaniël, is een van de meest populaire huisdieren ter wereld vanwege hun zachte karakter en speelse aard. Als je op zoek bent naar een trouwe metgezel die je gezelschap kan houden, dan is een Cavalier King Charles Spaniël misschien wel de perfecte keuze voor jou.


Geschiedenis van de Cavalier King Charles Spaniël


De Cavalier King Charles Spaniël is een ras dat zijn oorsprong heeft in Engeland. Het ras werd genoemd naar Koning Charles II, die bekend stond om zijn liefde voor het ras. Tijdens de Victoriaanse periode werden er echter verschillende rassen gekruist, waardoor de oorspronkelijke Cavalier King Charles Spaniël bijna uitgestorven raakte. In de jaren twintig van de vorige eeuw begonnen fokkers echter met het fokken van het ras, waardoor het uiteindelijk weer populair werd.Cavalier King Charles Spaniël als huisdier


Uiterlijk van de Cavalier King Charles Spaniël

De Cavalier King Charles Spaniël is een kleine hond, met een hoogte van ongeveer 30 centimeter en een gewicht van ongeveer 5-8 kilogram. Ze hebben een zachte vacht die in verschillende kleuren kan voorkomen, zoals zwart en tan, ruby, blenheim en tricolor. De oren van de Cavalier King Charles Spaniël zijn lang en hangen naar beneden, waardoor hun gezicht een zachte uitdrukking krijgt.


Karakter van de Cavalier King Charles Spaniël

De Cavalier King Charles Spaniël staat bekend om zijn vriendelijke en speelse karakter. Ze zijn erg aanhankelijk en vinden het heerlijk om bij hun eigenaar te zijn. Dit ras is ook erg sociaal en gaat goed om met andere huisdieren en kinderen. Ze zijn zeer intelligent en kunnen gemakkelijk worden getraind.


Verzorging van de Cavalier King Charles Spaniël