top of page

De complete gids voor het opvoeden van een Engelse bulldog puppy

De complete gids voor het opvoeden van een Engelse bulldog puppy


Als je net een Engelse bulldog puppy hebt geadopteerd, is het belangrijk om te leren hoe je hem goed kunt trainen, socialiseren en verzorgen.


Hier zijn enkele hondentrainingen tips om je op weg te helpen:

 1. Begin met training op jonge leeftijd: Het is belangrijk om te beginnen met trainen zodra je puppy bij je thuis is. Begin met basiscommando's zoals "zit", "blijf" en "kom hier". Gebruik positieve bekrachtigingstechnieken, zoals belonen met traktaties en lof, om het gewenste gedrag te versterken.

 2. Socialiseer je puppy: Het socialiseren van je Engelse bulldog puppy is belangrijk om ervoor te zorgen dat hij goed kan omgaan met andere mensen en dieren. Laat je puppy wennen aan verschillende situaties, geluiden en omgevingen, en moedig positief gedrag aan.

 3. Verzorging: De vacht van een Engelse bulldog heeft speciale aandacht nodig omdat ze gevoelig zijn voor huidproblemen. Borstel je puppy regelmatig om dode haren te verwijderen en een gezonde vacht te behouden. Controleer ook de oren en ogen van je puppy en houd ze schoon.

 4. Geef je puppy de juiste voeding: Het is belangrijk om je Engelse bulldog puppy een uitgebalanceerd dieet te geven om ervoor te zorgen dat hij de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt voor een gezonde groei en ontwikkeling. Praat met je dierenarts om een dieetplan op te stellen dat past bij de leeftijd, grootte en activiteitenniveau van je puppy.

 5. Wees consistent: Consistentie is de sleutel tot succesvolle training en socialisatie. Gebruik dezelfde commando's en beloningstechnieken, en zorg ervoor dat iedereen in huis hetzelfde doet. Op die manier zal je puppy sneller leren en gemakkelijker kunnen aanpassen aan nieuwe situaties.

Met de juiste training, socialisatie en verzorging kan je Engelse bulldog puppy opgroeien tot een gezonde, gelukkige en goed opgevoede volwassen hond.De complete gids voor het opvoeden van een Engelse bulldog puppy

Commando's Hondentrainingen bij Engelse Bulldog die je kan gebruiken


Als eigenaar van een Engelse bulldog wil je graag dat je hond goed opgevoed en gehoorzaam is. Een belangrijk onderdeel hiervan is het aanleren van commando's. Door je hond deze commando's aan te leren, creëer je duidelijkheid en structuur in de communicatie met je hond en voorkom je ongewenst gedrag.


Hieronder vind je een overzicht van de meest essentiële commando's die je je Engelse bulldog kunt aanleren.


Zit


Het commando 'zit' is een van de belangrijkste commando's die je je Engelse bulldog kunt aanleren. Het is een basiscommando dat je in veel situaties kunt gebruiken, bijvoorbeeld bij het begroeten van gasten of tijdens het voeren van je hond.


Om je hond het commando 'zit' aan te leren, volg je de volgende stappen:

 1. Ga voor je hond staan en laat hem zien dat je een traktatie in je hand hebt.

 2. Houd de traktatie voor de neus van je hond en beweeg je hand langzaam omhoog, richting de achterkant van zijn hoofd.

 3. Hierdoor zal je hond zijn hoofd omhoog bewegen en zijn lichaam in de zitpositie brengen.

 4. Zodra je hond zit, beloon je hem met de traktatie en zeg je het woord 'zit'.

 5. Herhaal deze stappen en verleng de tijd tussen het commando en de beloning totdat je hond het commando begrijpt zonder beloning.


Liggen


Het commando 'liggen' is een belangrijk commando dat je Engelse bulldog leert om te ontspannen en rustig te blijven. Dit commando kan ook handig zijn als je je hond wilt laten liggen tijdens een wandeling of bezoek aan de dierenarts.


Om je hond het commando 'liggen' aan te leren, volg je de volgende stappen:

 1. Ga voor je hond staan en laat hem zien dat je een traktatie in je hand hebt.

 2. Laat je hond in de zitpositie gaan.

 3. Houd de traktatie voor de neus van je hond en beweeg je hand langzaam naar beneden, richting de grond.

 4. Hierdoor zal je hond zijn lichaam naar beneden bewegen en op zijn buik gaan liggen.

 5. Zodra je hond ligt, beloon je hem met de traktatie en zeg je het woord 'lig'.

 6. Herhaal deze stappen en verleng de tijd tussen het commando en de beloning totdat je hond het commando begrijpt zonder beloning.

Hier


Het commando 'hier' is een belangrijk commando om te zorgen dat je Engelse bulldog altijd veilig blijft en bij je blijft. Hiermee kun je je hond terugroepen als hij bijvoorbeeld te ver weg gaat of niet luistert.


Als eigenaar van een Engelse bulldog is het belangrijk om te weten hoe je je hond terug kunt roepen en hem bij je kunt houden, vooral als hij zich in een gevaarlijke situatie bevindt. Het commando 'hier' kan hierbij zeer nuttig zijn en moet dan ook worden aangeleerd tijdens de training van je Engelse bulldog.


Om je hond te leren reageren op het commando 'hier', is het belangrijk om te beginnen met korte afstanden en in een rustige omgeving zonder afleidingen. Roep de naam van je hond en zeg vervolgens duidelijk 'hier'. Als je hond naar je toekomt, beloon hem dan met een traktatie en geef hem veel lof. Herhaal deze oefening regelmatig en breid langzaam de afstand uit.


Als je hond niet reageert op het commando 'hier', roep hem dan niet steeds harder of bozer. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je hond bang of gestrest wordt. In plaats daarvan kun je proberen om je hond te lokken met een speeltje of traktatie en op die manier zijn aandacht te trekken.


Het is belangrijk om het commando 'hier' alleen te gebruiken voor positieve situaties, zoals wanneer je je hond wilt belonen of als hij te ver weg gaat. Gebruik het commando niet als je boos bent op je hond of hem wilt straffen, omdat dit kan leiden tot negatieve associaties met het commando en je hond kan ontmoedigen om te komen als hij geroepen wordt.


Als je hond eenmaal geleerd heeft om te reageren op het commando 'hier', is het belangrijk om de oefening regelmatig te herhalen om ervoor te zorgen dat je hond het commando niet vergeet. Daarnaast is het goed om te weten dat het aanleren van dit commando tijd en geduld vergt, dus wees geduldig en beloon je hond voor zijn inspanningen.


Trekken aan de riem


Trekken aan de riem is een veelvoorkomend probleem bij de Engelse bulldog en kan zorgen voor ongemak voor zowel de hond als de eigenaar. Het is belangrijk om dit probleem aan te pakken om ervoor te zorgen dat wandelingen leuk en veilig blijven voor iedereen.


Er zijn verschillende manieren om je Engelse bulldog te leren om niet aan de riem te trekken. Allereerst is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de riem niet te strak zit en dat de hond genoeg bewegingsvrijheid heeft om comfortabel te lopen.


Daarnaast kan het helpen om je hond te belonen wanneer hij naast je loopt zonder te trekken. Een andere manier om het trekken aan de riem te voorkomen, is door gebruik te maken van een harnas in plaats van een halsband. Een harnas verdeelt de druk gelijkmatig over het lichaam van de hond, waardoor het minder ongemakkelijk is en de hond minder geneigd is om te trekken.


Het is belangrijk om geduldig te zijn bij het trainen van je Engelse bulldog om niet aan de riem te trekken. Het kan even duren voordat de hond het commando begrijpt en het gedrag afleert. Beloon je hond regelmatig en blijf consequent in je training.16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Cane Corso

Comments


bottom of page