top of page

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Bijgewerkt op: 16 jan.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever


De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een van de zeldzaamste en meest unieke retrievers. Oorspronkelijk ontwikkeld in Canada voor de jacht op eenden, heeft deze hond de harten van hondenliefhebbers over de hele wereld veroverd. In dit artikel duiken we in de geschiedenis van dit ras en ontdekken we waarom het zo'n speciale plek heeft in de hondenwereld.


Inleiding


De Nova Scotia Duck Tolling Retriever, ook wel bekend als de "Toller", is een middelgrote hond met een lange geschiedenis in de Canadese provincie Nova Scotia. Het ras werd oorspronkelijk ontwikkeld om te helpen bij de jacht op eenden en wordt beschouwd als een van de beste jachthonden ter wereld.


Het ontstaan van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever


Het is niet helemaal duidelijk hoe de Nova Scotia Duck Tolling Retriever is ontstaan, maar het ras is waarschijnlijk het resultaat van een kruising tussen verschillende rassen, waaronder de Golden Retriever, de Chesapeake Bay Retriever en de Cocker Spaniel. De Toller is ontstaan in de 19e eeuw in de buurt van Little River Harbour in de provincie Nova Scotia.liggende hond
Nova Scotia Duck Tolling Retriever


De jachthond van de Mi'kmaq


Het is bekend dat de oorspronkelijke bewoners van de provincie Nova Scotia, de Mi'kmaq, honden gebruikten bij de jacht op eenden. Deze honden waren klein van formaat en hadden een rode kleur, vergelijkbaar met de kleur van de huidige Tollers. Het is mogelijk dat de Tollers afstammen van deze honden.


De eerste Tollers


De eerste Tollers werden gefokt door William Rooss en zijn neef, Eugene. Zij fokten hun eerste nest in 1895 en introduceerden het ras op de Halifax Provincial Exhibition in 1913. In 1945 werd de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club opgericht om het ras te promoten en te beschermen.


Het werk van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever


De Nova Scotia Duck Tolling Retriever staat bekend om zijn vermogen om te tollen, wat betekent dat hij de aandacht van eenden trekt door heen en weer te rennen langs de oever van het water. Als de eenden dichtbij genoeg zijn, springt de Toller in het water en brengt ze terug naar zijn baas. Dit is een uitdagende en energieke taak die veel vaardigheid vereist.


Het uiterlijk van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever


De Toller is een middelgrote hond met een gewicht van 45 tot 70 pond en een schofthoogte van 18 tot 21 inch. Hij heeft een dichte, waterafstotende vacht die varieert van rood tot oranje. De Toller heeft ook een witte bles op zijn gezicht en witte markeringen op zijn borst, voeten en staartpunt.


Persoonlijkheid en temperament


De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een zeer energieke en actieve hond die graag buiten is en veel beweging nodig heeft. Deze honden zijn intelligent en gemakkelijk te trainen, maar vereisen wel veel mentale en fysieke stimulatie om verveling en destructief gedrag te voorkomen.


Tollers zijn ook zeer aanhankelijk en hechten zich sterk aan hun eigenaar en gezin. Ze zijn over het algemeen vriendelijk en sociaal, maar kunnen enigszins terughoudend zijn tegenover vreemden. Deze honden hebben ook een sterk jachtinstinct en moeten worden gesocialiseerd met andere huisdieren om te voorkomen dat ze agressief worden.


Over het algemeen is de Nova Scotia Duck Tolling Retriever een geweldige metgezel voor actieve eigenaren die veel tijd hebben om met hun hond door te brengen. Ze zijn loyaal, liefdevol en altijd klaar voor avontuur.


FAQ nova scotia duck tolling


  1. Zijn Nova Scotia Duck Tolling Retrievers goede gezinshonden? Ja, Tollers zijn over het algemeen geweldige gezinshonden vanwege hun aanhankelijke en vriendelijke karakter. Ze houden ervan om bij hun eigenaar en gezin te zijn en zijn vaak geduldig en speels met kinderen.

  2. Hebben Nova Scotia Duck Tolling Retrievers veel beweging nodig? Ja, Tollers zijn zeer energieke honden die veel beweging nodig hebben. Ze gedijen het best in een actieve omgeving met veel ruimte om te rennen en spelen. Het is belangrijk om ze dagelijks te laten bewegen en te stimuleren met training en spelletjes om verveling en destructief gedrag te voorkomen.

  3. Zijn Nova Scotia Duck Tolling Retrievers gemakkelijk te trainen? Ja, Tollers zijn zeer intelligent en gemakkelijk te trainen. Ze leren snel en zijn zeer gemotiveerd door beloningen en positieve versterking. Ze zijn zeer geschikt voor gehoorzaamheidstraining en andere hondensporten.

  4. Kunnen Nova Scotia Duck Tolling Retrievers goed omgaan met andere huisdieren? Ja, Tollers kunnen goed overweg met andere huisdieren als ze op de juiste manier worden gesocialiseerd en getraind. Vanwege hun sterke jachtinstinct moeten ze echter wel goed in de gaten worden gehouden bij kleine huisdieren zoals katten en konijnen.

  5. Hebben Nova Scotia Duck Tolling Retrievers veel verzorging nodig? Ja, Tollers hebben regelmatig verzorging nodig, waaronder borstelen en baden om hun vacht in goede conditie te houden. Ze moeten ook regelmatig worden gecontroleerd op oorontstekingen, omdat hun oren vatbaar zijn voor infecties.

77 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page