top of page

Wat is het temperament van een Nova Scotia Duck Tolling Retriever?

Bijgewerkt op: 7 mei


Zoals gezegd verwarren veel mensen de Nova Scotia Duck Tolling Retriever met een kleine Golden Retriever. Hoewel ze heel wat gelijkenissen delen in termen van fysieke kenmerken, is het temperament van de toller heel anders dan dat van de golden retriever.

Tollers zijn honden met veel energie die niet zo uitgaand zijn als golden retrievers. Ze zijn vaak op hun hoede voor vreemden.


Het kost tijd voor een Nova Scotia duck tolling retriever om hetzelfde enthousiasme rond nieuwe mensen te tonen als hun familie. Dit betekent echter niet dat ze agressief zijn. Tollers hebben gewoon niet dezelfde extraverte, gekke persoonlijkheid.

Als ze bij hun gezin zijn, zijn ze extreem aanhankelijk en kunnen ze met iedereen goed opschieten, van jonge kinderen tot senioren. Als je andere huisdieren hebt, past een toller er op elke leeftijd bij. Toch hebben ze een goede socialisatie nodig om een goed opgevoed gezinslid te worden.vrolijke hond in gras
Wat is het temperament van een Nova Scotia Duck Tolling Retriever?

Hoe ziet een Nova Scotia Duck Tolling Retrievers eruit?


De toller heeft een compact lichaam met een diepe borst waardoor ze vaak worden aangezien voor een kleine golden retriever. Ze zijn gebouwd om te zwemmen en hebben, net als veel andere jachthonden, zwemvoeten.

De vacht van de Nova Scotia duck tolling retriever is vaak rood of goudrood, maar kan ook geelbeige zijn. Tollers hebben meestal witte aftekeningen op de borst, voeten en het puntje van hun altijd zwaaiende staart.


Zijn Nova Scotia Duck Tolling Retrievers goed met kinderen?


Nova Scotia Duck Tolling Retrievers schieten over het algemeen goed op met kinderen van alle leeftijden. Ze spelen graag met kinderen en passen goed bij actieve kinderen die niet verlegen zijn om te spelen. Als je een achtertuin en kinderen hebt, kun je je urenlang vermaken.


Ondanks het feit dat ze goed met kinderen kunnen spelen, is toezicht essentieel - zoals altijd. Als ze met jonge kinderen spelen, kunnen tollers te opgewonden raken, wat kan leiden tot verwondingen.


Zijn Nova Scotia Duck Tolling Retrievers goed met andere dieren?


Net als met kinderen schieten tollers goed op met andere honden. Als je al een hondeneigenaar bent en van plan bent om een tweede hond in huis te nemen, dan past een toller daar prima bij. Een goed gesocialiseerde Nova Scotia duck tolling retriever zal het ook prima doen in gezinnen met een kat.


Deze honden hebben echter een hoge prooidrift. Het zijn niet de beste honden voor gezinnen met prooidieren zoals konijnen en hamsters. Je kunt een toller introduceren bij kleinere huisdieren, maar het kan even duren voordat ze aan elkaar gewend zijn. Toch is het het beste om kleine dieren uit de buurt van een toller te houden - bij voorkeur op een voor de toller onbereikbare plaats.


Zijn Nova Scotia Duck Tolling Retrievers agressief?


Nova Scotia Duck Tolling Retrievers zijn lieve honden die niet snel agressief worden. Ze schieten goed op met bijna iedereen. Je kunt gerust gaan wandelen in de wetenschap dat ze niet zullen snauwen of grommen naar andere honden en mensen.

Tolhonden hebben echter de neiging om vrij assertief te zijn. Het is niet ongewoon dat een toller het leiderschap opeist in een roedel honden. Zoals elk hondenras hebben ook tollers een vroege socialisatie nodig om ervoor te zorgen dat ze opgroeien tot welgemanierde honden.hond op buitenbankje
toller


Zijn Nova Scotia Duck Tolling Retrievers intelligent?


De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een van de slimste hondenrassen. Ze begrijpen menselijke emoties en handgebaren snel. Tijdens de training zou het geen verrassing zijn voor een toller om te proberen een alternatieve manier te vinden om hun beloning te krijgen.


Hun intelligentie stelt toller honden in staat om zonder veel moeite nieuwe dingen te leren, maar zorgt er ook voor dat ze een immense hoeveelheid mentale stimulatie nodig hebben. Bij deze honden is mentale stimulatie net zo belangrijk als lichaamsbeweging. Puzzels, taakgerichte sessies, binnenspelletjes en soortgelijke activiteiten zijn essentieel voor dagen met slecht weer.


Zijn Nova Scotia Duck Tolling Retrievers energiek?


Net als andere werkhonden is de Nova Scotia Duck Tolling Retriever een energiek ras. Ze werden gefokt om samen met hun menselijke partners van 's morgens vroeg tot zonsondergang te jagen. Een blokje om is niet genoeg om een toller te vermoeien. Deze honden moeten in beweging komen - en voor een lange tijd.


Dagelijkse wandelingen van minstens twee uur zijn nodig om een Nova Scotia duck tolling retriever voldoende in beweging te houden. Door hun tomeloze energie zijn behendigheidstraining en het geven van een taak perfecte manieren om aan hun bewegingsbehoefte te voldoen.


Zijn Nova Scotia Duck Tolling Retrievers makkelijk te trainen?


Tollers doen hun eigenaren graag een plezier. In combinatie met hun hoge intelligentie is het geen verrassing dat deze honden gemakkelijk te trainen zijn. Tollers moeten echter gemotiveerd zijn om te doen wat je hen vraagt om hun hardwerkende kant te tonen. Dat is waar positieve bekrachtiging een cruciale rol speelt.


Als je eenmaal weet wat een toller leuk vindt en dit gebruikt om te trainen, kun je de basisgehoorzaamheidstraining doorlopen alsof het niets was en doorgaan met moeilijkere trainingstypes.


Aangezien deze honden van zwemmen houden - en daarvoor gefokt zijn - zijn watersporten zoals water retrieving en dock diving de sporten waarin Nova Scotia duck tolling retrievers uitblinken. Deze sporten zijn ook een perfecte remedie voor hun bewegingsbehoeften als je moeite hebt om een toller bij te houden.


Hoe groot is een Nova Scotia Duck Tolling Retriever?


De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een middelgroot hondenras. Reuen worden 18 tot 21 centimeter groot en wegen tussen de 35 en 50 kilo. Teven zijn 17 tot 20 centimeter groot en wegen ongeveer hetzelfde als reuen. Er is niet veel variatie in de grootte van het ras, afhankelijk van het geslacht.


hond zit aan het meer
toller

De vacht van de Toller


Tollers hebben een waterafstotende, halflange bovenvacht met een dichte ondervacht. De vacht rond de nek en bepaalde lichaamsdelen kan licht golvend zijn, maar is meestal recht.

De waterafstotende vacht van de Nova Scotia duck tolling retriever maakt van hen indrukwekkende zwemmers in combinatie met hun zwemvliezen. Als je in de buurt van een waterplas woont, zul je snel merken dat zwemmen de nummer één activiteit is voor een toller.


De Nova Scotia duck tolling retriever moet om de paar dagen geborsteld worden om klitten te voorkomen en het verharen onder controle te houden. Een toller hoeft niet vaak in bad en moet alleen in bad als hij vies is of stinkt.


Omdat deze honden van water houden, is een grondige spoeling na het zwemmen noodzakelijk. Dit moet gebeuren ongeacht waar uw hond zwemt, oceaan of meer, om zand of zout dat zich in de vacht heeft opgehoopt te verwijderen.


Naast het verzorgen van hun vacht, moeten Nova Scotia duck tolling retrievers routinematig hun ogen en oren schoonmaken, hun nagels trimmen en af en toe met een schaar worden getrimd om hun vacht op te knappen.


Welke gezondheidsproblemen hebben Nova Scotia Duck Tolling Retrievers?


Hoewel het over het algemeen een gezond ras is, kunnen Nova Scotia Duck Tolling Retrievers aan bepaalde gezondheidsproblemen lijden.


Deze omvatten:

Progressieve Retinale Atrofie: Tollers zijn gevoelig voor netvliesdegeneratie die vaak eerst nachtblindheid veroorzaakt en geleidelijk leidt tot volledige gezichtsstoornissen.


Ziekte van Addison: De ziekte van Addison is een gezondheidstoestand die lethargie en verminderde eetlust veroorzaakt, en treedt op wanneer de bijnieren niet genoeg essentiële hormonen produceren.


Heupdysplasie: een veel voorkomende hondenziekte, tollers zijn vatbaar voor het ontwikkelen van heupdysplasie op elke leeftijd, maar de meeste honden die dit probleem hebben, vertonen de symptomen pas op latere leeftijd.


Schildklierproblemen: Tollers hebben last van verschillende schildklierproblemen die leiden tot gewichtstoename, haaruitval en onvruchtbaarheid.


Sommige van deze gezondheidsproblemen kunnen leiden tot een aanzienlijke vermindering van de algehele levenskwaliteit. Regelmatige bezoeken aan de dierenarts zijn essentieel voor een vroege diagnose en behandeling. Het is ook belangrijk om honden te nemen van gerenommeerde fokkers die hun honden screenen op mogelijke gezondheidsproblemen.blije hond
toller


Hoe lang leven Nova Scotia Duck Tolling Retrievers?


Nova Scotia Duck Tolling Retrievers hebben een gemiddelde levensverwachting tussen 12 en 14 jaar. Hoewel genetica een belangrijke rol speelt, is het essentieel om als hondeneigenaars de best mogelijke zorg aan onze honden te geven om ervoor te zorgen dat ze hun beste leven leiden.


Wat moet een Nova Scotia Duck Tolling Retriever eten?


Een toller moet een voeding van hoge kwaliteit eten die geschikt is voor zijn grootte en leeftijd. Dit kan in de handel verkrijgbaar hondenvoer zijn van een gerenommeerd merk met goedkeuring van je dierenarts. Gezien hun energieniveau kun je verwachten dat Nova Scotia Duck Tolling Retrievers iets meer eten dan rassen van vergelijkbare grootte.


Veelgestelde vragen over de Nova Scotia Duck Tolling Retriever (Toller).


1. Wat is de typische maat van een Toller?

Mannelijke Tollers wegen doorgaans tussen de 45 en 55 kilo en zijn 21 tot 23 centimeter lang bij de schouder. Vrouwtjes zijn iets kleiner, met een gewicht van 35 tot 45kilo en een hoogte van 19 tot 21 cm.


2. Wat is de typische vachtkleur van een Toller?

Tollers hebben een dubbele vacht met een dichte ondervacht en een lange, waterbestendige buitenvacht. Hun vachtkleur is meestal rijk, vosrood, maar ze kunnen ook in de kleuren mahonie of goud voorkomen.


3. Wat is de typische levensduur van een Toller?

Met de juiste zorg kunnen Tollers 12 tot 14 jaar leven.


4. Wat zijn enkele onderscheidende kenmerken van een Toller?

Naast hun kenmerkende vachtkleur hebben Tollers nog een aantal andere onderscheidende kenmerken, waaronder:

  • Middelgrote bouw: Tollers zijn middelgrote honden met een goed geproportioneerd lichaam en stevige benen.

  • Lange, smalle snuit: Tollers hebben een lange, smalle snuit die hen hun karakteristieke vosachtige uiterlijk geeft.

  • Hoge intelligentie: Tollers zijn zeer intelligente honden die snel leren en graag willen behagen.

  • Speels en energiek: Tollers staan ​​bekend om hun speelse en energieke persoonlijkheden.

  • Loyaal en aanhankelijk: Tollers zijn loyale en aanhankelijke honden die geweldige metgezellen zijn voor gezinnen.

5. Wat zijn enkele verzorgingsbehoeften van een Toller?

Tollers hebben een dikke dubbele vacht die matig werpt. Ze moeten minstens één keer per week worden geborsteld om dood haar te verwijderen en mattering te voorkomen. Tijdens het rui seizoen moet het mogelijk vaker worden geborsteld. Ze hebben ook af en toe een bad nodig, maar overmatig wassen kan hun natuurlijke oliën aantasten, wat kan leiden tot droge huid- en vachtproblemen.


995 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page