top of page

Bemiddeling hond. Wie kan mij helpen om mijn hond te bemiddelen?

Hondentrainingen Yvonne van der Meer helpt klanten met het vinden van een nieuwe eigenaar voor hun hond. Het zijn vaak omstandigheden die tot herplaatsing dwingen, niet specifiek gedragsproblemen. Heeft u een hond of puppy en kunt u er plotseling even niet meer voor zorgen?

 

Hondentrainingen Yvonne van der Meer kan u helpen door tijdelijk uw hond of pup op te vangen. Uw hond of pup wordt dan in huiselijke kring opgevangen. Het is een omgeving waar het dier wordt omringd door liefde en aandacht.

 

Door onze jarenlange ervaring binnen ons eigen hondencentrum kunnen wij u verder helpen. Indien nodig trainen wij de hond of pup; Hondentrainingen heeft de deskundigheid in eigen huis.

Goed thuis voor mijn hond of puppy

Het is erg lastig om een nieuw thuis te vinden voor je hond of pup. Waar moet je beginnen, hoe weet je dat je hond of pup het best mogelijke thuis krijgt?
Is de situatie zodanig dat het voor het dier beter is een nieuw thuis te zoeken, dan zetten wij ons daar volledig voor in. Hondentrainingen Yvonne van der Meer heeft al meerdere hondeneigenaren succesvol kunnen helpen.

In nauw overleg met u zoeken wij een passend nieuw thuis waar uw hond met liefde zal worden opgenomen. Wij streven naar een oplossing waar zowel uw hond als u zelf gelukkig mee zijn; een liefdevol huis, passend bij de behoeften en verwachtingen van de hond en nieuwe eigenaar.

Werkwijze bemiddeling hond of puppy

  • Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken vragen wij u om ons een eerlijk en open mailtje te sturen. Omschrijf uw hond, het ras, de leeftijd, eventuele castratie, huidige gezinssituatie, hoe is hij/zij met andere dieren of met kinderen. Omschrijft u vooral waarom de hond of pup, tijdelijk of blijvend, een nieuw thuis verdient.

  • Na ontvangst van uw mail nemen wij contact met u op, bespreken we de situatie meer uitgebreid en geven wij u aan wat wij gaan doen. Mogelijk bezoeken we voorafgaand aan het plaatsen van de hond het nieuwe thuis. Op die manier zien het nieuwe thuis, de samenstelling van het gezin en kunnen de komst van het nieuwe familielid bespreken.

Bemiddeling hond, ook bij ziekte of na overlijden

Een hondeneigenaar kan onverwacht komen te overlijden. De hond wordt in het asiel geplaatst, en soms ten onrechte ingeslapen. Er zijn gevallen dat een hondeneigenaar ziek wordt, en voor een korte of langere periode wordt opgenomen moet in het ziekenhuis. Ook dan wordt met de hond ‘geschoven’ tussen familie en bekenden van de zieke.

Hondentrainingen Yvonne van der Meer wil dit voorkomen en wil geen “gezeul” met de hond.

Wij kunnen het verdriet van mens en dier op die momenten niet wegnemen, maar we kunnen wel een stuk last op ons nemen door in tijdelijke opvang of blijvend in een nieuw thuis voor de hond te zorgen.

Voorbeelden van aanleiding voor bemiddeling hond:

Hondentraining | Puppytraining | Bemiddeling hond of pup | Appelscha | hondentraining Appelscha | puppy cursus Appelscha | buddyhond Appelscha
  • Impulsieve aanschaf van een hond of puppy

  • Komst van een baby

  • Door verhuizing

  • Vanwege allergie

  • Door scheiding

  • Onvoorziene omstandigheden

Bent u op zoek naar een hond of puppy?

Hondentrainingen Yvonne van der Meer helpt u wanneer u op zoek bent naar een hond of pup. Bij ons ziet u geen broodfokker of handelaar praktijken zoals in de media soms te zien zijn. Wij hebben een groot netwerk van betrouwbare fokkers en goede contacten met de diverse asielen.

Er zijn vele redenen waarom een hond door zijn eigenaar wordt herplaatst, dit artikel maakt dat duidelijk. Het is dan ook zeker niet zo dat u met een herplaatste hond de problemen van iemand anders in huis neemt. Een hond die via bemiddeling bij u terecht komt kan zelfs een zeer goed alternatief voor een puppy zijn.

Interesse? Mail of bel ons, en misschien heeft u op korte termijn een nieuw gezinslid!

bottom of page