top of page
Golden retriever puppy

Ontdek de voordelen van 1 op 1 Hondentraining. De beste manier
om je hond te leren kennen

Super deskundige trainers!! heel veel geleerd, veelzijdigheid in oefeningen, kortom top!

Ellen Eline

Op zoek naar hulp voor je hond of puppy?

Kaylee-Burger-Photography-Yvonne-Hondentrainingen-0362-2_websize.webp

Hoi Ik ben Yvonne,

“Hoewel ik nu een van de grootste hondenliefhebbers ben en het grootste deel van de dag aan ze denk en aan hoe ik ze kan helpen, was dit niet altijd zo.

 

Dus hier is een klein stukje over mijn reis van een jong meisje die opgroeide in de kop van Noord Holland en geboren in Friesland. En dan te bedenken dat ik een moeder heb die doodsbang is voor honden, tot waar ik nu ben.

 

Mijn missie en passie is u het vertrouwen te geven om een geweldige relatie aan te gaan met uw hond of puppy. Honden hebben namelijk zoveel te bieden en ik heb het gevoel dat honden ons beter kennen dan wij onszelf.”

Vele banen, maar niet de juiste!

In de jaren negentig studeerde ik voor verzorgende IG en heb deze ook afgerond. Maar om dit mijn hele leven te doen zag ik niet zitten. Op mijn dertigste had ik nog nooit een hond in mijn leven gehad en mijn buurman vroeg of ik voor hem wilde werken en zijn dierenpension met honden wilde runnen. Ik bedacht mij geen seconde.

 

In 2005 heb ik de beslissing genomen om het bedrijfsleven te verlaten en mijn passie voor honden te volgen.

Ik begon als Hondentrainingen en het snelle succes dat volgde is meer dan ik had kunnen dromen. Binnen korte tijd had ik de grootste hondenschool van Noord Holland. Ook blijf ik tot op heden mijn hondenkennis ontwikkelen en ervaringen opdoen met het werken bij grote instanties om kinderen te helpen en begeleiden met honden. Of ze nu bang zijn voor honden, anorexia, autisme of een ander problematiek de ervaringen die wij hierin hebben is uniek.

Ook zijn wij aangesloten bij de SPPD dit is hét kwaliteitslabel voor de dierenprofessionals.

 
trainer met hondje
witte hond

De Wijze lessen van mijn witte herder "Boeddha"

Een van de belangrijkste momenten van 2013 was het overlijden van mijn liefste hond Boeddha, die op 13 juni 2013 overleed aan ouderdom.

Als een van mijn grootste lessen in het leven heeft hij mij zoveel geleerd van wat ik nu weet en met mensen deel. Vlak voordat hij vertrok, keek hij mij in de ogen en gaf mij nog een laatste boodschap… “Wees hier in het nu en ervaar liefde”

 

En onthou ik ben altijd bij je...

 
puppy met bloem in zijn bek

Het roer gaat om in 2024!

Na 20 jaar hondentrainingen aan groepen te hebben gegeven, gedragsconsulten en prive gaat hondentrainingen de kracht omzetten naar:

 

Een nieuwe benadering van hondentraining - en waarom onze methode anders is

ongeacht de problemen waarmee u wordt geconfronteerd, maken wij een op maat samengestelde persoonlijke training voor u en uw hond of puppy.

1 op 1 consulten gaat Hondentrainingen werken in de regio Friesland Appelscha en Noord Holland Alkmaar.

Door te begrijpen wat er in de geest van de hond omgaat, krijgt u een heel ander gevoel over het gedrag van uw hond. En een geheel nieuwe manier van werken.

U ontdekt en begrijpt wat uw hond probeerde te doen en waarom. En u zult op een frisse, nieuwe manier naar uw hond kijken.

Met een nieuw inzicht kunt u de band met uw hond blijven ontwikkelen, waardoor een gezonde relatie met hem ontstaat. Deze relatie zal gebaseerd zijn op vertrouwen en respect, en NIET afhankelijk zijn harde hand methode maar vanuit het hart en kijken uit de ogen van de hond!

Het behandelen van de oorzaak en niet alleen het symptoom

Het belangrijkste dat u zich snel zult realiseren, is dat we de oorzaak van de problemen behandelen en niet alleen de symptomen.

Dit betekent dat de methode zal werken en dat het probleem niet alleen maar naar een ander gebied wordt verlegd! Zo krijgt u een gelukkiger hond en uiteraard een blije eigenaar.

 

Daarnaast heeft u alle tools en kennis binnen handbereik, zodat het steeds beter gaat ook als wij er niet zijn. Er bestaat niet zoiets als een toverstaf. U zult echter een andere hond krijgen als u bereid bent de eenvoudige stappen te volgen die ik met u deel.

Heeft u meer dan één hond?

Het belang van een succesvolle integratie van hondenpakketten wordt vaak onderschat. Een extra hond kan een roedel gemakkelijk uit balans brengen en weten hoe je die stabiliteit met de roedel kunt behouden, is cruciaal voor een gelukkig huishouden op de lange termijn.

 

Een hond die in huis wordt gehaald om een eenzame hond te begeleiden die problemen heeft ontwikkeld, zal doorgaans het gedrag van de eerste hond kopiëren – en niet veranderen.

 

Het trainen van twee of meer honden kan heel snel een nachtmerrie worden of het kan een geweldige ervaring zijn als je vanaf het begin weet wat je doet. Vergeet niet dat uw honden de hele tijd met elkaar communiceren!

De vraag is… “Wat zeggen ze over jou?”

Gehoorzaamheidstraining voor honden

 

Basis- en gevorderd commandowerk

 

Als professionele hondentrainer blijft het mij verbazen hoe snel honden leren als ze op de juiste manier training krijgen en op een manier die voor hen logisch is.

In zeer korte tijd kan ik met u delen welke trucs top hondentrainers gebruiken om honden snel en altijd te laten reageren.

 

Voor degenen onder u die handsignalen en complexere commando's willen gebruiken, kan ik u laten zien hoe u dit kunt doen met behulp van clickertraining of als u geen clicker wilt gebruiken dan blijven wij positief trainen.

 

U zult aangenaam verrast zijn of u denkt dat u de slimste hond van de buurt hebt of de hond die gewoon niets kan leren!

hond kijkt blij

Lees meer over enkele van de meest voorkomende gedragsproblemen bij honden

Bange hond

Angst 

In de ogen van de hond leven we in een ‘wereld van duizend bedreigingen

Hond die boos is

Agressie

We generaliseren agressie in twee hoofdcategorieën: 1) Dominante agressie en 2) Angstige agressie.

Hyperactief hond

Hyperactief

Graven, kauwen, aandacht zoeken, likken, blaffen, staart jagen of balobsessies? 

Austalian shepperd puppy

Puppy

Wil je het geheim van een gelukkige hond weten? Doe het goed als het een puppy is, want voorkomen is altijd beter dan genezen.

Hond trekt aan de lijn

Trekken 

Er is weinig frustrerender dan proberen te genieten van een wandeling terwijl je arm uit de kom wordt getrokken.

Trainings opties 1 op 1 consult 

Er kan nog niets worden gereserveerd. Kom later terug.
bottom of page