top of page

Hond en Kind

Hond en Kind biedt een breed scala aan trainingen en heeft op deze manier reeds vele kinderen en hun ouders geholpen. Ieder kind is uniek, met of zonder etiket, wij kunnen u helpen met een stuk zorg en begeleiding rondom uw kind. Naast het feit dat er al op nagenoeg ieder ontwikkelingsgebied extra ondersteuning bestaat – zoals bijvoorbeeld fysiotherapie, speltherapie, logopedie, psychologie etc. – kunnen honden iets heel anders bieden! Het is algemeen bekend dat kinderen onvoorwaardelijke liefde voelen en dit zonder enig (waarde-) oordeel. Iedereen weet ook dat een hond voor een kind het aller- allerbeste maatje kan zijn, hun ware kameraad!! Zonder ook maar een woord te gebruiken krijgen het kind en de hond zo veel liefde van en voor elkaar… Soms lijkt het zelfs dat de hond de enige is die werkelijk een luisterend oor voor het kind heeft.

Alleen het beste is goed genoeg voor uw hond of puppy

Wat doen wij bij Hond en Kind trainingen?

Ieder kind is bij ons welkom vanaf 4 jaar. Sommige kinderen hebben weinig zelfvertrouwen, anderen zijn verdrietig, moeilijk aanspreekbaar, depressief, overactief of juist zeer teruggetrokken. Of is er sprake van autisme, het Syndroom van Down, ADHD, Nieuwetijdskinderen, astma, een stofwisselingsziekte of wat dan ook. Wij willen deze kinderen en hun familie graag iets bieden. Door te wandelen, de honden te aaien en te borstelen en door met ze te spelen helpen de getrainde honden het kind weer in zijn of haar basis en dus weer in zijn/haar kracht terug te komen. De honden zijn open en rustig, eerlijk en zeer kindvriendelijk. Misschien heeft uw kind angst voor honden of andere dieren, ook hiervoor kunt u bij Hond en Kind trainingen terecht. Uw kind leert hoe het moet reageren op een hond en leert het gedrag van een hond te begrijpen, zodat het kind niet meer bang zal zijn.

Nieuw: Ook een kind met allergie kan NU opgroeien met een hond, de Labradoodle

De Labradoodle heeft een allergie-vriendelijke vacht, dit geldt overigens alleen voor de wollen en fleece vachten. Door heel selectief te werken is het gelukt een ras te creëren dat geen allergie veroorzaakt, het ras heeft geen haarverlies en is zonder lichaam- of vachtgeur (dus geen natte hondengeur). De Labradoodle is een vrolijke, zeer verstandige hond met genoeg energie. De Labradoodle is zeer goed te trainen, met name als geleide hond. De Labradoodle is rustig en een ideale familiehond.

Of uw kind nu bang is voor honden, gepest wordt in de klas, weinig zelfvertrouwen, faalangst, autisme, ADHD of wat dan ook heeft: Wij helpen u op professionele wijze, met alle liefde en zorg. Door onze mooie Hond en Kind ruimte voelt het kind zich vanaf het eerste moment bij ons thuis. Voor de ouders hebben we een aparte ruimte waar ze heerlijk kunnen ontspannen. En na de trainingssessie volgt een korte evaluatie. Dit alles is individueel, dus het kan met de eigen hond of puppy zijn maar ook met de door ons sociale, getrainde honden.

Voor meer informatie over Hond en Kind kunt u contact met ons opnemen.

bottom of page