top of page

Hond en kind

Hond en kind trainingen bij Hondentrainingen Nederland


Hond en Kind biedt een breed scala aan trainingen en heeft op deze manier reeds vele kinderen en hun ouders geholpen. Ieder kind is uniek, met of zonder etiket, wij kunnen u helpen met een stuk zorg en begeleiding rondom uw kind. Naast het feit dat er al op nagenoeg ieder ontwikkelingsgebied extra ondersteuning bestaat – zoals bijvoorbeeld fysiotherapie, speltherapie, logopedie, psychologie etc. – kunnen honden iets heel anders bieden!


Het is algemeen bekend dat kinderen onvoorwaardelijke liefde voelen en dit zonder enig (waarde-) oordeel. Iedereen weet ook dat een hond voor een kind het aller- allerbeste maatje kan zijn, hun ware kameraad!!


Zonder ook maar een woord te gebruiken krijgen het kind en de hond zo veel liefde van en voor elkaar… Soms lijkt het zelfs dat de hond de enige is die werkelijk een luisterend oor voor het kind heeft.


pup die zwemt

De vreugdevolle band tussen honden en kinderen

Honden en kinderen hebben een unieke en speciale relatie die voor beide partijen voordelig en verrijkend kan zijn. Honden kunnen kinderen gezelschap, onvoorwaardelijke liefde en fysieke activiteit bieden, terwijl kinderen honden genegenheid, training en een gevoel van doelgerichtheid kunnen bieden. Als deze band op de juiste manier wordt onderhouden, kan deze een leven lang meegaan en voor beide partijen blijvende herinneringen opleveren.


Positieve effecten van honden op kinderen:

Honden kunnen op verschillende manieren een positieve invloed hebben op het leven van kinderen, waaronder:


  • Verbeterde fysieke en mentale gezondheid: Studies hebben aangetoond dat interactie met honden de bloeddruk kan verlagen, stress kan verminderen en het immuunsysteem bij kinderen kan versterken. Bovendien kunnen honden fysieke activiteit stimuleren, vooral door apporteerspelletjes en wandelingen, die bijdragen aan de algehele gezondheid en welzijn.

  • Verbeterde sociale en emotionele ontwikkeling: Honden kunnen sociale interacties bevorderen en waardevolle lessen leren over empathie, verantwoordelijkheid en mededogen. Kinderen leren voor een ander levend wezen te zorgen, grenzen te begrijpen en sociale vaardigheden te ontwikkelen door interactie met hun hondengenoten.

  • Verantwoordelijkheid en zelfwaardering bevorderen: De zorg voor een hond wekt een gevoel van verantwoordelijkheid bij kinderen op, terwijl ze leren hun harige vriend te voeden, te lopen en te trainen. Dit verantwoordelijkheidsgevoel kan zich vertalen in andere aspecten van hun leven, zoals schoolwerk en persoonlijke gewoonten. Bovendien krijgen kinderen een gevoel van voldoening en zelfwaardering als ze met succes voor hun huisdier zorgen.


Een veilige en positieve omgeving voor interactie creëren:

Om een ​​veilige en positieve relatie tussen honden en kinderen te garanderen, is het van cruciaal belang om de interacties nauwlettend in de gaten te houden en kinderen de juiste technieken voor het omgaan met honden aan te leren. Ouders moeten de nadruk leggen op zachte aanraking en het vermijden van ruw gedrag of plagen van de hond. Kinderen moeten ook leren de persoonlijke ruimte en grenzen van de hond te respecteren.


Het selecteren van de juiste hond:

Het kiezen van het juiste hondenras voor een gezin met kinderen is essentieel voor een harmonieuze en plezierige ervaring. Houd bij het nemen van een beslissing rekening met het temperament, het energieniveau en de grootte van de hond. Over het algemeen zijn zachtaardige, geduldige en speelse rassen zoals Labrador Retrievers, Golden Retrievers en Beagles zeer geschikt voor huishoudens met kinderen.


Aanmelden voor hondentraining:

Inschrijven voor gehoorzaamheidscursussen kan gunstig zijn voor zowel de hond als het kind. Kinderen leren hoe ze effectief met hun hond kunnen communiceren, terwijl de hond positieve bekrachtiging en begeleiding krijgt. Deze basis van training kan gedragsproblemen helpen voorkomen en een harmonieus samenleven tussen de twee garanderen.

Nieuw: Ook een kind met allergie kan NU opgroeien met een hond, de Labradoodle


De Labradoodle heeft een allergie-vriendelijke vacht, dit geldt overigens alleen voor de wollen en fleece vachten. Door heel selectief te werken is het gelukt een ras te creëren dat geen allergie veroorzaakt, het ras heeft geen haarverlies en is zonder lichaam- of vachtgeur (dus geen natte hondengeur). De Labradoodle is een vrolijke, zeer verstandige hond met genoeg energie. De Labradoodle is zeer goed te trainen, met name als geleide hond. De Labradoodle is rustig en een ideale familiehond.

Voor wie is Hond en Kind trainingen


Of uw kind nu bang is voor honden, gepest wordt in de klas, weinig zelfvertrouwen, faalangst, autisme, ADHD of wat dan ook heeft: Wij helpen u op professionele wijze, met alle liefde en zorg.


En na de trainingssessie volgt een korte evaluatie. Dit alles is individueel, dus het kan met de eigen hond of puppy zijn maar ook met de door ons sociale, getrainde honden.


Voor meer informatie over Hond en Kind kunt u contact met ons opnemen.bottom of page