top of page

Gele Hond Project

Bijgewerkt op: 24 jan.

Gele hond project of Yellow Dog Project is een internationale project die is ontstaan om aandacht te vragen voor honden die extra ruimte nodig hebben of specifieke behoeften hebben. Honden met gele lintjes aan hun riem of een gele hondenriem geven aan dat deze honden misschien wat meer ruimte nodig hebben of dat ze eventueel in opleiding zijn voor hulphond.


DEEL DIT BERICHT ZOVEEL MOGELIJK


Iedereen in Nederland of het nu een kind is, hondenliefhebber of wie dan ook zou mogen weten zodra je ziet dat de hond iets geels om zijn nek heeft hangen of een gele lint aan zijn riem heeft of een gele hondenriem om heeft. Hou dan afstand van deze hond en respecteer dit dan ook.

gele hondenriem
gele hond project

Het doel van Yellow Dog Project:


Het doel van het Yellow Dog Project programma is;


• Geef hondenbezitters de mogelijkheid om extra zorg te dragen voor hun honden die op welke manier dan ook gevoelig zijn.

• Voorkom onnodige misverstanden.

• Geef zowel honden als hun eigenaren of trainers meer ruimte of tijd om afstand te nemen van mensen en dieren.

• Creëer de mogelijkheid om een ​​hond langzaam te trainen en daardoor betere trainingsvoortgang te boeken.

• Maak het leven makkelijker voor honden die voor een kortere of langere periode in hun leven meer ruimte nodig hebben van mens en dier. Sommige honden misschien voor de rest van hun leven, afhankelijk van het probleem.

• Er zijn VEEL redenen waarom sommige honden wat meer ruimte nodig hebben! Ze kunnen ziek zijn, gewond of misschien gewoon oud. Ze hebben misschien een nieuw gezin of slechte levenservaringen en hebben een grotere afstand nodig om langzaam te trainen om met hun nieuwe omgeving om te gaan. Een teef kan loops zijn. Een andere hond krijgt mogelijk een “dagelijkse training”.


hond wat ontspannen ligt in het gras
Yellow Dog Project

Yellow Dog Project / Gele Hond Project is een Internationale campagne en heeft meer aandacht nodig!!


Yellow Dog Project is een internationale campagne om over de hele wereld het bewustzijn te creëren dat 'sommige honden ruimte nodig hebben'.

Het Zweedse internationale Gulahund Yellowdog-programma werd in juni 2012 gelanceerd door Eva Oliversson, een internationaal gecertificeerd hondengedragstherapeut en hondentrainer.


Iedere hondenbezitter weet hoe stressvol het kan zijn voor een hond en zijn eigenaar wanneer een sociale of loslopende hond in de buurt komt. Of onze Hulphondentrainers die er alles aandoen om de hond op te leiden!


Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen er baat bij zal hebben als het Gele Lint / Gele Hond Project in heel Europa wordt geaccepteerd en dat het uitlaten van honden voor iedereen een aangenamere en veiligere ervaring wordt, waardoor uw hond een betere kwaliteit van leven krijgt.


Wat betekent een gele hondenriem bij een hond?


Een geel lint of bandana aan de riem van een hond is een visueel signaal voor andere mensen en honden dat de hond meer ruimte en aandacht nodig heeft. Dit symbool wordt gebruikt om aan te geven dat de hond specifieke behoeften of gevoeligheden heeft die hem in bepaalde situaties angstig of gestrest kunnen maken.


Redenen waarom een ​​hond een geel lint of een gele hondenriem zou kunnen dragen:


  • Sociale angst: Sommige honden kunnen overweldigd of angstig raken als ze met andere honden of mensen omgaan. Het gele symbool dient als geheugensteun voor anderen om hen extra ruimte te geven en hen niet direct te benaderen.

  • Opleiding hulphond: hond is in opleiding en mag niet geaaid worden

  • In training: Honden in training kunnen aan specifiek gedrag werken of bepaalde angsten of agressie overwinnen. Het gele lint of gele hondenriem geeft aan dat ze zich moeten concentreren op hun training en mogelijk niet mogen reageren op afleidingen.

  • Medische problemen: Honden die herstellen van een operatie of ziekte, of honden met aandoeningen die hun gedrag beïnvloeden, hebben mogelijk extra ruimte en een zachte behandeling nodig. Het gele symbool helpt anderen begrijpen dat de hond kwetsbaar of gevoelig kan zijn.Gele hondenriem / hondenlijn kopen bij Hondentrainingen


NIET AAIEN - AFSTAND HOUDEN


gele hondenriem met zwarte tekst
gele hondenriem " NIET AAIEN " - AFSTAND HOUDEN

De gele hondenriem is 2,5 cm breed en heeft een lengte van ongeveer 1.50 cm.

Door deze opvallende gele hondenriem kan iedereen zien dat het niet de bedoeling is om deze hond zomaar te aaien. De hond kan in een hulphond traject zijn of andere oorzaken.


Gele hondenriem bestellen 29,95 per stuk

( inclusief verzendkosten)


Interesse stuur ons dan een mailtje met uw naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op!


40 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page