top of page

Gele hondenriem

Bijgewerkt op: 20 apr.

Gele hondenriem hond project of ook wel het Yellow Dog Project genoemd. Het Yellow Dog Project is een non-profitorganisatie die het publiek informeert over honden die ruimte nodig hebben. Deze honden zijn mogelijk herstellende van een operatie of ziekte, zijn in training of voor hulphonden in opleiding.


De Gele Hond is een initiatief van Eva Oliversson, die met de Zweedse REKO-groep eind juni 2012 gestart is met de campagne Gula Hund oftewel Yellow Dog. Dit initiatief zorgt ervoor dat sommige honden meer ruimte geboden wordt omdat zij dit nodig hebben.


Door een gele hondenriem te dragen, geven deze honden anderen het signaal dat ze wat extra ruimte en begrip nodig hebben.


DEEL DIT BERICHT ZOVEEL MOGELIJK ZODAT IEDEREEN MAAR OOK ZEKER IEDERE HONDENLIEFHEBBER HIERVAN OP DE HOOGTE IShondenriem geel
gele honden riem

Wat betekent het als een hond een gele hondenriem draagt


Een gele hondenriem van een hond is een visueel signaal voor andere mensen en honden dat de hond meer ruimte en aandacht nodig heeft. Dit symbool wordt gebruikt om aan te geven dat de hond specifieke behoeften of gevoeligheden heeft die hem in bepaalde situaties angstig of gestrest kunnen maken. Hulphonden hebben deze gele hondenriemen ook vaak om en respecteer dit ook dat deze honden dan niet geaaid mogen worden!


Deze gele hondenriemen zijn zeer geschikt voor hetschattig puppy
Gele hondenriemen bij hulphonden in training

Respecteer de hond maar ook zeer zeker de eigenaar of trainer waarvan de hond een gele hondenriem om heeft:


  • Laat deze honden met rust: Als u een hond met een gele hondenriem ziet, benader de hond dan niet! Geef deze honden voldoende ruimte om vrij te bewegen en vermijd plotselinge bewegingen of harde geluiden.

  • AAI deze honden niet en toon respect: Respecteer de behoefte van de hond aan ruimte en vermijd aaien of proberen met hem om te gaan. Laat de hond naar u toe komen als hij zich op zijn gemak voelt, en vraag altijd toestemming aan de eigenaar voordat u interactie aangaat.

  • Wees geduldig en begripvol: Begrijp dat de hond in opleiding is, nerveus of angstig kan zijn, en respecteer de hond en eigenaar of trainer. Zorg ervoor dat de hond zich niet bedreigd of ongemakkelijk kan voelen.

Door deze richtlijnen te volgen, kunt u de veiligheid en het welzijn van honden die gele hondenriemen dragen respecteren.hondenriem geel
gele hondenlijn niet aaien

Redenen waarom een ​​hond een gele hondenriem om heeft:


  • Sociale angst: Sommige honden kunnen overweldigd of angstig raken als ze met andere honden of mensen omgaan. Het gele symbool dient als geheugensteun voor anderen om hen extra ruimte te geven en hen niet direct te benaderen.

  • In training: Honden in training kunnen aan specifiek gedrag werken of bepaalde angsten overwinnen. Het gele lint geeft aan dat ze zich moeten concentreren op hun training en mogelijk niet zo reageren op afleidingen.

  • Medische problemen: Honden die herstellen van een operatie of ziekte, of honden met aandoeningen die hun gedrag beïnvloeden, hebben mogelijk extra ruimte en een zachte behandeling nodig. Het gele symbool helpt anderen begrijpen dat de hond kwetsbaar of gevoelig kan zijn.


Heeft u interesse of wilt u ook een gele hondenriem van 1.50 cm lang kopen, stuur ons vrijblijvend een mailtje met uw naam, adres, postcode en woonplaats en telefoonnummerDe prijs per gele hondenriem is 29,95

(inclusief verzendkosten)
Wilt u voor uw organisatie grotere aantallen bestellen, vraag dan naar onze mogelijkheden en kortingen!


Het doel van het Yellow Dog Project is om een ​​wereld te creëren waarin alle honden veilig en gelukkig kunnen zijn, ongeacht hun behoeften of gevoeligheden. Zij geloven dat we, door het bewustzijn van de gele hondenriem of gele honden symbool te vergroten, hondenbeten voorkomen kunnen worden en meer begrip voor alle honden en ook zeker eigenaren en hondentrainers kunnen creëren.72 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page