top of page

Mijn hond springt tegen mij op

Bijgewerkt op: 24 mei

Mijn hond springt tegen mij op. Wat moet je doen als een hond tegen je opspringt?

Als een hond tegen je opspringt, is het belangrijk om rustig te blijven en niet te schreeuwen of te bewegen. Het is het beste om je handen en armen dicht bij je lichaam te houden en je gezicht weg te draaien om te voorkomen dat de hond je bijt. Als de hond op de grond springt, kun je hem belonen en prijzen om goed gedrag te stimuleren.


hond staat tegen baas op
Mijn hond springt op

Mijn hond springt tegen mij op! Hoe leer ik dit af.


Een hond kan worden geleerd om niet tegen mensen op te springen door middel van consistente training en beloning. Het is belangrijk om de hond te leren om te zitten voordat hij aandacht krijgt en hem te belonen wanneer hij rustig blijft. Het is ook belangrijk om te voorkomen dat de hond wordt beloond voor het opspringen, dus negeer de hond als hij opspringt en beloon hem alleen als hij rustig blijft.hondje wat zit
Mijn hond springt op. Wat kan ik doen?


Waarom springt mijn hond tegen mij op en waarom bijt mijn hond?


Een hond kan om verschillende redenen opspringen en bijten, zoals gebrek aan training, onvoldoende beweging, angst of agressie. Het is belangrijk om de oorzaak van het gedrag te achterhalen en te werken aan een oplossing door middel van training en gedragsaanpassing.

Hoe leer je een hond laag te blijven?


Een hond kan worden geleerd om laag te blijven door middel van training en beloning. Het is belangrijk om de hond te leren om te liggen en te blijven liggen voordat hij aandacht krijgt en hem te belonen wanneer hij zich gedraagt. Het is ook belangrijk om de training geleidelijk op te bouwen en de hond niet te overbelasten, om te voorkomen dat hij ontmoedigd raakt.Mijn hond springt op

Mijn hond springt tegen mij op tijdens het wandelen?


Als jouw hond tegen mensen op springt tijdens het wandelen, kan dat vervelend en zelfs gevaarlijk zijn voor zowel de hond als de persoon. Hier zijn een paar tips om dit gedrag te voorkomen:


 1. Leer de "zit" en "blijf" commando's aan je hond. Oefen deze commando's regelmatig en beloon je hond wanneer hij ze correct uitvoert.

 2. Gebruik een riem en halsband om je hond onder controle te houden tijdens het wandelen. Zorg ervoor dat de riem kort genoeg is om je hond dicht bij je te houden en hem niet in staat te stellen om te springen.

 3. Geef je hond voldoende beweging en mentale stimulatie. Een uitgeputte en tevreden hond zal minder snel geneigd zijn om te springen.

 4. Vermijd het aanmoedigen van het gedrag door je hond te negeren wanneer hij springt. Geef hem pas aandacht wanneer hij kalmeert.

 5. Beloon je hond wanneer hij rustig blijft en niet springt. Geef hem bijvoorbeeld een traktatie of prijs hem met je stem.

Met deze tips kun je je hond leren om niet tegen mensen op te springen tijdens het wandelen. Het vergt wat oefening en consistentie, maar het zal het waard zijn voor de veiligheid en het plezier van iedereen.schattig hondje
Mijn hond springt op en bijt

Mijn hond springt tegen mij op en tegen mensen en bijt


Honden zijn geweldige huisdieren en kunnen goede metgezellen zijn. Maar soms kunnen ze problematisch gedrag vertonen, zoals het opspringen tegen mensen en bijten. Dit kan gevaarlijk zijn voor zowel de hond als de persoon die gebeten wordt. Als jouw hond deze problemen vertoont, is het belangrijk om dit gedrag aan te pakken om ernstige problemen te voorkomen.Mijn hond springt op

Waarom springen honden op?

Honden kunnen om verschillende redenen tegen mensen opspringen. Ze kunnen enthousiast zijn, aandacht willen, angstig zijn, of gewoon niet goed opgeleid zijn. Het is belangrijk om te begrijpen waarom jouw hond dit gedrag vertoont, zodat je kunt werken aan een oplossing.

Hoe kan je voorkomen dat je hond opspringt en bijt?

Het is belangrijk om jouw hond te trainen om niet tegen mensen op te springen en te bijten.

Leer jouw hond basiscommando's


Begin met het leren van jouw hond basiscommando's, zoals "zit", "blijf" en "kom hier". Dit zal helpen om de hond te kalmeren en te voorkomen dat hij opspringt.

Geef jouw hond veel beweging


Honden hebben veel beweging nodig om hun energie kwijt te raken. Door jouw hond regelmatig uit te laten en met hem te spelen, kan je het risico op opspringen en bijten verminderen.

Vermijd situaties die stressvol zijn voor jouw hond


Sommige honden kunnen gestrest raken in drukke situaties, zoals op een drukke straat of in een drukke kamer. Vermijd deze situaties als het mogelijk is en leer jouw hond hoe hij zich kan ontspannen in stressvolle situaties. Leer stress signalen van je hond te herkennen.

Gebruik positieve bekrachtiging


Gebruik positieve bekrachtiging om gewenst gedrag te belonen en ongewenst gedrag te ontmoedigen. Beloon jouw hond wanneer hij niet tegen mensen opspringt en bijt, en negeer hem wanneer hij dat wel doet.

Raadpleeg een professionele trainer


Als jouw hond agressief gedrag blijft vertonen, kan het nuttig zijn om een professionele trainer te raadplegen. Een trainer kan helpen om het probleemgedrag aan te pakken en jouw hond te trainen om op een veilige en respectvolle manier met mensen om te gaan.hondje wat ligt met hele grote oren
Mijn hond springt tegen mij op

Conclusie: mijn hond springt tegen mij op

Het is belangrijk om te begrijpen waarom jouw hond tegen mensen opspringt en bijt, en om dit gedrag aan te pakken om ernstige problemen te voorkomen. Met de juiste training en aanpak kan je jouw hond leren om op een veilige en respectvolle manier met mensen om te gaan.


Mijn hond springt tegen het aanrecht op


Honden die tegen het aanrecht opspringen kunnen een lastig en soms frustrerend probleem zijn voor hun eigenaren. Het gedrag kan verschillende redenen hebben, zoals het zoeken naar voedsel, aandacht of simpelweg uit enthousiasme.

Hoewel het gedrag vervelend kan zijn, is het belangrijk om te begrijpen dat het niet ongewoon is bij honden en dat er manieren zijn om het te voorkomen. Hieronder zijn enkele tips die kunnen helpen:


 1. Zorg ervoor dat de hond voldoende beweging krijgt en mentaal gestimuleerd wordt. Een uitgeputte hond zal minder geneigd zijn om op het aanrecht te springen.

 2. Houd voedsel en andere verleidelijke voorwerpen buiten het bereik van de hond. Bewaar voedsel in afgesloten containers en houd het aanrecht schoon en vrij van etensresten.

 3. Leer de hond een alternatief gedrag aan, zoals het op commando gaan liggen. Beloon de hond wanneer hij het gewenste gedrag vertoont en negeer hem wanneer hij opspringt.

 4. Zorg voor een vaste voedertijd en geef de hond zijn voedsel op een vaste plek. Hierdoor zal de hond minder snel geneigd zijn om naar het aanrecht te springen.

 5. Gebruik een trainingshalsband of een plantenspuit met water om de hond te corrigeren wanneer hij opspringt. Het is echter belangrijk om deze hulpmiddelen alleen te gebruiken als onderdeel van een breder trainingsplan.

Het is belangrijk om geduldig te zijn en consistent te blijven bij het trainen van de hond. Met de juiste training en aanpak kan het opspringen van de hond tegen het aanrecht worden voorkomen en kan de band tussen eigenaar en hond worden versterkt.


Hond springt naar voorbijgangers


ls een hond naar voorbijgangers springt, kan dit zowel gevaarlijk als ongewenst gedrag zijn. Dit kan ertoe leiden dat mensen bang worden voor de hond, wat kan leiden tot onnodige problemen en conflicten.


Hier zijn enkele tips die kunnen helpen om dit gedrag te voorkomen:


 1. Train de hond om bij u te blijven en te volgen. Het is belangrijk dat de hond uw commando's opvolgt en u hem bij u kunt houden, vooral als er voorbijgangers zijn.

 2. Leer de hond een alternatief gedrag aan, zoals het op commando gaan zitten of liggen. Beloon de hond wanneer hij het gewenste gedrag vertoont en negeer hem wanneer hij opspringt.

 3. Gebruik een lange lijn of een muilkorf om de hond onder controle te houden wanneer hij in de buurt van voorbijgangers komt. Zorg ervoor dat u de hond niet te strak vasthoudt, zodat hij zich niet beperkt voelt.

 4. Zorg ervoor dat de hond voldoende beweging krijgt en mentaal gestimuleerd wordt. Een uitgeputte hond zal minder geneigd zijn om ongewenst gedrag te vertonen.

 5. Vraag om hulp van een professionele hondentrainer. Een trainer kan u helpen om het gedrag van uw hond te begrijpen en u leren hoe u hem op een positieve manier kunt trainen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het trainen van een hond tijd en geduld kost en dat het belangrijk is om positieve versterking te gebruiken in plaats van fysieke straffen. Met de juiste training en aanpak kan het opspringen van de hond tegen voorbijgangers worden voorkomen en kan de hond leren om zich op een positieve manier te gedragen.


hondje wat zit
Mijn hond springt tegen mij op en bijt voorbijgangers

Hond springt tegen mij op en bijt tijdens wandelen


Als een hond tijdens het wandelen naar mensen springt en bijt, kan dit zeer gevaarlijk zijn en moet dit zo snel mogelijk worden aangepakt. Hier zijn enkele tips die kunnen helpen om dit gedrag te voorkomen:

Gebruik een goede halsband en riem om de hond onder controle te houden tijdens het wandelen. Het is belangrijk om de hond niet te strak vast te houden, maar ook niet te los, zodat u de controle over de hond behoudt.


 1. Leer de hond een "nee"-commando aan. Wanneer de hond opspringt of bijt, moet u duidelijk "nee" zeggen en hem onmiddellijk corrigeren. Beloon de hond als hij goed gedrag vertoont en negeer hem als hij ongewenst gedrag vertoont.

 2. Laat de hond wennen aan andere mensen en honden door hem te socialiseren. Neem hem mee naar drukke gebieden waar hij andere mensen en honden kan ontmoeten en zorg ervoor dat u hem op een positieve manier beloont wanneer hij zich goed gedraagt.

 3. Zorg voor voldoende beweging en mentale stimulatie voor de hond, zodat hij minder energie heeft om agressief te zijn tijdens het wandelen.

 4. Vraag om hulp van een professionele hondentrainer. Een trainer kan u helpen het gedrag van uw hond te begrijpen en u leren hoe u hem op een positieve manier kunt trainen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het trainen van een hond tijd en geduld kost en dat het belangrijk is om positieve versterking te gebruiken in plaats van fysieke straffen. Met de juiste training en aanpak kan het opspringen en bijten van de hond tijdens het wandelen worden voorkomen en kan de hond leren om zich op een positieve manier te gedragen.


beige hondje wat languit ligt
Mijn hond springt tegen mij op

Hond springt tegen mij op en vreemde mensen


Als een hond tegen vreemden mensen opspringt, kan dit ongewenst gedrag zijn en kan het ervoor zorgen dat mensen bang worden voor de hond. Hier zijn enkele tips die kunnen helpen om dit gedrag te voorkomen:

 1. Train de hond om te blijven zitten of liggen wanneer er vreemden in de buurt zijn. Leer hem om op uw commando te reageren en te blijven zitten of liggen totdat u zegt dat hij mag opstaan.

 2. Leer de hond een alternatief gedrag aan, zoals het geven van een poot of het begroeten van mensen op een andere manier. Beloon de hond wanneer hij het gewenste gedrag vertoont en negeer hem wanneer hij opspringt.

 3. Gebruik een lange lijn of een muilkorf om de hond onder controle te houden wanneer hij in de buurt van vreemden komt. Zorg ervoor dat u de hond niet te strak vasthoudt, zodat hij zich niet beperkt voelt.

 4. Zorg ervoor dat de hond voldoende beweging krijgt en mentaal gestimuleerd wordt. Een uitgeputte hond zal minder geneigd zijn om ongewenst gedrag te vertonen.

 5. Vraag om hulp van een professionele hondentrainer. Een trainer kan u helpen om het gedrag van uw hond te begrijpen en u leren hoe u hem op een positieve manier kunt trainen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het trainen van een hond tijd en geduld kost en dat het belangrijk is om positieve versterking te gebruiken in plaats van fysieke straffen. Met de juiste training en aanpak kan het opspringen van de hond tegen vreemden worden voorkomen en kan de hond leren om zich op een positieve manier te gedragen.


hondje wat kijkt
mijn hond springt tegen mij op

Hond springt tegen mij op en valt mij aan tijdens wandelen


Als een hond u aanvalt tijdens het wandelen, kan dit zeer beangstigend en gevaarlijk zijn. Hier zijn enkele tips die u kunnen helpen om uzelf te beschermen:

 1. Blijf kalm en blijf stilstaan. Schreeuw niet en maak geen plotselinge bewegingen, want dit kan de hond verder opjagen.

 2. Houd uw handen en armen tegen uw lichaam en blijf naar de grond kijken. Dit kan voorkomen dat de hond u bijt.

 3. Probeer de hond af te leiden met een object, zoals een stok of een bal. Gooi het object weg van u af om de aandacht van de hond af te leiden.

 4. Maak een sissend geluid of gebruik een luide stem om de hond af te schrikken. Dit kan de hond laten schrikken en hem afleiden van de aanval.

 5. Zorg ervoor dat u niet wegrent, omdat dit de hond kan aanmoedigen om achter u aan te gaan. Loop langzaam en gestaag weg van de hond.

 6. Zoek onmiddellijk medische hulp als de hond u heeft gebeten. Reinig de wond onmiddellijk met water en zeep en ga naar de dokter of het ziekenhuis voor verdere behandeling.

Het is belangrijk om te onthouden dat het de verantwoordelijkheid van de eigenaar is om de hond onder controle te houden en ervoor te zorgen dat hij niet gevaarlijk is voor anderen. Als u regelmatig wordt aangevallen door dezelfde hond, moet u contact opnemen met de lokale autoriteiten en rapporteren wat er is gebeurd.hond met bal
Mijn hond springt op en waarom toch?

FAQ - Veelgestelde vragen - Mijn hond springt tegen mij op


Waarom springt mijn hond tegen mij op?


Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een hond op mensen springt. Het kan zijn dat de hond opwinding of blijdschap uitdrukt, aandacht probeert te krijgen, of dominantie gedrag vertoont.


Hoe kan ik mijn hond afleren om op te springen?


Een effectieve manier om een hond te leren om niet op te springen, is door het gedrag te negeren en in plaats daarvan het gewenste gedrag te belonen, zoals vier poten op de grond houden. Het is belangrijk om consistent te zijn in de training en het gedrag niet per ongeluk te belonen door bijvoorbeeld aandacht te geven als de hond opspringt.


Is straffen een goede manier om het opspringen van mijn hond af te leren?


Nee, het straffen van een hond voor het opspringen kan leiden tot angst of agressie. In plaats daarvan moet de nadruk liggen op het belonen van gewenst gedrag en het negeren van ongewenst gedrag.


Hoe lang duurt het voordat mijn hond stopt met op te springen?


Het is moeilijk om te voorspellen hoe lang het duurt voordat een hond stopt met op te springen. Het hangt af van de consistentie en effectiviteit van de training, evenals de individuele persoonlijkheid en gedrag van de hond.


Kan ik professionele hulp krijgen bij het afleren van het opspringen van mijn hond?


Ja, een professionele hondentrainer of gedragstherapeut kan helpen bij het ontwikkelen van een effectieve trainingsmethode om het opspringen van uw hond af te leren.


Hondentrainingen kan helpen als uw hond tegen u opspringt.
schattig hondje
Hondentrainingen mijn hond springt tegen mij op

248 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page