top of page

Mijn hond springt op

Mijn hond springt op wat moet je doen als een hond tegen je opspringt?


Als een hond tegen je opspringt, is het belangrijk om rustig te blijven en niet te schreeuwen of te bewegen. Het is het beste om je handen en armen dicht bij je lichaam te houden en je gezicht weg te draaien om te voorkomen dat de hond je bijt. Als de hond op de grond springt, kun je hem belonen en prijzen om goed gedrag te stimuleren.


Mijn hond springt op

Hoe leer je een hond af om tegen je op te springen?


Een hond kan worden geleerd om niet tegen mensen op te springen door middel van consistente training en beloning. Het is belangrijk om de hond te leren om te zitten voordat hij aandacht krijgt en hem te belonen wanneer hij rustig blijft. Het is ook belangrijk om te voorkomen dat de hond wordt beloond voor het opspringen, dus negeer de hond als hij opspringt en beloon hem alleen als hij rustig blijft.Mijn hond springt op

Waarom springt en bijt mijn hond?


Een hond kan om verschillende redenen opspringen en bijten, zoals gebrek aan training, onvoldoende beweging, angst of agressie. Het is belangrijk om de oorzaak van het gedrag te achterhalen en te werken aan een oplossing door middel van training en gedragsaanpassing.

Hoe leer je een hond laag te blijven?