top of page

Mijn hond springt tegen het aanrecht op

Bijgewerkt op: 23 apr.

Mijn hond springt tegen het aanrecht op


Mijn hond springt tegen het aanrecht op. Het kan erg vervelend zijn als je hond steeds tegen het aanrecht opspringt. Het kan niet alleen zorgen voor rommel en schade aan spullen, maar het kan ook gevaarlijk zijn als je hond bijvoorbeeld hete etenswaren omstoot.


Hieronder staan een aantal mogelijke oplossingen:

  1. Geef je hond voldoende beweging en mentale stimulatie. Een hond die moe is, zal minder snel geneigd zijn om tegen het aanrecht op te springen.

  2. Leer je hond een commando aan zoals "af" of "laat". Beloon je hond als hij of zij dit commando opvolgt.

  3. Zorg ervoor dat er geen eten op het aanrecht ligt en dat er geen interessante geuren hangen. Als je hond geen reden heeft om tegen het aanrecht op te springen, zal hij dit minder snel doen.

  4. Als je hond toch tegen het aanrecht op blijft springen, kan je proberen om een barrière te plaatsen tussen je hond en het aanrecht, bijvoorbeeld door middel van een kinderhekje.

  5. Het kan ook helpen om je hond te negeren wanneer hij tegen het aanrecht opspringt en hem pas weer aandacht te geven wanneer hij rustig is.

Onthoud dat het belangrijk is om geduld te hebben en consequent te zijn bij het trainen van je hond. Het kan even duren voordat je hond het gewenste gedrag vertoont.
Mijn hond springt tegen het aanrecht op

Wat moet ik doen als mijn hond elke keer tegen het aanrecht opspringt


Als je hond steeds tegen het aanrecht opspringt, kan dat erg vervelend zijn. Het kan leiden tot rommel, schade aan spullen en het kan zelfs gevaarlijk zijn als je hond bijvoorbeeld hete etenswaren omstoot.


Hieronder staan een aantal stappen die je kunt nemen om je hond af te leren om tegen het aanrecht op te springen: