top of page

Toy poedel - klein hondenras met veel talenten

Bijgewerkt op: 2 dagen geleden

De Toy poedel - klein hondenras gaat graag met zijn eigenaar op stap en wijkt echter nooit van zijn zijde. Deze slimme viervoeter is intelligent, grappig en eigenlijk de ideale gezinshond. Deze kleine hond houdt van beweging, Hondentrainingen, activiteiten en lange knuffelsessie op de bank. Omdat hij zijn eigenaren altijd wil plezieren, is deze hond enorm gehoorzaam en buitengewoon lief.


klein schattig hondje met mooi bruin neusje
Toy poedel

Inhoud Toy poedel - klein hondenras



Herkomst in Duitsland


De geschiedenis van Toy Poedel gaat terug tot Duitsland. Oorspronkelijk was de Poedel een enthousiaste jachthond die werd gebruikt om op eenden, patrijzen en fazanten te jagen.

Deze grotere Poedels waren bedreven zwemmers en retrievers, gewaardeerd om hun intelligentie en veelzijdigheid in het veld. In de loop van de tijd begonnen fokkers selectief kleinere versies van de standaardpoedel te fokken, wat leidde tot de creatie van de Toy poedel die we vandaag de dag kennen. Het ras werd in 1930 erkend.


Circus artiesten


In de 19e eeuw vonden Toy Poedels een nieuwe rol als entertainers in circussen en reizende shows. Hun intelligentie, behendigheid en trainbaarheid maakten hen tot perfecte artiesten, die het publiek verrukten met hun trucs en acrobatiek. Van evenwichtsoefeningen tot optredens naast clowns, Toy Poedels toonden hun veelzijdigheid en charme in de schijnwerpers en verdienden applaus en aanbidding waar ze ook gingen.


Koninklijke metgezellen


Tijdens de 18e eeuw kwam de Toy poedel veel voor bij de Europese adel, vooral in Frankrijk, waar ze geliefde metgezellen werden van royalty's en aristocraten. Hun kleine formaat, intelligentie en elegante uiterlijk maakten ze tot ideale schoothondjes en modieuze accessoires voor de elite. Op schilderijen en literatuur uit deze periode zijn vaak Toy poedels afgebeeld die de schoot van koningen en koninginnen sieren, wat symbool staat voor rijkdom en verfijning.


hondje wat achter bal aanrent
Toy Poedel met bal

Karakter Toy poedel:


Het karakter van de Toy Poedel kenmerkt zich door een unieke combinatie van eigenschappen die hem tot een geliefde hondenvriend maken. Van zijn opmerkzaamheid tot zijn speelse aard, de Toy Poedel staat bekend om zijn levendige persoonlijkheid en diepe genegenheid voor zijn gezin.


1. Intelligentie en Leerbaarheid: Een van de meest opvallende kenmerken van de Toy Poedel is zijn buitengewone intelligentie. Deze honden staan ​​bekend als een van de slimste rassen en blinken uit in het leren van nieuwe commando's en trucjes. Hun scherpe geest stelt hen in staat om snel te begrijpen wat er van hen wordt gevraagd, wat hen tot ideale kandidaten maakt voor gehoorzaamheidstraining en hondensporten.


2. Liefdevol en Aanhankelijk: Toy Poedels hebben een diepe genegenheid voor hun eigenaren en gedijen op menselijk gezelschap. Ze vormen sterke emotionele banden en staan ​​altijd klaar om onvoorwaardelijke liefde en steun te bieden. Of het nu gaat om knuffelen op de bank of vrolijk begroeten bij thuiskomst, de Toy Poedel staat bekend om zijn hartverwarmende genegenheid en toewijding aan zijn gezin.


3. Speelsheid en Energie: Ondanks hun kleine formaat hebben Toy Poedels een overvloed aan energie en speelsheid. Ze genieten van interactieve spelletjes, speelgoed en buitenavonturen. Hun jeugdige geest en enthousiasme voor het leven maken hen tot geweldige metgezellen voor gezinnen, vooral die met kinderen die graag spelen en ravotten.


4. Waakzaamheid en Beschermend Instinct: Toy Poedels zijn van nature alert en hebben een sterk beschermend instinct ten opzichte van hun gezin. Ze zijn snel om ongewone geluiden op te merken en zullen hun eigenaren waarschuwen voor mogelijke gevaren. Hoewel ze klein zijn van formaat, hebben Toy Poedels een dappere geest en zullen ze alles doen om hun geliefden te beschermen.


5. Sociaal en Vriendelijk: De Toy Poedel staat bekend om zijn vriendelijke en sociale karakter. Hij gedijt in gezelschap van zowel mensen als andere huisdieren. Deze honden zijn vaak vriendelijk tegen vreemden en verwelkomen nieuwe ontmoetingen met een kwispelende staart en een nieuwsgierige blik.



Kenmerken Toy poedel


Toy poedel staan ​​bekend om hun uitzonderlijke intelligentie en gretigheid om hun gezin tevreden te stellen


  • Ze zijn speels en zelfverzekerd als ze op jonge leeftijd worden gesocialiseerd

  • Toy poedels zijn relatief rustig, maar houden van spelen en sporten met het gezin

  • Ze zijn zachtaardig voor kinderen en andere huisdieren, maar op alle interacties tussen honden en kinderen moet toezicht worden gehouden, omdat Toy Poedels klein zijn en tijdens het spelen per ongeluk gewond kunnen raken

  • Ze hebben een nauwe band met hun families en kunnen verlatingsangst ontwikkelen als ze voor langere tijd alleen worden gelaten

  • Ze kunnen ook gevoelig zijn voor stress, en plotselinge veranderingen in de thuisomgeving

  • Toy poedels hebben minder bewegingsbehoeften dan veel andere hondenrassen, maar profiteren nog steeds van een dagelijkse wandel- en speelsessie

  • Het zijn zeer intelligent en kunnen goed gehoorzamen, maar kunnen last hebben van verlatingsangst vanwege hun gezelschap.

  • Ze doen het goed in de buurt van kinderen en andere huisdieren en zijn dankzij hun kleine formaat zeer geschikt voor het leven in kleinere ruimtes

  • Ze zijn aanhankelijk, loyaal, intelligent, levendig en alert

  • Ze zijn ook hypo allergeen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor mensen met allergieën

  • Toy poedel hebben haar dat het hele leven door groeit en heel weinig werpt, maar hun haar is dicht en klit gemakkelijk en vereist routinematige verzorging



hond met krullen die je aankijkt
toy poedel


Het trainen van een Toy Poedel


De toy poedel is van nature zeer gehoorzaam en leergierig en wil zijn eigenaren graag plezieren. Dit maakt het ouderschap gemakkelijk. Je moet nog steeds consequent met hem omgaan, zelfs als hij een puppy is. De kleine clown heeft niet veel ruimte nodig, maar wel voldoende beweging en fysieke en mentale stimulatie: hij houdt van water en lange wandelingen.


Hondentraining Toy Poedel


Basis gehoorzaamheidstraining:

  • Dit soort training is essentieel voor alle honden, inclusief Toy Poedel

  • Puppycursus omvat het aanleren van uw Toy Poedel-commando's zoals zitten, blijven, komen en volgen

  • Trainingsmethoden voor positieve bekrachtiging, zoals het gebruik van snoepjes en complimenten, zijn effectief voor het trainen van Toy Poedels

Geavanceerde trucs en behendigheid:

  • Toy Poedel zijn zeer intelligent en trainbaar, waardoor ze uitstekende kandidaten zijn voor geavanceerde trucs en behendigheidstraining.

  • Behendigheidstraining houdt in dat je je Toy Poedel leert een hindernisbaan te navigeren, wat kan helpen hun coördinatie en zelfvertrouwen te verbeteren.

  • Tructraining houdt in dat je je Toy Poedel leuke en indrukwekkende trucs leert, zoals door zoekspelletjes of bijvoorbeeld door een hoepel springen.


Zindelijkheidstraining:

  • Zindelijkheidstraining is een belangrijk aspect van de training voor alle honden, inclusief Toy Poedel.

  • Positieve bekrachtiging, zoals het gebruik van snoepjes en complimenten, zijn effectief voor zindelijkheidstraining bij Toy Poedel.


Vertrouwen opbouwen:

  • Spelletjes en oefeningen voor het opbouwen van vertrouwen kunnen nuttig zijn voor Toy Poedels die verlegen of angstig zijn.

  • Spellen en oefeningen waarbij positieve bekrachtiging betrokken is, zoals het vinden van snoepjes of het leren van trucjes, kunnen helpen het zelfvertrouwen van uw Toy Poedel op te bouwen.

  • Socialisatie en blootstelling aan nieuwe ervaringen kunnen ook helpen bij het zelfvertrouwen van uw Toy Poedel

pootje van een Toy Poedel
Toy Poedel


Verzorging Toy Poedel


Vachtverzorging:

  • De vacht van een Toy Poedel vergt veel onderhoud en moet regelmatig worden geborsteld en gekamd om te klitten en vervilting te voorkomen

  • Het is belangrijk om de vacht van een Toy Poedel om de zes tot acht weken te laten knippen van trimmen

  • Het is aan te raden om de vacht van een Toy Poedel van jongs af te verzorgen en te laten wennen aan het borstelen en trimmen

  • Het is mogelijk om de vacht van een Toy Poedel zelf te verzorgen, maar het kan ook worden gedaan door een professionele trimmer

Voeding en dieet:

  • Het is essentieel om te zorgen voor de juiste voeding voor een Toy Poedel

  • Een hoogwaardige voeding die speciaal is samengesteld voor kleine hondenrassen is de beste keuze

  • Kies bij voorkeur voor graan vrij voer, omdat granen vaak als goedkope opvulling worden gebruikt en weinig tot geen voedingswaarde hebben voor je hond

  • Het is aan te raden om de voeding van een Toy Poedel af te stemmen op zijn leeftijd, gewicht, en activiteitsniveau


Trimmen en knippen:

  • Het is belangrijk om de vacht van een Toy Poedel om de zes tot acht weken te laten knippen van trimmen

  • Het is aan te raden om de vacht van een Toy Poedel van jongs af te verzorgen en te laten wennen aan het borstelen en trimmen

  • Het is mogelijk om de vacht van een Toy Poedel zelf te verzorgen, maar het kan ook worden gedaan door een professionele trimmer

Baden en hygiëne:

  • Het is belangrijk om een ​​Toy Poedel regelmatig te wassen om zijn vacht schoon en gezond te houden

  • Gebruik een hondenshampoo die speciaal is samengesteld voor de vacht van een Toy Poedel

  • Zorg ervoor dat de Toy Poedel goed met een handdoek wordt afgedroogd

Gebitsverzorging:

  • Het is belangrijk om de tanden van een Toy Poedel regelmatig te poetsen om tandplak en tandsteen te voorkomen.

  • Gebruik een tandenborstel en tandpasta die speciaal zijn ontworpen voor honden.

  • Het is ook mogelijk om kauw speeltjes en tand verzorgende snacks te geven om de tanden van een Toy Poedel gezond te houden.

klein wit hondje
Toy poedel rent in gras

Gezondheid Toy Poedel


De gezondheid van een Toy Poedel is van het grootste belang voor het welzijn van deze geliefde metgezellen.


1. Erfelijke Aandoeningen: Hoewel Toy Poedels over het algemeen gezonde honden zijn, zijn er enkele erfelijke aandoeningen waar dit ras vatbaar voor kan zijn. Deze omvatten onder andere patella luxatie (losse knieschijven), progressieve retina atrofie (geleidelijk verlies van gezichtsvermogen) en portosystemische shunts (leveraandoening). Het is belangrijk om een ​​betrouwbare fokker te kiezen die gezondheidscontroles uitvoert op de ouderdieren om het risico op erfelijke aandoeningen te verminderen.


2. Gebitsverzorging: Toy Poedels hebben vaak tandheelkundige problemen, zoals tandplak en tandsteen. Regelmatige tandheelkundige zorg, waaronder tandenpoetsen en het geven van kauwspeeltjes, is essentieel om tandbederf te voorkomen en de algehele mondgezondheid te bevorderen. Jaarlijkse tandheelkundige controles bij de dierenarts kunnen helpen bij het identificeren en behandelen van eventuele tandheelkundige problemen.


3. Dieet en Voeding: Een uitgebalanceerd dieet speelt een cruciale rol in de algehele gezondheid van een Toy Poedel. Kies hoogwaardige hondenvoeding die is afgestemd op de leeftijd, grootte en activiteitsniveau van uw hond. Vermijd het geven van tafelrestjes en voedingsmiddelen die schadelijk kunnen zijn voor honden, zoals chocolade, druiven en uien. Zorg er ook voor dat uw Toy Poedel voldoende vers water heeft en beperk de hoeveelheid traktaties om overgewicht te voorkomen.


4. Beweging en Lichaamsbeweging: Hoewel Toy Poedels klein van formaat zijn, hebben ze nog steeds regelmatige lichaamsbeweging nodig om gezond te blijven. Dagelijkse wandelingen, speeltijd en interactieve spellen helpen niet alleen bij het handhaven van een gezond gewicht, maar stimuleren ook de mentale en fysieke stimulatie van uw hond. Pas de hoeveelheid lichaamsbeweging aan op basis van de leeftijd, gezondheid en energieniveau van uw Toy Poedel.


5. Regelmatige Dierenartscontroles: Periodieke bezoeken aan de dierenarts zijn essentieel voor het monitoren van de algehele gezondheid van uw Toy Poedel. Jaarlijkse gezondheidscontroles stellen de dierenarts in staat om potentiële gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen en te behandelen. Vaccinaties, ontworming en vlooien- en tekenpreventie zijn ook belangrijke aspecten van de gezondheidszorg van uw hond.


Veelgestelde vragen over Toy Poedel

Hoe groot worden Toy Poedels

Officieel wordt een Toy Poedel tot 25 cm hoog


Wat is de levensduur van een Toy Poedel?

De typische levensduur van Toy Poedel is 10 tot18 jaar

Wat is het temperament van een Toy Poedel?


Het zijn zeer intelligente en leergierige honden die goed reageren op positieve trainingsmethoden. Ze zijn speels en zelfverzekerd als ze op jonge leeftijd worden gesocialiseerd. Het ras is lief voor kinderen en andere huisdieren, maar op alle interacties tussen honden en kinderen moet toezicht worden gehouden. Omdat deze pups zo klein zijn, kunnen ze tijdens het spelen per ongeluk gewond raken

Hoe vaak moet een Toy Poedel worden verzorgd?


De vacht van een Toy Poedel heeft veel onderhoud nodig en moet regelmatig worden geborsteld en gekamd om klitten en vervilting te voorkomen. Het is belangrijk om de vacht van een Toy Poedel om de zes tot acht weken te laten knippen van trimmen. Het is aan te raden om de vacht van een Toy Poedel van jongs af te verzorgen en te laten wennen aan het borstelen en trimmen.


Conclusie Toy Poedel


Toy Poedels zijn zeer intelligente en leergierige honden die goed reageren op een positieve trainingsmethoden. Basis gehoorzaamheidstraining, geavanceerde trucs en behendigheidstraining, zindelijkheidstraining en oefeningen voor het opbouwen van zelfvertrouwen zijn allemaal belangrijke aspecten van de training voor Toy Poedels.


Ze zijn speels en zelfverzekerd als ze op jonge leeftijd worden gesocialiseerd. Ze zijn zachtaardig voor kinderen en andere huisdieren, maar op alle interacties tussen honden en kinderen moet toezicht worden gehouden. Toy Poedels hebben een levensduur van 10-18 jaar en is over het algemeen een gezond ras. De vacht van een Toy Poedel heeft veel onderhoud nodig en moet regelmatig worden geborsteld en gekamd om klitten en vervilting te voorkomen.


Het is belangrijk om de vacht van een Toy Poedel om de zes tot acht weken te laten knippen van trimmen. Het is aan te raden om de vacht van een Toy Poedel van jongs af aan te verzorgen en te laten wennen aan het borstelen en trimmen.


Leuk hondje
Hondentrainingen Toy Poedel










965 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page