top of page

Verzorging Cavapoo

Verzorging Cavapoo, alles wat u mag weten over deze schattige hond


De verzorging Cavapoo is een kruising tussen een Cavalier King Charles Spaniel en een poedel (meestal een miniatuurtje). Deze super schattige combinatie betekent dat de pup zeer intelligent is, van mensen houdt en ontspannen en leuk is om mee om te gaan - zelfs voor gezinnen met kinderen. Voor andere kleine hondenrassen klikt op de link.


Over het algemeen zijn deze honden aan de kleine kant en hebben ze niet veel ruimte nodig en zijn ze geschikt voor appartementen omdat ze veel kunnen wandelen en gestimuleerd worden. Het helpt dat ze schattig zijn en altijd een beetje puppy-achtig lijken, ongeacht hun leeftijd. Ze hebben ook de reputatie dat ze minder blaffen en iets rustiger zijn dan hun Cockapoo familieleden, wat nog meer knuffeltijd betekent!


pup ligt in gras
Verzorging Cavapoo

Verzorgingstips Cavapoo:


Hoe vaak moeten Cavapoos geborsteld worden?


Hoe vaak je je Cavapoo borstelt, hangt af van zijn leeftijd en haardracht. De Miniatuur Poedel ouder geeft de Cavapoo een langgroeiende, krullende vacht. Tenzij dit haar kort wordt gehouden, moet je je pup dagelijks een snelle borstelbeurt geven en hem om de 2 weken wassen en föhnen.


Veel eigenaren kiezen ervoor om hun Cavapoos een kort kapsel te geven, zoals de Poedel teddybeer coupe of een puppy coupe.

Als je in een gebied met veel stof of modder woont, moet je, je Cavapoo vaker borstelen dan wanneer je op een terrein met gras of beton woont.


Je pup borstelen


Borstelen is het belangrijkste aspect van de verzorging. Gebruik een slickerborstel om de vacht van uw hond voorzichtig te kammen. De meeste honden verdragen het borstelen van hun rug en nek het best en worden wat onrustiger als je naar hun buik en poten toewerkt. Borstel je Cavapoo als hij al moe is - bijvoorbeeld na een wandeling of trainingssessie.

Je Cavapoo in bad doen


Als poedel mix is het belangrijk om je Cavapoo in bad te doen om zijn vacht schoon en klitvrij te houden. Hoe langer de vacht van je pup is en hoe stoffiger of modderiger de omgeving, hoe vaker je hem in bad moet doen. Als je je hond kort knipt, hoef je hem maar om de 4-6 weken in bad te doen. Als zijn haar lang is en je tuin modderig, kun je hem wel om de 2 weken in bad doen.

Föhnen


Na het baden moet je de vacht van je hond grondig föhnen, vooral als je van plan bent om hem te knippen. Een natte of vuile vacht maakt de messen van de tondeuse snel bot.bruin hondje
Cavapoo puppy

Cavapoo knippen


Nadat je je Cavapoo in bad hebt gedaan, hebt afgedroogd en geborsteld kun je hem knippen. Gebruik een hoogwaardige tondeuse waarmee je het haar op afstand kunt houden!


De meeste eigenaren kiezen voor een makkelijke knipbeurt, zoals:


Puppy knippen voor Cavapoos


Bij de puppy knipbeurt wordt het haar rondom het lichaam bijgeknipt tot ongeveer 1 centimeter lang, inclusief het gezicht en de poten. Dit geeft je hond het karakteristieke uiterlijk van een puppy - waar de naam vandaan komt.

De puppysnit is een geweldig kapsel voor eigenaars van Doodle-mixen. Het houdt het haar kort genoeg om niet te klitten, terwijl het er toch schattig en "pluizig" uitziet.


De kern van de zaak


Het verzorgen van je Cavapoo hoeft geen omslachtige taak te zijn. Het is echter wel heel belangrijk dat je bij de verzorging en het knippen blijft. Hoe langer je zijn kapsel uitstelt, hoe erger het kan worden.

De makkelijkste manier om je Cavapoo onderhoudsarm te houden is door hem een puppy- of pony kapsel te geven. Op deze manier elimineer je de lange, vloeiende vacht die zo gemakkelijk klit. Met een kort kapsel zal je Cavapoo gelukkiger zijn en jij ook.


FAQ - Veelgestelde vragen Verzorging Cavapoo


Kan ik mij Cavapoo zelf knippen?


Dat kan maar het is misschien verstandiger om uw Cavapoo naar een erkende hondentrimsalon te brengen.


Wanneer moet ik beginnen om mijn Cavapoo te borstelen?


Het is raadzaam om hier zo jong mogelijk mee te beginnen want dan went de pup hier aan.
71 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Cavapoo mini

Cavapoo hond

Comentários


bottom of page