top of page

Cavapoo

Bijgewerkt op: 9 jan.

Cavapoo oorsprong


De Cavapoo is een hybride hondenras dat een kruising is tussen een Cavalier King Charles Spaniel en een poedel.

 • De Cavapoo is een relatief nieuw ras dat in de jaren negentig voor het eerst in Australië werd ontwikkeld.

 • Het ras is ontstaan ​​door het kruisen van een Cavalier King Charles Spaniel met een poedel in een poging een hond te produceren met de vriendelijke en aanhankelijke persoonlijkheid van de Cavalier en de laag uitvallende vacht van de poedel.

 • De Cavapoo is ook bekend onder andere namen, waaronder Cavoodle, Cavadoodle en Cavapoodle

 • Het ras is de afgelopen jaren steeds populairder geworden vanwege zijn vriendelijke persoonlijkheid, laag uitvallende vacht en aanpassingsvermogen aan verschillende leefsituaties.

 • Gerenommeerde Cavapoo-fokkers geven prioriteit aan de gezondheid en het temperament van hun honden, voeren de nodige gezondheidsonderzoeken uit en bieden een verzorgende omgeving voor de pups. Deze actieve aanpak zorgt ervoor dat u een gezonde en gelukkige pup mee naar huis neemt, terwijl onethische fokpraktijken worden ontmoedigd

 • De Cavapoo staat bekend als vriendelijk, aanhankelijk en sociaal. Ze kunnen vaak goed overweg met kinderen, andere huisdieren en vreemden.


bruin hondje
cavapoo

Welke gezondheidsproblemen kan een Cavapoo krijgen?


Cavapoos zijn over het algemeen gezonde honden met een typische levensduur van 12-15 jaar. Zoals alle hondenrassen kunnen ze echter gevoelig zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Hier zijn enkele veelvoorkomende gezondheidsproblemen die verband houden met Cavapoos:

 1. Heupdysplasie: Dit is een genetische aandoening die het heupgewricht aantast en pijn en ongemak veroorzaakt. Het kan leiden tot artritis en mobiliteitsproblemen als het niet wordt behandeld.

 2. Patellaluxatie: Dit is een aandoening waarbij de knieschijf uit de normale positie ontwricht, waardoor pijn en bewegingsproblemen ontstaan. Het kan genetisch zijn of veroorzaakt worden door een blessure.

 3. Oogaandoeningen: Cavapoos kan gevoelig zijn voor oogaandoeningen zoals cataract en progressieve retinale atrofie, wat kan leiden tot verlies van gezichtsvermogen als het niet wordt behandeld.

 4. Syringomyelia: Dit is een aandoening waarbij met vocht gevulde holtes in het ruggenmerg ontstaan, die pijn en ongemak veroorzaken. Het kan genetisch zijn of veroorzaakt worden door een blessure.

 5. Gebitsproblemen: Cavapoos kan gevoelig zijn voor gebitsproblemen zoals tandvleesaandoeningen en tandbederf. Regelmatige tandheelkundige zorg, inclusief poetsen en professionele reiniging, kan deze problemen helpen voorkomen1.

 6. Hartziekte: Cavapoos kan vatbaar zijn voor hartziekten, waaronder mitralisklepaandoeningen, een aandoening waarbij de hartklep niet goed functioneert. Regelmatige dierenartscontroles kunnen helpen bij het opsporen en beheersen van hartziekten.

 7. Allergieën: Cavapoos kan vatbaar zijn voor allergieën, die zich op verschillende manieren kunnen manifesteren, waaronder overmatige jeuk en krabben, een rode, ontstoken huid en maag-darmproblemen. De behandeling zal afhangen van de oorzaak en kan antihistaminica, corticosteroïden of immunotherapie omvatten.

Verzorging Cavapoo


Cavapoos zijn over het algemeen gemakkelijk te verzorgen en zijn geweldige metgezellen. Hier zijn enkele tips voor de verzorging van een Cavapoo:

 1. Verzorging: Cavapoos hebben een laag uitscheidende vacht die regelmatig moet worden verzorgd om mattering en klitten te voorkomen. Ze moeten minstens één keer per week worden geborsteld en elke zes tot acht weken naar een professionele trimmer worden gebracht om te trimmen. Regelmatig nagels knippen, oren schoonmaken en tandenpoetsen zijn ook belangrijk voor het behoud van hun algehele gezondheid en hygiëne.

 2. Oefening: Cavapoos zijn aanpasbare honden die het goed kunnen doen in verschillende leefsituaties, maar ze hebben wel dagelijkse wandelingen en speeltijd nodig om ze gezond en gelukkig te houden. Ze houden van apporteren, wandelen en spelen met speelgoed. Ze zijn ook goede kandidaten voor hondensporten zoals behendigheids- en gehoorzaamheidstraining.

 3. Hondentraining: Cavapoos zijn intelligente honden die gemakkelijk te trainen zijn. Trainingsmethoden voor positieve bekrachtiging werken het beste bij dit ras. Ze reageren goed op lof, traktaties en speeltijd. Vroege socialisatie is ook belangrijk om hen te helpen goed gedrag en goede manieren te ontwikkelen rond mensen en andere huisdieren.

 4. Gezondheid: Cavapoos zijn over het algemeen gezonde honden, maar ze kunnen gevoelig zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen, zoals heupdysplasie, patellaluxatie, oogaandoeningen, syringomyelia, gebitsproblemen, hartaandoeningen en allergieën. Het is belangrijk om bij een gerenommeerde fokker te kopen en regelmatig dierenartscontroles uit te voeren om ervoor te zorgen dat uw Cavapoo gezond blijft.

 5. Dieet: Een gezond dieet is belangrijk om gezondheidsproblemen te voorkomen en uw Cavapoo in goede conditie te houden. Ze moeten hondenvoer van hoge kwaliteit krijgen dat geschikt is voor hun leeftijd, grootte en activiteitenniveau. Traktaties moeten met mate worden gegeven om gewichtstoename te voorkomen.

 6. Gezelschap: Cavapoos zijn sociale honden die gedijen op menselijk gezelschap. Ze brengen graag tijd door met hun eigenaren en kunnen angstig of depressief worden als ze langere tijd alleen worden gelaten. Het zijn geweldige huisdieren en kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren.

Samenvattend omvat de zorg voor een Cavapoo regelmatige verzorging, lichaamsbeweging, training en gezondheidszorg. Een gezond dieet en veel gezelschap zijn ook belangrijk om uw Cavapoo gelukkig en gezond te houden.


Hondentraining Cavapoo


Het trainen van een Cavapoo-puppy is een belangrijk onderdeel van het bezitten ervan. Hier zijn enkele tips en methoden voor het trainen van een Cavapoo;

 1. Begin vroeg met trainen: Het is belangrijk om te beginnen met het socialisatie training van uw Cavapoo-puppy.

 2. Gebruik positieve bekrachtiging: Als het gaat om het trainen van een Cavapoo, is het belangrijk om positieve bekrachtigingsmethoden te gebruiken. Het belonen van goed gedrag met snoepjes, speelgoed en complimenten kan goed gedrag helpen aanmoedigen en training effectiever maken.

 3. Zorg voor een routine: Het opzetten van een goede routine is belangrijk voor een succesvolle Cavapoo-training. Dit houdt onder meer in dat u zich aan de geplande maaltijden houdt, uw puppy regelmatig meeneemt voor zindelijkheidspauzes en tijd vrijmaakt voor lichaamsbeweging en trainingssessies.

 4. Wees geduldig en consistent: Trainen kost tijd en geduld, dus het is belangrijk om consistent en geduldig te zijn met uw Cavapoo. Raak niet ontmoedigd als uw puppy het niet meteen begrijpt, blijf gewoon oefenen en gebruik positieve bekrachtigingsmethoden om goed gedrag aan te moedigen.

 5. Basiscommando's aanleren: Het aanleren van de basiscommando's van uw Cavapoo is een essentieel onderdeel van hondentraining. Commando's zoals zit, blijf en kom zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat uw puppy zich in allerlei situaties veilig en goed gedraagt. Zodra uw puppy deze basiscommando's onder de knie heeft, kunt u doorgaan met geavanceerdere trainingstechnieken

 6. Socialiseer uw puppy: Het socialiseren van uw Cavapoo-puppy is belangrijk om hem te helpen goed gedrag en goede manieren te ontwikkelen rond mensen en andere huisdieren. Vroegtijdige socialisatie kan later gedragsproblemen helpen voorkomen.

 7. Overweeg professionele training: Als u problemen ondervindt bij het trainen van uw Cavapoo, overweeg dan om hem in te schrijven voor een professionele trainingscursus. Professionele trainers kunnen u begeleiding en ondersteuning bieden om u en uw puppy te helpen slagen.


hond likt aan zijn bek
cavapoo

Wat zijn enkele veelvoorkomende ongewenste gedragingen bij Cavapoo-puppy's?


Cavapoo-puppy's zijn over het algemeen goed opgevoede en goedgemanierde honden, maar zoals alle puppy's kunnen ze ongewenst gedrag vertonen. Hier zijn enkele veelvoorkomende ongewenste gedragingen bij Cavapoo-puppy's:

 1. Overmatig blaffen: Het is bekend dat Cavapoos blaft, maar overmatig blaffen kan een probleem zijn. Dit kan worden veroorzaakt door verveling, angst of een gebrek aan lichaamsbeweging. Training en socialisatie kunnen overmatig blaffen helpen verminderen.

 2. Kauwen: Cavapoos houden, net als alle puppy's, van kauwen. Ze kunnen echter kauwen op dingen die ze niet mogen, zoals schoenen, meubels of elektrische snoeren. Door geschikt kauwspeelgoed te verstrekken en toezicht te houden op uw puppy, kunt u destructief kauwen helpen voorkomen.

 3. Verlatingsangst: Cavapoos zijn sociale honden die gedijen bij menselijke interactie. Ze kunnen angstig of verdrietig worden als ze langere tijd alleen worden gelaten. Door te trainen en geleidelijk de tijd die uw puppy alleen doorbrengt te vergroten, kunt u verlatingsangst helpen voorkomen.

 4. Springen: Cavapoos zijn energieke honden die tegen mensen op kunnen springen. Dit gedrag kan worden ontmoedigd door training en socialisatie.

 5. Voedselagressie: Sommige Cavapoos kunnen agressief worden rond voedsel, zowel tegenover andere honden als tegenover mensen. Dit gedrag kan worden aangepakt door uw puppy te trainen en te voeren in een aparte ruimte, weg van andere huisdieren.

 6. Aan de riem trekken: Cavapoos kan tijdens wandelingen aan de riem trekken, wat zowel voor de puppy als voor de eigenaar ongemakkelijk kan zijn. Het trainen en gebruiken van een harnas of zachte leider kan trekken helpen voorkomen.


FAQ Veelgestelde vragen


Wat is een Cavapoo?


Een Cavapoo is een kruising tussen een poedel en een Cavalier King Charles Spaniel. Het zijn kleine tot middelgrote honden die bekend staan ​​om hun vriendelijke, intelligente en gemakkelijk te trainen temperament. Ze hebben een laag uitscheidende vacht, waardoor ze een goede keuze zijn voor mensen met allergieën.


Wat zijn de kenmerken van een Cavapoo?


Cavapoos zijn energieke, speelse en vriendelijke honden die geweldige huisdieren zijn. Ze zijn intelligent en gemakkelijk te trainen, en kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Ze hebben een laag uitvallende vacht die regelmatige verzorging vereist, en ze hebben dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig om gezond en gelukkig te blijven.


Wat zijn enkele veelvoorkomende gezondheidsproblemen die verband houden met Cavapoo?


Cavapoo's zijn over het algemeen gezonde honden, maar ze kunnen gevoelig zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen, zoals heupdysplasie, patellaluxatie, oogaandoeningen, syringomyelia, gebitsproblemen, hartaandoeningen en allergieën. Het is belangrijk om bij een gerenommeerde fokker te kopen en regelmatig dierenartscontroles uit te voeren om ervoor te zorgen dat uw Cavapoo gezond blijft.


Hoe verzorg ik een Cavapoo?


De zorg voor een Cavapoo omvat regelmatige verzorging, lichaamsbeweging, training en gezondheidszorg. Ze moeten minstens één keer per week worden geborsteld en elke zes tot acht weken naar een professionele trimmer worden gebracht om te trimmen. Ze hebben dagelijkse wandelingen en speeltijd nodig om gezond en gelukkig te blijven, en ze reageren goed op positieve trainingsmethoden. Het is belangrijk om hun gezondheid in de gaten te houden en routinematige dierenarts controles bij te wonen om gezondheidsproblemen te voorkomen.


Wat zijn enkele veelvoorkomende ongewenste gedragingen bij Cavapoo-puppy's?


Cavapoo-puppy's kunnen, net als alle puppy's, ongewenst gedrag vertonen, zoals overmatig blaffen, kauwen, verlatingsangst, springen, voedselagressie en trekken aan de riem. Dit gedrag kan worden aangepakt door middel van training, socialisatie en het verstrekken van geschikt speelgoed en lichaamsbeweging. Het is belangrijk om geduldig en consequent te zijn in de training van uw puppy, zodat hij een goed opgevoede en gelukkige metgezel wordt.


Conclusie Cavapoo


Samenvattend zijn Cavapoo vriendelijke, intelligente en gemakkelijk te trainen honden die geweldige huisdieren zijn. Ze hebben een laag uitvallende vacht die regelmatige verzorging vereist, en ze hebben dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig om gezond en gelukkig te blijven. Cavapoo kunnen gevoelig zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen, en de zorg voor hen omvat regelmatige verzorging, lichaamsbeweging, training en gezondheidszorg. Veelvoorkomend ongewenst gedrag bij Cavapoo-puppy's kan worden aangepakt door middel van hondentraining, socialisatie en het verstrekken van geschikt speelgoed en lichaamsbeweging.


455 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page