top of page

Zindelijkheidstraining voor je Duitse herdershond pup

Bijgewerkt op: 18 dec. 2023

Zindelijkheidstraining voor je Duitse herdershond pup


Het opvoeden van een Duitse herdershond pup kan een uitdagende maar belonende ervaring zijn. Een van de belangrijkste aspecten van de opvoeding van een pup is zindelijkheidstraining. Het is belangrijk om te beginnen met de training van je Duitse herdershond pup vanaf de eerste dag dat je hem in huis hebt. In dit artikel leer je hoe je je Duitse herdershond pup kunt trainen om zindelijk te zijn en wat de beste methoden zijn om dit te bereiken.


Waarom is zindelijkheidstraining belangrijk?


Zindelijkheidstraining is belangrijk om een goede hygiëne in huis te behouden en om ervoor te zorgen dat je pup leert wat wel en niet acceptabel gedrag is. Het kan ook helpen om te voorkomen dat je pup ongelukjes heeft in huis en daardoor onnodig gestrest raakt. Het is ook een belangrijk onderdeel van de opvoeding van je pup, aangezien dit de basis vormt voor verdere training en het vormen van een goede relatie tussen jou en je pup.


Hoe begin je met zindelijkheidstraining?


Zindelijkheidstraining moet beginnen zodra je je Duitse herdershond pup in huis hebt. Zorg ervoor dat je pup toegang heeft tot een geschikte plek om te plassen en te poepen, bijvoorbeeld buiten in de tuin of op een speciaal daarvoor aangewezen plek. Je pup zal moeten wennen aan deze plek en begrijpen dat dit de enige plek is waar hij zijn behoefte mag doen.


hond met sneeuw in zijn gezicht
Zindelijkheidstraining voor je Duitse herdershond pup

Gebruik positieve versterking

Het is belangrijk om je pup te belonen wanneer hij zijn behoefte op de juiste plek doet. Gebruik bijvoorbeeld lof, aandacht of een traktatie om je pup te laten weten dat hij het goed heeft gedaan. Hierdoor zal je pup gemotiveerd worden om op de juiste plek zijn behoefte te doen en dit gedrag te blijven herhalen.


Wees consequent

Wees consequent in de manier waarop je je pup traint. Houd bijvoorbeeld vaste tijden aan waarop je je pup uitlaat, zodat hij leert wanneer hij naar buiten mag om zijn behoefte te doen. Ook is het belangrijk om je pup in de gaten te houden en te voorkomen dat hij binnen zijn behoefte doet. Als je pup een ongelukje heeft, corrigeer hem dan op een rustige manier en laat hem zien waar hij zijn behoefte wel mag doen.


Zorg voor voldoende beweging

Zorg voor voldoende beweging voor je pup. Een Duitse herdershond is van nature een energiek ras en heeft voldoende beweging nodig om gezond te blijven. Door je pup voldoende te laten bewegen zal hij ook eerder de behoefte hebben om buiten zijn behoefte te doen.


Tips voor het zindelijk maken van je Duitse herdershond pup

 • Begin met de training van je pup zodra hij bij jou in huis is.

 • Maak gebruik van positieve versterking, zoals beloningen, om goed gedrag aan te moedigen.

 • Wees consequent in de manier waarop je je pup traint en houd vaste tijden aan voor het uitlaten.

 • Zorg voor voldoende beweging voor je pup om hem gezond en actief te houden.

 • Gebruik een bench als hulpmiddel om je pup te helpen wennen aan de juiste plek om zijn behoefte te doen.

 • Wees geduldig en vermijd straffen bij het zindelijk maken van je pup.

FAQ (Veelgestelde vragen)

 1. Hoe lang duurt het voordat mijn Duitse herdershond pup zindelijk is? Het duurt gemiddeld 4-6 maanden voordat een Duitse herdershond pup zindelijk is. Dit kan echter variëren afhankelijk van de individuele pup en de consistente training.

 2. Moet ik mijn pup straffen als hij binnen plast of poept? Nee, het is belangrijk om straffen te vermijden bij het zindelijk maken van je pup. Straffen zoals schreeuwen, slaan of de neus van je pup in zijn eigen urine wrijven zijn niet effectief en kunnen je relatie met je pup schaden.

 3. Moet ik mijn pup 's nachts laten plassen? Ja, het is belangrijk om je pup 's nachts regelmatig naar buiten te laten om zijn behoefte te doen. Dit kan betekenen dat je 's nachts een paar keer moet opstaan om je pup uit te laten totdat hij zindelijk is.

 4. Kan ik mijn Duitse herdershond pup zindelijk maken als ik een drukke baan heb? Ja, het is mogelijk om je pup zindelijk te maken, zelfs als je een drukke baan hebt. Je kunt gebruik maken van een bench en een professionele hondenuitlaatservice inschakelen om je pup uit te laten als je er niet bent.

 5. Moet ik mijn pup altijd belonen wanneer hij zijn behoefte op de juiste plek doet? Ja, het is belangrijk om je pup altijd te belonen wanneer hij zijn behoefte op de juiste plek doet. Dit moedigt goed gedrag aan en helpt je pup te begrijpen wat er van hem wordt verwacht.

2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Cane Corso

Comments


bottom of page