top of page

De officiële rasstandaard van de Cobberdog

Bijgewerkt op: 17 dec. 2023

De officiële rasstandaard van de Cobberdog


De Cobberdog is een relatief nieuw ras dat steeds populairder wordt in Nederland. Maar wat is een Cobberdog en wat is de officiële rasstandaard? In dit artikel zullen we de geschiedenis, kenmerken, temperament en officiële rasstandaard van de Cobberdog bespreken.


Geschiedenis van de Cobberdog


De Cobberdog is een Australisch ras dat is ontstaan uit de Australian Labradoodle en de American Labradoodle. Het doel van de fokkers was om een hond te creëren die geschikt is voor mensen met een allergie voor honden en die bovendien een vriendelijk, sociaal en intelligent karakter heeft.


In 2012 heeft de Australian Cobberdog Association (ACA) het ras erkend en de rasstandaard opgesteld. Sindsdien is de Cobberdog in opkomst in Nederland en andere landen.


Kenmerken van de Cobberdog


De Cobberdog is een middelgrote hond met een schofthoogte van 45-55 cm en een gewicht van 14-25 kg. De vacht is gekruld of golvend en kan verschillende kleuren hebben, waaronder zwart, chocolade, beige, abrikoos en rood. De vacht is hypo allergeen en verhaart niet, waardoor de hond geschikt is voor mensen met een allergie.


De Cobberdog heeft een vriendelijk en sociaal karakter en is erg intelligent. Hij is gemakkelijk te trainen en heeft een natuurlijk instinct om te helpen en te dienen. De hond heeft veel energie en moet dagelijks voldoende beweging krijgen om gezond te blijven.mooie pup wat languit ligt
De officiële rasstandaard van de Cobberdog


Temperament van de Cobberdog


De Cobberdog staat bekend om zijn vriendelijke, zachtaardige en betrouwbare karakter. Hij is erg sociaal en kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren. De hond heeft een natuurlijk instinct om te helpen en te dienen, waardoor hij geschikt is als hulphond of therapiehond.


De Cobberdog is erg intelligent en leergierig, waardoor hij gemakkelijk te trainen is. Hij heeft behoefte aan veel aandacht en genegenheid van zijn eigenaar en kan slecht tegen alleen zijn. De hond is erg gevoelig voor de emoties van zijn eigenaar en zal zijn best doen om deze te begrijpen en te troosten.


Officiële rasstandaard van de Cobberdog


De officiële rasstandaard van de Cobberdog is opgesteld door de Australian Cobberdog Association (ACA). Hieronder staan de belangrijkste punten uit de rasstandaard:


Algemeen voorkomen

De Cobberdog is een middelgrote hond met een schofthoogte van 45-55 cm en een gewicht van 14-25 kg. Hij heeft een vriendelijk en sociaal karakter en is erg intelligent. De vacht is gekruld of golvend en kan verschillende kleuren hebben.


Hoofd


Het hoofd van de Cobberdog is matig breed en heeft een lichte stop. De schedel is licht gewelfd en de snuit is even lang als de schedel. De neus is groot en heeft wijde neusgaten.


De lippen zijn goed aangesloten en bedekken de tanden. De oren zijn hangend en bedekt met zachte krullende of golvende vacht. De ogen zijn groot en expressief en hebben een ronde vorm. De kleur van de ogen kan verschillen en is afhankelijk van de kleur van de vacht.


Is de Cobberdog hypoallergeen?


Ja, de Cobberdog wordt beschouwd als een hypoallergeen ras. Dit komt omdat de vacht van de Cobberdog geen ondervacht heeft en niet snel verhaart. Hierdoor komen er minder huidschilfers en allergenen in de lucht, wat de kans op allergische reacties bij mensen vermindert.


Het is echter belangrijk om op te merken dat geen enkel ras 100% hypoallergeen is en dat sommige mensen nog steeds allergisch kunnen zijn voor de Cobberdog.


Heeft u een Cobberdog kom dan bij Hondentrainingen trainen. Wij hebben al zoveel ervaring met het trainen van die mooie hondenras!


FAQ (veelgestelde vragen)


  1. Wat is de oorsprong van de Cobberdog? De Cobberdog is een relatief nieuw ras dat in Australië is ontwikkeld door de Australische fokker Wally Conron in de jaren negentig.

  2. Heeft de Cobberdog veel beweging nodig? Ja, de Cobberdog heeft veel beweging nodig om gezond te blijven. Dagelijkse wandelingen en voldoende speeltijd zijn belangrijk voor dit actieve ras.

  3. Is de Cobberdog makkelijk te trainen? Ja, de Cobberdog is een intelligent ras dat snel leert en graag werkt voor zijn eigenaar. Ze zijn gemakkelijk te trainen en doen het goed in gehoorzaamheidstraining en andere hondensporten.

  4. Is de Cobberdog geschikt voor gezinnen met kinderen? Ja, de Cobberdog is over het algemeen een vriendelijk en zachtaardig ras dat goed kan opschieten met kinderen. Ze kunnen echter energiek zijn en kunnen onbedoeld omver gelopen worden, dus het is belangrijk om altijd toezicht te houden op interacties tussen kinderen en honden.

  5. Moet de vacht van de Cobberdog regelmatig worden verzorgd? Ja, de vacht van de Cobberdog moet regelmatig worden verzorgd om klitten en matjes te voorkomen. Het is ook belangrijk om de oren schoon te houden en de nagels regelmatig te knippen.

58 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page