top of page

De officiële rasstandaard van de Cobberdog

De officiële rasstandaard van de Cobberdog


De Cobberdog is een relatief nieuw ras dat steeds populairder wordt in Nederland. Maar wat is een Cobberdog en wat is de officiële rasstandaard? In dit artikel zullen we de geschiedenis, kenmerken, temperament en officiële rasstandaard van de Cobberdog bespreken.


Geschiedenis van de Cobberdog


De Cobberdog is een Australisch ras dat is ontstaan uit de Australian Labradoodle en de American Labradoodle. Het doel van de fokkers was om een hond te creëren die geschikt is voor mensen met een allergie voor honden en die bovendien een vriendelijk, sociaal en intelligent karakter heeft.


In 2012 heeft de Australian Cobberdog Association (ACA) het ras erkend en de rasstandaard opgesteld. Sindsdien is de Cobberdog in opkomst in Nederland en andere landen.


Kenmerken van de Cobberdog


De Cobberdog is een middelgrote hond met een schofthoogte van 45-55 cm en een gewicht van 14-25 kg. De vacht is gekruld of golvend en kan verschillende kleuren hebben, waaronder zwart, chocolade, beige, abrikoos en rood. De vacht is hypo allergeen en verhaart niet, waardoor de hond geschikt is voor mensen met een allergie.


De Cobberdog heeft een vriendelijk en sociaal karakter en is erg intelligent. Hij is gemakkelijk te trainen en heeft een natuurlijk instinct om te helpen en te dienen. De hond heeft veel energie en moet dagelijks voldoende beweging krijgen om gezond te blijven.De officiële rasstandaard van de Cobberdog


Temperament van de Cobberdog