top of page

Handsignalen dove hond

Hieronder vindt u gebaren en handsignalen dove hond


Handsignalen dove hond. Normaal gesproken begrijpen alle goed getrainde honden niet alleen verbale commando's, maar ook handsignalen. Door gebarentaal commando's voor honden te gebruiken in combinatie met verbale instructies, vergroot je het vertrouwen tussen jou en je hond of dove hond. Je hond zal een betere metgezel worden en je zult je zekerder voelen in de wetenschap dat je de lichaamstaal van je hond goed hebt getraind.honden die naar handen kijken
handsignalen dove hond

Hieronder diverse handsignalen dove hond met uitleg:


1. Kijk naar mij


Bij het trainen van een dove hond wil je dat de ogen van je hond op jou gericht zijn. Als je van plan bent om alleen non-verbale signalen en stoppende auditieve commando's te gebruiken, dan is het essentieel dat je hond je goed in de gaten houdt. Leer uw hond het commando 'kijk ', zodat hij weet dat hij u in de gaten moet houden voor een komend commando.


Houd een traktatie in uw handpalm en wacht tot uw hond u recht aankijkt. Als de ogen van uw hond gericht zijn op de traktatie, til dan uw hand naar uw gezicht en wijs naar uw oog. Uw hond zal kijken naar de traktatie hand en beginnen te kijken naar je hand van dichtbij. Zodra de ogen van de hond op uw gezicht gericht zijn, beloont u hem met de hoogwaardige traktatie.


De 'kijk naar mij' is een van de belangrijkste hondengehoorzaamheid handsignalen en zou het eerste moeten zijn wat u uw pup leert.


Zodra uw hond consequent de traktatie naar uw gezicht kan volgen, oefent u dezelfde beweging zonder de traktatie. Als uw hond kijkt, onmiddellijk belonen.


2. Zit signaal


Het zit-handsignaal is essentieel voor elke hond, en het is een van de makkelijkste om onder de knie te krijgen. De hond gebarentaal leren voor zit is een van de makkelijkste om mee te beginnen.


Houd een traktatie voor de neus van uw hond en steek uw hand snel iets omhoog en naar achteren. Uw hond zal van nature zijn kop optillen en zijn achterwerk laten zakken om de traktatie te volgen.


Begin dicht bij zijn gezicht om ander gedrag zoals achteruitgaan of springen te voorkomen. Zodra uw hond deze vaardigheid onder de knie heeft, begint u met uw hand hoger en hoger te zwaaien totdat u ongeveer op borsthoogte bent.


Oefen vervolgens dezelfde beweging met uw hand open en uw handpalm naar boven gericht. Met een beetje oefening, zal uw hond leren om de handvorm en beweging te associëren met de actie van het zitten. U kunt de traktatie geleidelijk aan afschaffen.hond wat koekje aanneemt
handsignalen dove pup

3. Kom commando


Het commando 'kom' is nog steeds een van de belangrijkste commando's om een hond te trainen. Leer de hond het commando 'kom' door te beginnen met uw hand open gehouden langs uw zijde. Breng de hand vervolgens schuin omhoog naar uw tegenoverliggende schouder.


Je kunt beginnen door je hond een traktatie te laten zien om zijn aandacht te trekken en dan de hand met de traktatie naar je schouder te brengen. Gebruik het verbale 'kom' commando totdat je hond de beweging begint te associëren met het commando. Na enige oefening kun je de traktatie en het verbale commando afbouwen.


4. Liggen commando


Een van de meest gebruikte commando's bij het trainen van een hond is het commando om te gaan liggen. Om het handsignaal om te gaan liggen aan te leren, houdt u een traktatie in uw hand en wijst u met een vinger naar de grond voor uw hond.


In het begin moet u waarschijnlijk buigen en uw vinger bijna de grond raken, zodat uw hond de traktatie volgt. Trakteer zodra uw hond gaat liggen. Na wat oefening, kunt u beginnen met het houden van uw wijsvinger hoger boven de grond, terwijl u nog steeds vraagt om het down of af commando.


5. Staan commando


Veel eigenaren denken er nooit aan om hun hond te leren staan.Je hond kan echter nooit te veel commando's kennen.Als je je hond leert zitten, houd je een traktatie in je hand bij de neus van je hond en trek je hem omhoog en naar achteren. Het commando staan is het tegenovergestelde.


Vanuit een liggende of zittende positie, houdt u een traktatie voor uw hond en trekt u het terug naar uw dij. Als uw hond de traktatie wil, moet hij gaan staan om naar voren te gaan en de snack te pakken.


Na wat oefening, kunt u beginnen met dezelfde beweging, maar met uw hand open, palm naar voren gericht. Zodra uw hond de vorm en beweging van uw hand begrijpt, kunt u de traktatie en verbale hint afbouwen.


6. Blijf


Blijf is een van de meest basis signalen voor honden. Telkens wanneer uw hond met u in het openbaar gaat, kan het blijf commando van pas komen. Om het commando blijf aan te leren, steekt u uw hand op met uw handpalm open en met uw gezicht naar uw hond alsof u stop zegt.


Als u voor het eerst begint, kan het nuttig zijn om grote overdreven bewegingen te gebruiken, en naarmate uw hond het leert, kunt u overschakelen op een subtieler handgebaar.


Elke keer dat uw hond reageert op het 'blijf'-commando, moet u de hond onmiddellijk veel lof of een traktatie geven.Combineer het 'blijf' handsignaal indien nodig met het auditieve commando totdat uw hond de betekenis van het signaal begrijpt.klein puppy
dove hond handsignalen


7. Los laten van een voorwerp


Het los laat commando is een noodzaak voor elke hondeneigenaar omdat het, het leven van je pup kan redden. Als je hond iets oppakt dat giftig is of dat het dier kan verwonden, moet je hond het voorwerp meteen loslaten.


De commando's 'laat vallen' helpen ook om een apporteerspel leuker te maken als je tegen de hond of pup zegt dat hij het balletje moet laten vallen.

Deze truc wordt in delen aangeleerd. Eerst wil je het handsignaal en de stem met een beloning associëren. Houd je hand in een vuist, palm naar boven, en open je hand plat. eg laat " LOS" en trakteer onmiddellijk.


Nu mag je het proberen terwijl je hond iets in zijn bek houdt. Geef hem een speeltje en volg dezelfde stappen als hierboven. Uw hond zou het speeltje moeten laten vallen, wetende dat er een traktatie aankomt met het woord en de handbeweging.

Met genoeg oefening, moet u in staat zijn om op stem het voorwerp te laten vallen zolang uw hond in de buurt is.


8. Draaien of koprol


Draaien is een leuk commando en niet essentieel. Maar u en uw pup zullen de oefening samen leuk vinden. Gebruik een traktatie en beweeg deze in een horizontale, cirkelvormige beweging rond uw hond. Uw hond zal draaien om de traktatie te volgen.

Gebruik in het begin bredere en langzamere cirkels, en maak uw cirkel dan steeds kleiner naarmate uw hond beter wordt in de truc.


Uiteindelijk moet je in staat zijn om een kleine cirkel te maken in de lucht boven het hoofd van je hond, en je hond zal precies weten wat je vraagt.


De actie voor koprol is in principe hetzelfde. Doe hetzelfde handsignaal terwijl uw hond ligt, maar in plaats van het maken van een horizontale cirkel, doe het verticaal diagonale beweging.Het gebruik van het verbale commando roll of over is beter geschikt voor deze truc.


9. Klaar!


Het 'helemaal klaar' commando ( vaak het vrije commando genoemd ) laat je hond weten dat de trainingssessie klaar is. De hond kan gaan rennen en spelen. Om het handsignaal toe te passen, breng je gewoon beide handen naar schouderhoogte met de handpalmen naar buiten en zeg je 'klaar'.


Dit moet worden gevolgd door onmiddellijk een alternatieve activiteit aan te bieden. Gooi je hond een speeltje toe of pak de riem en ga samen wandelen.


Conclusie


Het gebruik van handsignalen is een effectieve manier om te communiceren met een dove hond. Door duidelijke en consistente handgebaren te gebruiken, kun je basiscommando's aanleren en gedrag sturen. Het is belangrijk om geduldig te zijn tijdens het trainingsproces en positieve bekrachtiging te gebruiken om gewenst gedrag te belonen.


Door regelmatig te trainen en een sterke band op te bouwen, kun je een succesvolle en liefdevolle relatie met je dove hond ontwikkelen. Met de juiste aanpak kunnen dove honden net zo goed worden getraind als horende honden en een volwaardig lid van het gezin zijn.


FAQ - Veelgestelde vragen handsignalen dove hond


1. Hoe leer ik mijn hond handsignalen aan? Begin met eenvoudige commando's zoals zitten, liggen en komen, en gebruik consistente handgebaren telkens wanneer je het commando geeft. Beloon je hond met traktaties of genegenheid wanneer hij het juiste gedrag vertoont.


2. Moet ik speciale handgebaren gebruiken voor dove honden? Nee, je kunt gewone gebaren gebruiken zolang ze duidelijk en consistent zijn. Zorg ervoor dat de gebaren opvallen tegen de achtergrond en gemakkelijk te begrijpen zijn voor je hond.


3. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn hond mijn handgebaren begrijpt? Herhaal de handgebaren regelmatig tijdens trainingssessies en beloon je hond wanneer hij het gewenste gedrag vertoont. Het kan wat tijd kosten voordat je hond de gebaren volledig begrijpt, dus wees geduldig en consistent.


4. Wat als mijn hond niet reageert op de handsignalen? Als je hond niet lijkt te reageren, probeer dan de handgebaren te vereenvoudigen of verander de beloning om te zien wat het beste werkt. Blijf consistent en geef niet op - het kan wat tijd kosten voordat je hond de gebaren volledig begrijpt.


5. Moet ik nog andere methoden gebruiken naast handsignalen? Naast handsignalen kun je ook lichaamstaal, trillingen en positieve bekrachtiging gebruiken om met je dove hond te communiceren. Experimenteer met verschillende methoden om te zien wat het beste werkt voor jouw hond.42 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Cane Corso

Comments


bottom of page