top of page

Papillon Vlinderhond

Oorsprong Papillon Vlinderhond


Een Vlinderhond, ook wel Papillon genoemd, is een hondenras dat zijn oorsprong vindt in België en Frankrijk. Het is een van de oudste spaniëlrassen en staat bekend om zijn vlinderachtige oren. De Vlinderhond is een zeer toegewijde en vrolijke hond die gemakkelijk te trainen is. Ze zijn intelligent en kunnen snel nieuwe dingen leren. Het ras staat ook bekend om zijn vriendelijke en speelse persoonlijkheid. Vlinderhonden hebben een korte, zijdeachtige vacht die minimale verzorging vereist. Het is een klein ras, dat doorgaans tussen de 3 en 5 kg weegt en 20 tot 28 cm hoog is.


Karakter Papillon Vlinderhond


De Vlinderhond, ook wel Papillon genoemd, is een hondenras dat zijn oorsprong vindt in België en Frankrijk.

 • De Vlinderhond is een toegewijde en vrolijke hond die gemakkelijk te trainen is.

 • Ze zijn intelligent en kunnen snel nieuwe dingen leren.

 • Het ras staat bekend om zijn vriendelijke en speelse persoonlijkheid.

 • Vlinderhonden zijn alert, intelligent en gehoorzaam en staan ​​bekend als loyale metgezellen.

 • Ze zijn energiek en speels en kunnen goed overweg met andere honden en kinderen.

 • Vlinderhonden zijn beleefd tegen vreemden en andere honden, hoewel vroege socialisatie hen kan helpen zich te ontwikkelen tot evenwichtige honden.

 • Ze zijn zeer toegewijd aan hun eigenaren en houden er niet van om voor langere tijd alleen gelaten te worden

Samenvattend is de Vlinderhond een toegewijd, vrolijk en intelligent ras dat gemakkelijk te trainen is. Ze zijn vriendelijk en speels en kunnen goed overweg met andere honden en kinderen. Het ras staat bekend als loyale metgezellen en is beleefd tegenover vreemden en andere honden. Vlinderhonden zijn zeer toegewijd aan hun baasjes en houden er niet van om voor langere tijd alleen gelaten te worden.hond met grote oren
Vlinderhond

Verzorging Vlinderhond


 • Vachtverzorging: De Vlinderhond heeft een lange, fijne, zijdeachtige vacht die matige verzorging vereist. Het is aan te raden om de vacht van de Vlinderhond twee tot drie keer per week te borstelen om klitten te voorkomen. De vacht van de Vlinderhond kan op de oren gaan klitten, dus het kan nodig zijn om dit te trimmen.

 • Tandverzorging: Het is belangrijk om de tanden van de Vlinderhond regelmatig te poetsen om tandplak en tandsteen te voorkomen.

 • Voeding en dieet: Het is belangrijk om de Vlinderhond te voeden met hoogwaardige voeding die speciaal is samengesteld voor kleine hondenrassen. Het is aan te raden om de voeding van een Vlinderhond te stemmen op zijn leeftijd, gewicht, en activiteitsniveau. Het geven van kauwspeeltjes kan helpen bij het stimuleren van kauwen en het verbeteren van de spijsvertering.

 • Beweging: De Vlinderhond is een actieve hond die dagelijkse beweging nodig heeft. Ze hebben geen grote tuin nodig, maar moeten wel dagelijks worden uitgelaten. Korte wandelingen en speelsessies in huis zijn voldoende voor deze hond.

 • Algemene verzorging: De Vlinderhond heeft weinig verzorging nodig. Er is voldoende om de vacht twee tot drie keer per week te borstelen en de hond regelmatig uit te laten. Het is belangrijk om de hond te voorzien van voldoende beweging en mentale stimulatie om verveling te voorkomen.

Wat zijn enkele veelvoorkomende gezondheidsproblemen waarmee Vlinderhondjes te maken krijgen?


 • Hypothyreoïdie: dit is een veel voorkomende aandoening waarbij het lichaam niet genoeg schildklierhormoon aanmaakt. Tekenen kunnen zijn: een droge huid en vacht, haaruitval en gewichtstoename.

 • Patellaire luxatie: dit is een aandoening waarbij de knieschijf uit zijn normale positie ontwricht. Het kan deels genetisch bepaald zijn en kreupelheid en pijn veroorzaken.

 • Gebitsproblemen: Papillons zijn gevoelig voor tandziekten, waaronder een slechte adem, moeite met eten, tandverlies en overmatig kwijlen. Regelmatige gebitsreiniging thuis en routinematige gebitsreiniging kunnen parodontitis helpen voorkomen.

 • Oogproblemen: Papillons kunnen risico lopen op progressieve retinale atrofie, een degeneratieve oogziekte die tot blindheid kan leiden.

 • Allergieën: Papillons kunnen gevoelig zijn voor allergieën, die huidirritatie, jeuk en haaruitval kunnen veroorzaken.

 • Spijsverteringsziekten: Papillons kunnen een gevoelige maag hebben en kunnen gevoelig zijn voor spijsverteringsziekten zoals colitis (inflammatoire darmziekte) en pancreatitis.

 • Hormonale/endocriene systeemziekten: Papillons kunnen gevoelig zijn voor hormonale/endocriene systeemziekten zoals hypothyreoïdie en soms de ziekte van Addison.

 • Bloedstollingsziekte: Papillons kunnen risico lopen op de ziekte van von Willebrand, een bloedstollingsziekte. Er is een eenvoudige DNA-test beschikbaar om te bepalen of een Papillon de ziekte van von Willebrand heeft, deze draagt ​​of er vrij van is.


bruin wit hondje met grote oren
Papillon

Hondentraining Papillon


 • De Vlinderhond is een intelligent en gemakkelijk te trainen hondenras.

 • Er zijn verschillende hondentrainingen, puppycursus, behendigheid beschikbaar die goed aansluiten bij de Vlinderhond.

 • Positieve trainingsmethoden voor bekrachtiging, zoals het gebruik van snoepjes en complimenten, zijn effectief voor het trainen van Vlinderhonden.

 • Socialisatie is belangrijk voor alle honden, dus ook voor de Vlinderhond. Het is belangrijk om uw Vlinderhond vanaf jonge leeftijd bloot te stellen aan verschillende mensen, dieren en omgevingen om angst en agressie te voorkomen.

 • Vlinderhonden zijn vriendelijk en kunnen goed overweg met andere honden en huisdieren, waardoor ze een goede kandidaat zijn voor groepstrainingen.

Samenvattend is de Vlinderhond een intelligent en gemakkelijk te trainen ras dat goed reageert op positieve trainingsmethoden. Er zijn verschillende soorten trainingen beschikbaar die geschikt zijn voor de Vlinderhond. Socialisatie is belangrijk voor alle honden, inclusief de Vlinderhond, en groepstrainingen kunnen een goede optie zijn voor dit vriendelijke ras.


FAQ Veelgestelde vragen


Wat is de oorsprong van de Vlinderhond?


De Vlinderhond is ontstaan ​​in Frankrijk en België in de 16e eeuw. Ze werden voornamelijk gefokt als gezelschapsdieren, maar werken ook als rattenverdelgers. De naam "Papillon" is Frans voor vlinder en krachtig naar de rechtopstaande staande oren met franjes van zijdeachtig haar die lijken op vleugels.


Wat is het karakter van de Vlinderhond?


De Vlinderhond is een vriendelijke, intelligente en speelse hond die gemakkelijk te trainen is. Ze zijn beschermend en soms zelfs bezitterig ten opzichte van hun eigenaren. Vlinderhonden zijn ook energiek en hebben meer energie dan de meeste schoothonden. Ze zijn geschikt als gezinshond en kunnen goed overweg met andere honden en huisdieren.


Wat zijn de meest verrassende gezondheidsproblemen bij de Vlinderhond?


De Vlinderhond is over het algemeen een gezond ras, maar kan vatbaar zijn voor gezondheidsproblemen zoals hypothyreoïdie, patella luxatie, lastige problemen, oogproblemen, gecorrigeerd, spijsverteringsziekten en hormonale/endocriene systeemziekten. Regelmatige dierenartscontroles en goede zorg kunnen helpen om deze gezondheidsproblemen te voorkomen of te beheersen.


Hoe train ik een Vlinderhond?


De Vlinderhond is een intelligent en gemakkelijk te trainen hondenras. Trainingsmethoden voor positieve bekrachtiging, zoals het gebruik van positieve bekrachting, zijn effectief voor het trainen van Vlinderhonden. Socialisatie is ook belangrijk voor alle honden, inclusief de Vlinderhond. Het is belangrijk om uw Vlinderhond bloot te stellen aan verschillende mensen, dieren en omgevingen vanaf jonge leeftijd om angst en agressie te voorkomen.


Conclusie


De Vlinderhond, ook wel Papillon genoemd, is een vriendelijk, intelligent en speels ras dat gemakkelijk te trainen is. Ze zijn beschermend en soms bezitterig tegenover hun eigenaren, maar kunnen goed overweg met andere honden en huisdieren.


De Vlinderhond is over het algemeen een gezond ras, maar kan gevoelig zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen, zoals hypothyreoïdie, patellaluxatie en gebitsproblemen. Regelmatige veterinaire controles en goede zorg kunnen deze gezondheidsproblemen helpen voorkomen of beheersen.


Trainingsmethoden voor positieve bekrachtiging zijn effectief bij het trainen van Vlinderhonden, en socialisatie is belangrijk voor alle honden, inclusief de Vlinderhond. Over het algemeen is de Vlinderhond een geweldige metgezel voor gezinnen en individuen die op zoek zijn naar een kleine, vriendelijke en intelligente hond.


262 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page