top of page

Toy poedel pup

Bijgewerkt op: 19 mei

Welkom in de Wereld van de Toy poedel pup: Alles over Verzorging, Opvoeding en Meer!


De Toy poedel pup is zo schattig om te zien: Het is een kleine hond met een hoge intelligentie en charme". De Toy Poedel pup, met zijn elegante uiterlijk en speelse houding, is een geliefde gezelschapshond die de harten van hondenliefhebbers over de hele wereld heeft veroverd.


Let goed op! Waar u een Toy poedel koopt. Of de fokker een erkend bedrijf is met een UBN nummer. Denk goed na voordat u overweegt om een Toy poedel pup koopt. En lees u goed in.

Hondentrainingen kan u ook helpen en begeleiden met het vinden van een (h)erkende hondenfokker.


Een donzige, krullende speelgoedpoedelpuppy met heldere ogen, speels zittend op een zachte deken
Toy poedel pup creme


De oorsprong van de Toy poedel pup


De oorsprong van de Poedel ligt in Duitsland, waar het ras werd ontwikkeld als een waterjager. Het woord "Poedel" is afgeleid van het Duitse woord "Pudel," wat "spetteren in het water" betekent. Poedels werden specifiek gefokt voor water gerelateerde taken, zoals het apporteren van watervogels.


Tijdens de 15e en 16e eeuw, waren Poedels populair onder de Europese adel, met name in Frankrijk. Ze werden zeer gewaardeerd om hun intelligentie, trainbaarheid, en vaardigheid als water honden. Hun kenmerkende vacht stijl, met geschoren gebieden om het zwemmen te vergemakkelijken terwijl het haar op de gewrichten werd gelaten om te beschermen tegen de kou, werd een praktische en iconische look.


Populariteit in Frankrijk:


De Poedel werd de nationale hond van Frankrijk en genoot grote populariteit onder de Franse adel. Het ras kwam vaak voor in kunst en literatuur tijdens de Renaissance.


Veelzijdigheid:


Poedels waren niet alleen uitstekende water retrievers, maar ook veelzijdige werkhonden. Ze werden gebruikt in circussen en voorstellingen vanwege hun behendigheid en trainbaarheid.


Miniatuur en Toy variëteiten:


Na verloop van tijd werden kleinere versies van de Poedel ontwikkeld. De Miniatuur Poedel en Toy Poedel variëteiten werden kleiner gefokt dan de standaard Poedel. Deze kleinere versies behielden de intelligentie en charme van de grotere poedels, maar waren meer geschikt als gezelschapsdieren.


Een nieuwsgierige Toy poedel pup met een cremevacht, die een groen grasveld verkent
Toy poedel pup

Raskenmerken Toy poedel pup


De Toy poedel pup is de kleinste variant van de poedel, en is een populaire familiehond. Ze zijn intelligent, speels en aanhankelijk, en zijn geschikt voor zowel binnen als buiten.


Uiterlijk Toy poedel pup


Toy poedels hebben een gladde, gekrulde vacht die in verschillende kleuren kan voorkomen, waaronder zwart, bruin, wit, abrikoos en zilver. Ze hebben een schofthoogte van 25 tot 28 centimeter en een gewicht van 2,7 tot 4,1 kilogram.


Karakter Toy poedel pup


Het karakter van de Toy Poedel maakt dit kleine hondenras tot een populaire keuze als gezelschapshond. Deze kleine en levendige honden staan bekend om hun intelligentie, aanhankelijkheid en trainbaarheid. Toy poedels zijn intelligente honden die graag leren. Ze zijn ook erg speels en aanhankelijk, en zijn graag in de buurt van hun eigenaren. Ze zijn over het algemeen goed met kinderen, maar kunnen soms wat overdreven beschermend zijn. Een Toy poedel pup wil graag uitgedaagd worden door mentale stimulatie.


Verzorging Toy poedel pup


De vacht van een Toy poedel moet regelmatig worden geborsteld om klitten te voorkomen. Het is ook belangrijk om de vacht regelmatig te trimmen om de vorm te behouden.


Gezondheid Toy poedel pup


Toy poedels zijn over het algemeen gezonde hondenrassen, maar kunnen soms last hebben van gezondheidsproblemen zoals oogaandoeningen, patella luxatie (knieschijf uit de kom), oormijt en heupdysplasie.


Een donzige, krullende toy poedel puppy met heldere ogen, speels zittend
Toy poedel pup


Wat zijn de kosten van een Toy Poedel pup?


Zoals de meeste hondenkenners wel weten zijn Toy poedel zeker niet het goedkoopste hondenras qua aanschaf. Des te belangrijker dat je het echte zuivere ras van de mix rassen kan onderscheiden. De prijs van een Toy poedel puppy's wordt voornamelijk beïnvloed door zijn stamboom en uiterlijke kenmerken.


Pups die afkomstig zijn van ouders van show kwaliteit, zullen het duurst zijn. Je bent dan wel verzekerd van de aankoop van een ras zuivere en echte Toy Poedel pup met show en fok kwaliteit en altijd met een FCI stamboom.


Je hebt in Nederland al een "Toy Poedel hondje" zonder stamboom voor rond de € 1.500 euro. Dit zijn vaak mix rassen. Grote kans dat dit hondje niet de gewenste uiterlijke kenmerken heeft of krijgt van een echte kleine show Toy poedel maar zelfs kan uitgroeien tot een middelgrote poedel, Hou daar dus wel rekening mee. Je betaalt daarom ook minder. De prijzen voor een echte show Toy poedel pup variëren vanaf € 4.000 tot soms wel € 6.000 euro.


Het adopteren of kopen van een Toy Poedel pup


Toy Poedels zijn populaire en lieve huisdieren die geschikt zijn voor gezinnen en individuen van alle leeftijden. Als je overweegt om een Toy Poedel pup te adopteren of te kopen, zijn er enkele belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden.


Adopteren van een volwassen Toy Poedel uit een asiel:


Het adopteren van een volwassen Toy Poedel uit een asiel is niet alleen een geweldige manier om een huisdier een tweede kans te geven, maar ook een kans om een trouwe metgezel te vinden. Er zijn veel Toy Poedels die om verschillende redenen in asielen terechtkomen en wachten op een liefdevol thuis.


Hieronder staan enkele belangrijke onderwerpen om rekening mee te houden bij het adopteren van een Toy Poedel uit een asiel:


Waar te zoeken naar een Toy Poedel in het asiel


Er zijn verschillende manieren om te zoeken naar een Toy Poedel in het asiel. Je kunt beginnen met een online zoekopdracht op websites van dierenasielen, of je kunt het asiel bezoeken en kennismaken met de Toy Poedels die beschikbaar zijn voor adoptie.


Hoe de geschiedenis en gezondheid van de hond te achterhalen


Bij het adopteren van een Toy Poedel uit het asiel is het belangrijk om te weten wat de achtergrond en gezondheid van de hond is. Het asiel zal je vaak informatie geven over de medische geschiedenis van de hond en of er speciale zorg of behandeling nodig is.


Kennismaken met de Toy Poedel en kijken of er een klik is


Het is belangrijk om kennis te maken met de Toy Poedel voordat je hem adopteert om te zien of er een klik is tussen jou en de hond. Vraag of je de Toy Poedel kunt ontmoeten en een wandeling kunt maken op een ander (buiten) terrein als waar de pup nu verblijft. Dan kun je echt zien hoe de hond reageert op jou en andere omgevingsfactoren. En op geluiden en los van zijn moeder en broertjes en zusjes.


Hoe je de Toy Poedel kunt integreren in je huishouden en zorgen voor een soepele overgang


De overgang van het asiel naar jouw huis kan stressvol zijn voor de Toy Poedel. Het is belangrijk om de Toy Poedel geleidelijk te introduceren in je huishouden en te zorgen voor een rustige en veilige omgeving. Zorg voor voldoende rust, voedsel en aandacht. Het is ook belangrijk om je nieuwe Toy Poedel overdag op te halen, bij voorkeur in de ochtend, zodat de hond voldoende tijd heeft om te acclimatiseren aan zijn nieuwe omgeving. Daarom wordt het afgeraden om een Toy Poedel 's avonds naar zijn nieuwe omgeving te brengen.


De gemiddelde prijs van het adopteren van een Toy Poedel uit een asiel


De kosten voor het adopteren van een Toy Poedel uit een asiel zijn over het algemeen veel lager dan de kosten voor het kopen bij een fokker. Je betaalt meestal alleen een adoptie- of registratievergoeding, die kan variëren van € 250,00 tot € 750,00 afhankelijk van het asiel.Een donzige, krullende Toy poedel puppy met heldere ogen en abrikoos van kleur
toy poedel pup abrikoos

Waar je betrouwbare Toy Poedel pup fokkers kunt vinden


Als je ervoor kiest om een Toy Poedel pup bij een fokker te kopen, is het belangrijk om een betrouwbare fokker te vinden die zich richt op het fokken van gezonde pups. Vraag naar gezondheidscertificaten en, indien van toepassing, stamboom certificaten van de ouders om er zeker van te zijn dat de pup een goede genetische achtergrond heeft. En ook of de fokker een UBN nummer heeft want dit is verplicht.


Controleer of de fokker de nodige vaccinaties en ontworming aan de pups heeft gegeven. Door te investeren in een gezonde pup kun je toekomstige dierenartskosten voorkomen en zorgen voor een lang en gelukkig leven voor jouw Toy Poedel.


Hoe je kunt controleren op gezondheidsproblemen bij de ouderdieren


Controleer altijd of de ouders van de Toy Poedel pup getest zijn op erfelijke aandoeningen voordat je de pup aanschaft. Vraag de fokker om gezondheidscertificaten van de ouders en controleer of de fokker de benodigde testen op gezondheidsproblemen heeft uitgevoerd.


Sommige fokkers overhandigen bijvoorbeeld DNA-testresultaten van Van Haeringen of Embark om aan te tonen dat de ouderdieren vrij zijn van bepaalde erfelijke aandoeningen. Door te investeren in een pup van ouders die zijn getest op gezondheidsproblemen, kun je toekomstige dure dierenartskosten en emotionele stress voorkomen. Controleer dus altijd de gezondheid van de ouderdieren om de kans op het krijgen van een gezonde en gelukkige Toy Poedel pup te vergroten.


Het kiezen van de juiste pup op basis van temperament en persoonlijkheid


Elke Toy Poedel pup heeft een unieke persoonlijkheid en temperament. Daarom is het belangrijk om de pup te kiezen die het beste past bij jouw levensstijl, persoonlijkheid en (gezin)situatie. Maak kennis met de pups en kijk welke pup het beste bij jou past.


Bespreek dit ook met de fokker en neem niet perse de eerste pup dat naar jou toe komt. Vaak is het meest actieve puppy ook het dominante van het nest en kan het rustige puppy juist beter passen bij jouw (gezin)situatie.


Denk hierover na voordat je gaat kijken naar een puppy, aangezien je op het moment van kijken vaak overdonderd wordt door de schattigheid van de Toy Poedel. Het is dus belangrijk om een weloverwogen beslissing te maken bij het kiezen van jouw Toy Poedel pup. Dit vergroot de kans op een succesvolle en gelukkige match tussen jou en jouw nieuwe huisdier.


Hoe je je nieuwe pup kunt voorbereiden op zijn komst naar huis


Bereid je voor op de komst van je nieuwe pup door de nodige voorbereidingen te treffen, zoals het kopen van voeding, speelgoed en andere benodigdheden. Zorg er ook voor dat je je huis veilig maakt voor de pup en een comfortabele slaapplaats creëert.


Daarnaast is het belangrijk om te denken aan de training en socialisatie van je nieuwe pup. Begin met het aanleren van basiscommando's zoals "zit" en "blijf" en zorg voor voldoende lichaamsbeweging en stimulatie om verveling en gedragsproblemen te voorkomen.


Het is ook aan te raden om een dierenarts te raadplegen voor een gezondheidscontrole en het opzetten van een vaccinatieschema en preventieve zorg. En vergeet niet om je nieuwe pup te voorzien van een halsband of tuig met identificatie.


Door je goed voor te bereiden op de komst van je nieuwe Toy Poedel pup, creëer je niet alleen een veilige en comfortabele omgeving voor je hond, maar bouw je ook een sterke en liefdevolle band op met je nieuwe huisdier.


Waar je op moet letten tijdens de aanschaf van een Toy Poedel puppy of volwassen hond


Ongeacht of je besluit om bij een asiel te adopteren of bij een fokker te kopen, zijn er enkele belangrijke zaken waar je op moet letten. Zorg ervoor dat de Toy Poedel er gezond uitziet en vrij is van parasieten. Let ook op het gedrag en de interactie van de hond met mensen en andere dieren.


Het is belangrijk om vragen te stellen over de gezondheidsgeschiedenis van de hond en eventuele medische problemen in het verleden. Als je koopt bij een erkende Toy poedel fokker, vraag dan naar gezondheidsinformatie van de ouderdieren.


Conclusie


Of je nu besluit om een Toy Poedel te adopteren of te kopen bij een fokker, het is belangrijk om voorbereid te zijn en de juiste hondeninformatie te hebben. Zorg ervoor dat je weet waar je op moet letten bij het adopteren van een volwassen Toy Poedel uit een asiel of het kopen van een Toy Poedel pup bij een fokker. Met de juiste informatie en voorbereiding kun je een geweldige huisgenoot vinden die je jarenlang liefde en plezier zal geven.


FAQ - Veelgestelde vragen Toy poedel


FAQ - Veelgestelde vragen Toy poedel pup


Waar kan ik informatie vinden over fokkers van Toy Poedels?


De Nederlandse Poedel Club (NPC) is de rasvereniging voor poedels in Nederland.

Deze club kan je helpen met het vinden van een betrouwbare fokker


Krijg je garantie op een pup?


Garantie?  Een verantwoorde fokker geeft garantie op haar pups. De fokker weet simpelweg dat deze niets mankeren en staat ook garant voor hun gezondheid. Natuurlijk blijft garantie geven op levende wezentjes iets heel moeilijks. Het is ook afhankelijk van de verzorging van de Toy poedel.


Moet ik aanbetalen, een borg betalen of wat zijn de onverwachte kosten? Bij aanschaf pup


Steeds vaker horen wij dat mensen (grote) aanbetalingen moeten doen voordat ze hun Toy poedel pup mogen ontmoeten. Let op! doe dit in goed overleg en lees reviews over de fokker of neem contact op met de Nederlandse Poedel club.Een mooi klein hondje met heerlijke gezellige hondenvlekjes
Hondentrainingen - Toy Poedel pup

74 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page