top of page

Wanneer stopt een puppy met bijten?

Bijgewerkt op: 21 mei

Waarom bijt mijn puppy


bruin witte hond met rechter oor plat op grasveld
Wanneer stopt een puppy met bijten

Wanneer stopt een puppy met bijten?


Wanneer stopt een puppy met bijten. Een puppy bijt vaak om de wereld te ontdekken en te leren hoe hij moet spelen. Het kan echter een uitdaging zijn om ermee om te gaan wanneer hij jou of op je spullen bijt. Een beet van welke hond dan ook kan een schok zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat spelend bijten normaal gedrag is voor elke puppy.


Net als menselijke baby's verkent een puppy de wereld met zijn mond. Leren waar ze op kunnen kauwen en bijten en wat ze niet kunnen, staat bekend als monden en omvat vaak knabbelen en spelend bijten met de handen van hun eigenaar. In de meeste gevallen gebeurt dit wanneer uw pup overenthousiast is.


Mijn ervaring is dat een hondenras vaak ook een rol kan spelen. Hoewel het waar is dat alle honden kunnen bijten, is de kans groter dat sommige rassen ernstiger speelbijten vertonen. Werkhonden zoals Cane Corso of Rottweiler zijn doorgaans meer vatbaar voor testen met hun mond, net als terriër hondenrassen.


Hoe kan ik voorkomen dat mijn puppy bijt?


Het leren lezen van de lichaamstaal van uw puppy kan het bijtgedrag helpen veranderen. Als u zich er beter van bewust bent wanneer uw pup zich ongemakkelijk, overprikkeld of oververmoeid voelt, kunt u hem uit de situatie verwijderen voordat hij in de verleiding komt om te bijten.


Mijn advies is om altijd kalm te blijven in de buurt van uw puppy en als hij te speels of 'bijterig' wordt, beëindig dan gewoon elke interactie. Je kunt ervoor zorgen dat speels bijten niet escaleert door je aan vijf consistente regels te houden...


  1. Vermijd altijd direct gebruik van de handen en moedig speel bijten niet aan. Moedig puppy’s in plaats daarvan aan speelgoed in de mond te nemen in plaats van aan kleding te knabbelen. Houd speelgoed bij de hand, zodat u het knijpen kunt omleiden zodra het zich voordoet.

  2. Houd er altijd rekening mee dat u uw puppy tijdens het spelen niet in razernij brengt. Als u het gevoel heeft dat dit gebeurt, stop dan, laat de hond tot rust komen en kom later weer bij hem terug.

  3. Als u merkt dat uw pup overmatig opgewonden raakt en het bijtgedrag aanhoudt, loop dan rustig de kamer uit en negeer uw pup totdat hij gekalmeerd is. Dit zal hen leren dat spelbijten ertoe leidt dat het spel stopt.

  4. Als onderdeel van uw vroege hondentraining met uw pup moet u een 'NEE'-commando aanleren, zodat u effectief met uw opgroeiende hond kunt communiceren.

  5. Zoals bij alle vormen van training raad ik altijd aan om positieve bekrachtiging te gebruiken: uw pup iets lekkers geven als hij het juiste doet. Dit zal hen helpen het juiste gedrag te begrijpen.


Hoe moet ik reageren als mijn puppy bijt?


Hoewel het pijnlijk kan zijn, moet u een beet van uw pup niet als agressief beschouwen. Als u merkt dat uw puppy in uw hand bijt, beweeg hem dan gewoon weg en gebruik een eenvoudig commando zoals 'niet bijten'. Maar vergeet niet te schreeuwen; spreek gewoon rustig en met vlakke stem.


Als dat commando niet werkt en u zich verloren voelt, stop dan gewoon daar. Mijn ervaring is dat het verlaten van de kamer en je hond laten kalmeren voordat hij een paar minuten later terugkeert, meestal leidt tot een veel rustiger pup.


Op welke leeftijd stopt het bijten van mijn puppy?


Het is belangrijk om te begrijpen dat bijten een natuurlijk gedrag is voor puppy's. Het is een manier om te communiceren en te leren over de wereld om hen heen. Het bijten begint meestal rond de leeftijd van 6 weken en kan doorgaan tot de puppy ongeveer 8 maanden oud is. Een puppy zal meestal stoppen met bijten tussen de leeftijd van 8 en 12 maanden oud, hoewel sommige rassen hier langer over kunnen doen.


Bijten is natuurlijk gedrag voor een puppy


Hoewel bijten een natuurlijk gedrag is, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je pup weet dat bijten onacceptabel is. Een manier om dit te doen is door te stoppen met spelen wanneer je puppy je bijt. Dit geeft aan dat bijten niet leidt tot positieve aandacht en zal de pup leren om op een andere manier te spelen.


Geef voldoende kauw werk aan je pup


Het is ook belangrijk om je pup te voorzien van voldoende kauw speeltjes om op te bijten. Dit helpt bij het verminderen van de drang om te bijten op andere dingen, zoals meubels of schoenen.

Het bijten zal met de tijd afnemen naarmate de pup ouder wordt en meer sociale vaardigheden ontwikkelt.


Een hondje wat in een mandje ligt en andere hondje duwt de mand van de hond
Wanneer stopt een puppy met bijten

Bijtende puppy's en kinderen


Als u kinderen heeft, kan het bijten van puppy's een reëel probleem zijn, omdat het moeilijk voor hen is om kalm te reageren als zij het doelwit zijn. 

De tanden van puppy's zijn scherp en het is niet redelijk om van kinderen te verwachten dat ze zelf met speelbijten om kunnen gaan; sterker nog, hun reacties zullen vaak tot meer mondgedrag leiden! U moet de interacties zorgvuldig beheren en actief toezicht houden, en als u dat niet kunt, is een tijdelijke scheiding binnen het huis een must – dit is waar traphekjes uiterst nuttig zijn.


Waarom rust, regelmatige maaltijden en lichaamsbeweging helpen


Zorg ervoor dat uw puppy veel rust krijgt. Puppy’s hebben veel slaap nodig, vaak veel meer dan ze denken! Net als baby's en kleine kinderen kunnen jonge puppy's prikkelbaar of prikkelbaar worden als ze oververmoeid zijn, wat kan leiden tot speelbijten. Als u met tegenzin een dutje doet, moet u wellicht een rustige tijd inplannen zodat uw puppy hem kan aanmoedigen om overdag met regelmatige tussenpozen uit te slapen.


Geef uw puppy regelmatig maaltijden en zorg ervoor dat hij de juiste hoeveelheid voer krijgt voor zijn leeftijd. Puppy's hebben kleine buikjes en moeten gedurende de dag meerdere maaltijden eten. Nogmaals, net als mensen kan honger hen prikkelbaar maken, wat kan leiden tot mondgevoel.


Probeer uw puppy overdag tevreden te houden, zowel mentaal als fysiek. Hoewel het belangrijk is om ervoor te zorgen dat uw puppy niet te veel beweegt voor zijn ras en leeftijd, heeft hij voldoende mogelijkheden nodig om te spelen, rennen, ontdekken en leren over de wereld waarin hij leeft. Een verveelde, onder gestimuleerde puppy heeft veel meer kans om spelen bijten dan een puppy die aan al zijn behoeften voldoet.


Wat als dit allemaal niet werkt?


Voor hardnekkige spelbijters moet je misschien een lichtgewicht riem aan hun halsband bevestigen, zodat je ze gemakkelijk voor een korte tijd zonder jou naar een andere kamer (achter een traphekje is een goed idee) kunt leiden. Zorg ervoor dat je dit vóór elke aflevering bevestigt, want het zal geen pretje zijn om de riem vast te maken aan een kronkelige en mondige puppy.


Als ze een harde mond hebben, pak dan rustig het uiteinde van de riem op en breng ze naar de door jou gekozen plek (een kamer in de buurt is het beste). Laat ze hier niet langer dan 30 seconden liggen, meestal totdat ze kalm genoeg zijn om zich weer bij u aan te sluiten. Nog langer en uw puppy zal de verbinding niet maken. Herhaal dit als uw puppy opnieuw hard bijt. Gebruik voor deze training geen puppy bench, omdat dit een veilige plek moet zijn om te ontspannen.


Uw puppy zou uiteindelijk moeten leren dat bijten de aandacht van u wegneemt (wat het tegenovergestelde is van wat hij wil). Zorg ervoor dat u de tips over het helpen van uw puppy door deze fase opnieuw bekijkt en kijk ook of er een patroon in het mondgedrag zit. Het is ook belangrijk om te onthouden en te waarderen dat sommige puppy's, net als wij, slechte dagen hebben en dat hun gedrag verre van perfect zal zijn. Probeer niet te blijven stilstaan ​​bij de slechte dagen en onthoud, belangrijker nog, dat het in de mond nemen slechts een fase is en voorbij zal zijn voordat je het weet!


Dingen die u moet vermijden als u uw puppy leert om niet te bijten


  • Moedig het bijten met de vingers niet aan. Hoe schattig het ook lijkt als uw kleine puppy op uw vingers kauwt, u wilt echt niet dat uw puppy opgroeit en leert dat spelend bijten een geschikte manier is om met mensen om te gaan. Naarmate uw puppy groeit, kan deze gewoonte erg problematisch worden. en pijnlijk.

  • Vermijd het gebruik van hoge piepende geluiden of soortgelijke geluiden in een poging uw puppy te laten weten dat hij of zij u pijn heeft gedaan. Dit heeft de neiging puppy's op te winden, wat vaak tot meer bijten kan leiden.

  • Zeg uw hond niet weg. Hoewel het pijnlijk kan zijn als uw puppy u bijt, wilt u hem niet bang maken, omdat hij dan het vertrouwen in u begint te verliezen. Het is beter om mond-episodes te verwachten en erop te anticiperen, en deze vervolgens op een veilige en behulpzame manier te beheren. 


Conclusie; Waneer stopt een puppy met bijten


In het kort, bijten is een normaal gedrag voor puppy's en zal na verloop van tijd afnemen naarmate de pup ouder wordt. Het is belangrijk om de puppy te leren dat bijten onacceptabel is door te stoppen met spelen wanneer de pup bijt en door voldoende kauw speeltjes te bieden.


Een van de grootste uitdagingen bij het opvoeden van een pup is om hem te leren niet te bijten. Het is belangrijk om te begrijpen dat bijten een natuurlijk gedrag is voor pups, omdat ze hun omgeving op deze manier verkennen en leren.


FAQ (Veelgestelde vragen) Wanneer stopt een puppy met bijten!


Wanneer stopt een puppy met bijten?


Het bijten van een puppy is normaal gedrag dat meestal stopt als de puppy ongeveer 6 maanden oud is. Dit komt omdat de tandjes dan zijn gewisseld en de pup niet meer zo hard hoeft te bijten om zichzelf te kalmeren.


Wat kan ik doen om het bijten van mijn puppy te verminderen?


Geef uw puppy voldoende speelgoed en kauw speeltjes om op te kauwen en leer uw puppy grenzen. Geef uw puppy ook regelmatig beweging en socialisatie, en zorg voor training en discipline.


Moet ik me zorgen maken als mijn puppy na 6 maanden nog steeds bijt?


Als uw puppy na 6 maanden nog steeds bijt, moet u professionele hulp zoeken. Dit kan een dierenarts, een hondentrainer of een gedragsdeskundige zijn.


Is het normaal als mijn puppy alleen bijt als hij opgewonden is?


Ja, het is normaal dat een puppy bijt als hij opgewonden is of tijdens het spelen. Het is echter belangrijk om grenzen te stellen en te zorgen voor training om het bijten te verminderen.


Hoe kan ik weten of het bijten van mijn puppy normaal is?


Als het bijten van uw puppy beperkt is tot zacht spelen of het hebben van tandjes, dan is het waarschijnlijk normaal. Maar als uw puppy agressief bijt of bijt zonder reden, moet u professionele hulp zoeken.


hondje wat zit met vlekken en strikje om
Hondentrainingen - Wanneer stopt een puppy met bijten
852 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page