top of page

De specifieke kenmerken van de chihuahua

De specifieke kenmerken van de chihuahua


Chihuahua

De specifieke kenmerken van de chihuahua

s zijn kleine honden die in de jaren 90 enorm populair zijn geworden. Ze zijn perfect voor kleine appartementen en hebben een levendige persoonlijkheid. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de specifieke kenmerken van de chihuahua. Van hun oorsprong tot hun persoonlijkheid en hun gezondheidsproblemen, we zullen alles bespreken wat je moet weten over deze kleine viervoeters.


Oorsprong van de chihuahua


De chihuahua is afkomstig uit Mexico, waar hij vernoemd is naar de Chihuahua-staat. Het is een van de oudste rassen van Amerika en heeft een lange geschiedenis. De oorsprong van de chihuahua is echter onduidelijk. Sommigen beweren dat het ras afstamt van de Techichi, een hond die al door de Tolteken werd gehouden. Anderen geloven dat het ras een afstammeling is van de Chinese Crested Dog.


Fysieke kenmerken


De chihuahua is een kleine hond die tussen de 15 en 23 centimeter hoog kan worden en tussen de 1,5 en 3 kilogram kan wegen. Ze hebben een ronde kop en grote, uitpuilende ogen. Hun oren zijn groot en rechtopstaand en hun staart is lang en pluizig. Hun vacht kan zowel kort als lang zijn en kan in verschillende kleuren voorkomen, zoals zwart, wit, bruin en crème.


Persoonlijkheid


Chihuahua's zijn bekend om hun levendige persoonlijkheid en hun vastberadenheid. Ze zijn zeer aanhankelijk en genieten van de aandacht van hun baasjes. Omdat ze zo klein zijn, zijn ze gevoelig voor verwondingen, dus moeten ze met zorg behandeld worden. Chihuahua's zijn ook zeer beschermend en zullen blaffen naar alles wat als een bedreiging wordt gezien.


Training en verzorging


Omdat chihuahua's zo slim zijn, kunnen ze gemakkelijk worden getraind. Het is echter belangrijk om te onthouden dat ze erg eigenwijs zijn, dus de training moet consequent zijn en met geduld worden gegeven. Chihuahua's hebben niet veel beweging nodig en zijn ideaal voor mensen die in kleine appartementen wonen. Hun vacht vereist weinig onderhoud, maar ze moeten wel regelmatig worden geborsteld.
Gezondheidsproblemen


Chihuahua's hebben net als alle andere rassen gezondheidsproblemen. De meest voorkomende problemen zijn patella luxatie, hypoglykemie en tandproblemen. Het is belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan om ervoor te zorgen dat uw chihuahua gezond blijft.


Chihuahua's en kinderen


Chihuahua's kunnen geweldige huisdieren zijn voor kinderen, maar er zijn enkele dingen waar u rekening mee moet houden. Ten eerste zijn chihuahua's zeer klein en kunnen ze gemakkelijk worden verwond door ruw spel. Het is belangrijk om kinderen te leren hoe ze voorzichtig met hun huisdieren moeten omgaan en te zorgen dat ze de chihuahua niet laten vallen of ruw behandelen.


Chihuahua's hebben ook de neiging om erg beschermend te zijn over hun eigenaars, waardoor ze soms territoriaal kunnen zijn tegenover kinderen. Het is belangrijk om kinderen te leren om de chihuahua met respect te behandelen en om ze te leren de hond niet te storen wanneer deze slaapt of eet.


Als uw kinderen nog erg jong zijn, is het misschien beter om te wachten met het nemen van een chihuahua. Dit komt omdat jonge kinderen vaak nog niet weten hoe ze zich goed moeten gedragen rondom huisdieren en onbewust de hond kunnen verwonden.


Als u besluit een chihuahua te nemen en u heeft kinderen, is het belangrijk om uw huisdier goed te socialiseren en te trainen. Door uw chihuahua te trainen en te socialiseren, zal deze beter in staat zijn om met kinderen om te gaan en zal de kans op ongelukken verminderen.


FAQ (Veelgestelde vragen)Zijn chihuahua's geschikt als huisdieren voor gezinnen met kinderen?


Ja, chihuahua's kunnen geweldige huisdieren zijn voor gezinnen met kinderen, maar het is belangrijk om rekening te houden met hun kleine formaat en beschermende karakter.

Moet ik mijn chihuahua trainen als ik kinderen heb?


Ja, het is belangrijk om uw chihuahua te trainen en te socialiseren als u kinderen heeft. Dit zal ervoor zorgen dat de hond beter kan omgaan met kinderen en de kans op ongelukken zal verminderen.

Zijn chihuahua's geschikt voor mensen die veel werken?


Nee, chihuahua's hebben veel aandacht en zorg nodig en zijn niet geschikt voor mensen die veel werken en weinig thuis zijn.

Hebben chihuahua's speciale voedingsbehoeften?


Ja, chihuahua's hebben vaak speciale voedingsbehoeften vanwege hun kleine formaat en gevoelige maag. Het is belangrijk om hun voeding goed in de gaten te houden en te overleggen met een dierenarts over het juiste dieet.

Hebben chihuahua's veel beweging nodig?

Chihuahua's hebben niet veel beweging nodig, maar ze moeten wel regelmatig worden uitgelaten en wat lichaamsbeweging krijgen om gezond te blijven.


3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page