top of page

De specifieke kenmerken van de chihuahua

De specifieke kenmerken van de chihuahua


Chihuahua

De specifieke kenmerken van de chihuahua

s zijn kleine honden die in de jaren 90 enorm populair zijn geworden. Ze zijn perfect voor kleine appartementen en hebben een levendige persoonlijkheid. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de specifieke kenmerken van de chihuahua. Van hun oorsprong tot hun persoonlijkheid en hun gezondheidsproblemen, we zullen alles bespreken wat je moet weten over deze kleine viervoeters.


Oorsprong van de chihuahua


De chihuahua is afkomstig uit Mexico, waar hij vernoemd is naar de Chihuahua-staat. Het is een van de oudste rassen van Amerika en heeft een lange geschiedenis. De oorsprong van de chihuahua is echter onduidelijk. Sommigen beweren dat het ras afstamt van de Techichi, een hond die al door de Tolteken werd gehouden. Anderen geloven dat het ras een afstammeling is van de Chinese Crested Dog.


Fysieke kenmerken


De chihuahua is een kleine hond die tussen de 15 en 23 centimeter hoog kan worden en tussen de 1,5 en 3 kilogram kan wegen. Ze hebben een ronde kop en grote, uitpuilende ogen. Hun oren zijn groot en rechtopstaand en hun staart is lang en pluizig. Hun vacht kan zowel kort als lang zijn en kan in verschillende kleuren voorkomen, zoals zwart, wit, bruin en crème.


Persoonlijkheid


Chihuahua's zijn bekend om hun levendige persoonlijkheid en hun vastberadenheid. Ze zijn zeer aanhankelijk en genieten van de aandacht van hun baasjes. Omdat ze zo klein zijn, zijn ze gevoelig voor verwondingen, dus moeten ze met zorg behandeld worden. Chihuahua's zijn ook zeer beschermend en zullen blaffen naar alles wat als een bedreiging wordt gezien.


Training en verzorging


<