top of page

Hond springt op tegen mensen tijdens wandelen

Bijgewerkt op: 26 apr.

Hond springt op tegen mensen tijdens wandelen


Hond springt op tegen mensen tijdens wandelen. Hondenliefhebber is er niets fijner dan een mooie wandeling maken met je viervoeter. Helaas kan het voorkomen dat je hond op mensen gaat springen tijdens het wandelen. Dit kan heel vervelend zijn, vooral als mensen hierdoor angstig of geïrriteerd raken. In dit artikel gaan we dieper in op waarom honden op mensen springen en wat je eraan kunt doen.


Hond springt op tegen mensen tijdens wandelen

Waarom springen honden op mensen?


Er zijn verschillende redenen waarom een hond op mensen kan gaan springen tijdens het wandelen. Hieronder hebben we een aantal veelvoorkomende redenen op een rijtje gezet:


1. Begroeting

Honden begroeten elkaar vaak door tegen elkaar op te springen. Als je hond dit gedrag ook vertoont tegenover mensen, dan kan dit een manier zijn om te laten zien dat hij blij is om iemand te zien.


2. Energie

Sommige honden hebben veel energie en moeten deze kwijt. Door op mensen te springen kunnen ze hun energie kwijt en hun opwinding uiten.


3. Aandacht vragen

Als een hond op mensen springt, kan dit ook een manier zijn om aandacht te vragen. Misschien heeft de hond behoefte aan aandacht of wil hij graag spelen.


4. Dominantie

Honden die dominant gedrag vertonen, kunnen ook op mensen gaan springen. Door op mensen te springen laten ze zien dat zij de leiding hebben.


Hond springt op tegen mensen tijdens wandelen

Wat kun je doen om te voorkomen dat je hond op mensen springt?


Er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat je hond op mensen gaat springen tijdens het wandelen. Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet:


Training

Het is belangrijk om je hond te trainen en hem te leren dat het niet de bedoeling is om op mensen te springen. Door middel van positieve bekrachtiging kun je je hond belonen als hij rustig blijft en niet op mensen springt.


Afleiding

Neem een speeltje of snack mee tijdens het wandelen. Als je hond op mensen wil springen, kun je hem afleiden met het speeltje of de snack.


Rustige omgeving

Als je merkt dat je hond vooral op mensen gaat springen als er veel prikkels zijn, zoals drukke straten of veel andere honden, kun je proberen om rustige plekken op te zoeken om te wandelen.


Correctie

Als je hond toch op mensen blijft springen, kun je hem corrigeren. Dit kun je doen door hem een stevige 'nee' toe te spreken of door hem te negeren als hij op mensen springt.


Conclusie

Het is vervelend als je hond op mensen springt tijdens het wandelen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit te voorkomen. Door je hond te trainen, hem af te leiden en rustige plekken op te zoeken, kun je ervoor zorgen dat je hond niet meer op mensen gaat springen.
FAQ (Veelgestelde vragen)


Is het normaal dat een hond op mensen springt tijdens het wandelen?

Ja, het is normaal gedrag voor sommige honden om op mensen te springen tijdens het wandelen. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals begroeting, het uiten van energie, aandacht vragen of dominantie.


Hoe kun je je hond trainen om niet op mensen te springen?

Je kunt je hond trainen om niet op mensen te springen door middel van positieve bekrachtiging. Beloon je hond als hij rustig blijft en niet op mensen springt en corrigeer hem als hij dit wel doet.


Moet ik mijn hond corrigeren als hij op mensen springt tijdens het wandelen?

Als je hond blijft springen ondanks training en afleiding, kun je hem corrigeren door bijvoorbeeld een stevige 'nee' toe te spreken of door hem te negeren als hij op mensen springt. Het is belangrijk om hierbij op een duidelijke, consistente en kalme manier te reageren.


Waar kan ik terecht voor hulp bij het trainen van mijn hond?

Er zijn verschillende bronnen waar je terecht kunt voor hulp bij het trainen van je hond, zoals hondenscholen, dierenartsen of online bronnen. Het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare bron met ervaring en expertise op het gebied van hondentraining.


Is het goed om je hond te straffen als hij op mensen springt tijdens het wandelen? Nee, het is niet goed om je hond te straffen als hij op mensen springt tijdens het wandelen. Straffen kan leiden tot angst en stress bij je hond en kan het probleemgedrag juist verergeren. Het is beter om te focussen op positieve bekrachtiging en het trainen van gewenst gedrag.


Hondentrainingen kan helpen als uw puppy opspringt.


67 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page