top of page

Hond springt op tegen mensen tijdens wandelen

Bijgewerkt op: 26 apr.

Hond springt op tegen mensen tijdens wandelen


Hond springt op tegen mensen tijdens wandelen. Hondenliefhebber is er niets fijner dan een mooie wandeling maken met je viervoeter. Helaas kan het voorkomen dat je hond op mensen gaat springen tijdens het wandelen. Dit kan heel vervelend zijn, vooral als mensen hierdoor angstig of geïrriteerd raken. In dit artikel gaan we dieper in op waarom honden op mensen springen en wat je eraan kunt doen.


Hond springt op tegen mensen tijdens wandelen

Waarom springen honden op mensen?


Er zijn verschillende redenen waarom een hond op mensen kan gaan springen tijdens het wandelen. Hieronder hebben we een aantal veelvoorkomende redenen op een rijtje gezet:


1. Begroeting

Honden begroeten elkaar vaak door tegen elkaar op te springen. Als je hond dit gedrag ook vertoont tegenover mensen, dan kan dit een manier zijn om te laten zien dat hij blij is om iemand te zien.


2. Energie

Sommige honden hebben veel energie en moeten deze kwijt. Door op mensen te springen kunnen ze hun energie kwijt en hun opwinding uiten.


3. Aandacht vragen

Als een hond op mensen springt, kan dit ook een manier zijn om aandacht te vragen. Misschien heeft de hond behoefte aan aandacht of wil hij graag spelen.


4. Dominantie

Honden die dominant gedrag vertonen, kunnen ook op mensen gaan springen. Door op mensen te springen laten ze zien dat zij de leiding hebben.