top of page

Hond springt tegen vreemden mensen op

Bijgewerkt op: 21 apr.

Hond springt tegen vreemden mensen op


Hond springt tegen vreemden mensen op. Als je hond tegen vreemde mensen opspringt, kan dat heel vervelend zijn, vooral als de persoon in kwestie er niet van gediend is. Het kan ook gevaarlijk zijn als je hond groot en sterk is en de persoon omver kan duwen.


Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je hond te helpen begrijpen dat opspringen geen gewenst gedrag is. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je hond goed getraind is in basiscommando's zoals "zit" en "blijf". Door je hond deze commando's te leren en te belonen wanneer hij ze correct opvolgt, kan hij leren om te gehoorzamen en te stoppen met opspringen.


Een andere techniek die kan helpen is om je hond te negeren wanneer hij opspringt. Dit betekent dat je geen aandacht aan hem geeft of hem aanraakt totdat hij weer op de grond staat. Hierdoor leert je hond dat opspringen niet de gewenste manier is om aandacht te krijgen.


Het is ook belangrijk om te voorkomen dat je hond de kans krijgt om tegen vreemden op te springen. Houd je hond bijvoorbeeld kort aangelijnd tijdens wandelingen en laat hem niet toe om op mensen af te rennen.


Als je bezoek krijgt, kun je je hond bijvoorbeeld in een andere kamer houden of in een bench zetten totdat hij rustig genoeg is om begroet te worden zonder op te springen.


Als je problemen blijft hebben met het opspringen van je hond, kan het nuttig zijn om professionele hulp in te schakelen van een hondentrainer of gedragstherapeut. Zij kunnen je helpen om de oorzaak van het gedrag te achterhalen en een trainingsplan opstellen om het probleem aan te pakken.Hond springt tegen vreemden mensen op

Waarom springt mijn hond tegen vreemde mensen op?

Er zijn verschillende redenen waarom een hond op kan springen. Hier zijn een paar mogelijke oorzaken: