top of page

Hond springt tegen vreemden mensen op

Bijgewerkt op: 5 dagen geleden

Hond springt tegen vreemden mensen op


Hond springt tegen vreemden mensen op. Als je hond tegen vreemde mensen opspringt, kan dat heel vervelend zijn, vooral als de persoon in kwestie er niet van gediend is. Het kan ook gevaarlijk zijn als je hond groot en sterk is en de persoon omver kan duwen.


Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je hond te helpen begrijpen dat opspringen geen gewenst gedrag is. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je hond goed getraind is in basiscommando's zoals "zit" en "blijf". Door je hond deze commando's te leren en te belonen wanneer hij ze correct opvolgt, kan hij leren om te gehoorzamen en te stoppen met opspringen.


Een andere techniek die kan helpen is om je hond te negeren wanneer hij opspringt. Dit betekent dat je geen aandacht aan hem geeft of hem aanraakt totdat hij weer op de grond staat. Hierdoor leert je hond dat opspringen niet de gewenste manier is om aandacht te krijgen.


Het is ook belangrijk om te voorkomen dat je hond de kans krijgt om tegen vreemden op te springen. Houd je hond bijvoorbeeld kort aangelijnd tijdens wandelingen en laat hem niet toe om op mensen af te rennen.


Als je bezoek krijgt, kun je je hond bijvoorbeeld in een andere kamer houden of in een bench zetten totdat hij rustig genoeg is om begroet te worden zonder op te springen.


Als je problemen blijft hebben met het opspringen van je hond, kan het nuttig zijn om professionele hulp in te schakelen van een hondentrainer of gedragstherapeut. Zij kunnen je helpen om de oorzaak van het gedrag te achterhalen en een trainingsplan opstellen om het probleem aan te pakken.hond staat tegen baasje op
Hond springt tegen vreemden mensen op

Waarom springt mijn hond tegen vreemde mensen op?

Er zijn verschillende redenen waarom een hond op kan springen. Hier zijn een paar mogelijke oorzaken:

 1. Begroeting: Honden springen vaak op als een manier om gedag te zeggen en aandacht te vragen. Ze kunnen dit doen wanneer ze hun eigenaar begroeten of wanneer ze iemand nieuw ontmoeten.

 2. Opwinding: Honden kunnen opspringen uit opwinding of enthousiasme. Dit kan gebeuren als ze bijvoorbeeld een speeltje zien of als ze op het punt staan om naar buiten te gaan voor een wandeling.

 3. Vragen om aandacht: Honden kunnen opspringen als een manier om aandacht te vragen of om iets te krijgen wat ze willen. Bijvoorbeeld als ze willen spelen of als ze honger hebben.

 4. Angst: Sommige honden kunnen opspringen uit angst of nervositeit. Dit kan gebeuren als ze zich bedreigd voelen of als er iets onbekends gebeurt.

 5. Gebrek aan training: Soms springen honden op omdat ze niet goed getraind zijn. Als ze niet hebben geleerd dat opspringen ongewenst gedrag is, blijven ze het doen.

Het is belangrijk om de oorzaak van het opspringen te achterhalen, zodat je gericht kunt werken aan het veranderen van het gedrag van je hond. Een hondentrainer of gedragstherapeut kan je helpen bij het vinden van de juiste aanpak voor jouw specifieke situatie.Hond springt tegen vreemden mensen op

Hond springt tegen kind op


Als je hond tegen kinderen opspringt, kan dat zowel vervelend als gevaarlijk zijn. Kinderen zijn kwetsbaarder en kunnen gemakkelijk omver geduwd worden of bang worden van een opspringende hond.


Hier zijn een paar dingen die je kunt doen om dit gedrag te voorkomen:

 1. Leer je hond het "af" commando: Door je hond te leren om te gaan liggen of zitten als jij het "af" commando geeft, kan je hem helpen om te stoppen met opspringen. Beloon hem als hij het goed doet en oefen dit commando regelmatig.

 2. Houd je hond kort aangelijnd: Als je hond geneigd is om op kinderen te springen, houd hem dan kort aangelijnd wanneer je met hem buiten loopt. Op deze manier kan je beter controleren hoe hij reageert op anderen.

 3. Leer je hond te socialiseren: Als je hond niet gewend is om met kinderen om te gaan, kan hij onvoorspelbaar reageren. Door hem te socialiseren met kinderen en andere dieren kan hij leren om rustig te blijven en te wennen aan nieuwe situaties.

 4. Geef je hond voldoende beweging: Een hond die voldoende beweging krijgt, zal minder snel overenthousiast worden en opspringen. Zorg ervoor dat je hond voldoende uitgelaten wordt en voldoende lichaamsbeweging krijgt.

 5. Leer kinderen hoe ze met honden moeten omgaan: Leer kinderen hoe ze zich rustig en kalm moeten gedragen in de buurt van honden. Vertel ze dat ze de hond niet moeten aaien of benaderen als hij te opgewonden is.

Als je problemen blijft hebben met het opspringen van je hond tegen kinderen, kan het nuttig zijn om professionele hulp in te schakelen van een hondentrainer of gedragstherapeut. Zij kunnen je helpen om het probleem aan te pakken en je hond te leren omgaan met kinderen op een veilige en rustige manier.


Hond springt op en bijt?


Als je hond opspringt en bijt, kan dit een ernstig probleem zijn.


Hier zijn een paar dingen die je kunt doen om dit gedrag aan te pakken:


 1. Zoek professionele hulp: Het is belangrijk om professionele hulp in te schakelen van een hondentrainer of gedragstherapeut als je hond opspringt en bijt. Zij kunnen je helpen de oorzaak van het probleem te vinden en een plan op te stellen om het gedrag te veranderen.

 2. Houd je hond kort aangelijnd: Om te voorkomen dat je hond bijt als hij opspringt, houd hem dan kort aangelijnd wanneer je met hem buiten loopt.

 3. Leer je hond te gehoorzamen: Leer je hond het "af" commando en oefen dit regelmatig met hem. Beloon hem als hij goed gedrag vertoont en werk aan het verminderen van het opspringen en bijten.

 4. Vermijd overstimulatie: Sommige honden springen op en bijten als ze over gestimuleerd zijn. Probeer de omgeving van je hond rustiger te maken en vermijd situaties die kunnen leiden tot overmatige opwinding.

 5. Zorg voor voldoende beweging en mentale stimulatie: Een hond die voldoende beweging krijgt en voldoende mentale stimulatie heeft, zal minder snel over gestimuleerd raken en minder snel opspringen en bijten.

Het is belangrijk om het gedrag van je hond serieus te nemen als hij opspringt en bijt. Dit gedrag kan gevaarlijk zijn voor jou, andere mensen en andere dieren. Door professionele hulp te zoeken en consistent te werken aan het veranderen van het gedrag van je hond, kun je hem helpen om een meer positieve en veilige gezinsgenoot te zijn.


Veelgestelde vragen hond springt tegen vreemde mensen op


Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over honden die tegen vreemde mensen opspringen:

 1. Waarom springt mijn hond tegen vreemde mensen op? Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals enthousiasme, angst of gebrek aan socialisatie. Het kan ook een manier zijn om aandacht te vragen of om te spelen.

 2. Is het normaal dat een hond tegen vreemde mensen opspringt? Nee, het is niet normaal dat een hond tegen vreemde mensen opspringt. Het kan gevaarlijk zijn voor de persoon die wordt opgesprongen en kan een teken zijn van slecht gedrag dat moet worden gecorrigeerd.

 3. Hoe kan ik voorkomen dat mijn hond tegen vreemde mensen opspringt? Door je hond te trainen om te gaan zitten of te blijven staan ​​als hij iemand ontmoet, en door hem te socialiseren met andere mensen en dieren, kan je helpen voorkomen dat hij opspringt. Het is ook belangrijk om je hond voldoende beweging en mentale stimulatie te geven, zodat hij minder geneigd is om overenthousiast te worden.

 4. Moet ik mijn hond straffen als hij tegen vreemde mensen opspringt? Nee, het is niet effectief om je hond te straffen als hij tegen vreemde mensen opspringt. Dit kan angst en agressie veroorzaken en het probleem verergeren. In plaats daarvan moet je positieve trainingsmethoden gebruiken om gewenst gedrag te belonen en ongewenst gedrag te ontmoedigen.

 5. Moet ik me zorgen maken als mijn hond tegen vreemde mensen opspringt? Ja, je moet je zorgen maken als je hond tegen vreemde mensen opspringt. Dit kan niet alleen gevaarlijk zijn voor de persoon die wordt opgesprongen, maar het kan ook leiden tot juridische problemen als je hond letsel veroorzaakt.

Het is belangrijk om het probleem serieus te nemen en professionele hulp te zoeken als dat nodig is.

49 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page