top of page

Puppy bijt in het gezicht

Bijgewerkt op: 5 mei

Mijn pup bijt in het gezicht wat kan ik nu doen?


Puppy bijt in het gezicht. Het is zeker niet prettig als je puppy in je gezicht bijt. Dit kan gevaarlijk zijn voor zowel jou als je puppy, dus het is belangrijk om dit gedrag zo snel mogelijk af te leren.


hond met bek open
pup bijt in het gezicht

Puppy bijt in het gezicht. Waarom doet hij dit?


Allereerst is het belangrijk om te begrijpen waarom je puppy in je gezicht bijt. Vaak is dit een teken van speelsheid en enthousiasme, maar het kan ook te maken hebben met angst of agressie. Probeer te observeren wanneer je puppy precies in je gezicht bijt en wat er op dat moment aan de hand is.


Puppy bijt in het gezicht. Methodes om dit gedrag af te leren

Om dit gedrag af te leren, zijn er verschillende methoden die je kunt proberen. Ten eerste kun je proberen om de aandacht van je puppy af te leiden op het moment dat hij in je gezicht wil bijten. Geef hem bijvoorbeeld een speeltje om op te kauwen of speel een ander spelletje met hem.


Duidelijke grenzen aangeven als je pup je bijt in het gezicht

Daarnaast is het belangrijk om duidelijk grenzen aan te geven. Zorg dat je puppy begrijpt dat bijten in het gezicht niet acceptabel is. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een luid en duidelijk 'nee' te zeggen op het moment dat hij in je gezicht bijt. Beloon je puppy als hij niet in je gezicht bijt en geef hem veel positieve aandacht wanneer hij zich goed gedraagt.


Hulp zoeken als het bijtgedrag van je pup aan blijft houden

Als het bijten in het gezicht blijft aanhouden, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Een dierenarts of gedragsdeskundige kan je helpen om het gedrag van je puppy te begrijpen en effectieve oplossingen te vinden.

Onthoud dat het afleiden van je puppy en het duidelijk stellen van grenzen tijd en geduld vergt, maar uiteindelijk zal het ervoor zorgen dat je puppy stopt met bijten in je gezicht en dat jullie samen een fijne relatie opbouwen.Hondentrainingen helpt u graag zodat uw puppy u niet meer in het gezicht zal bijten.

hondje wat slaapt
Puppy bijt in het gezicht532 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page