top of page

Toy Poedel hondentraining

Puppy training, maar dan goed!

klein hondje wat achter bal aanrent op een grasveld
Toy poedel hondentraining

Toy poedel Hondentraining. Uw puppy is nu een paar dagen bij u. Hij heeft kennis gemaakt met de onbekende omgeving en zijn nieuwe mensen. Om in het gezin te worden geïntegreerd, moet er nu iets heel belangrijks worden gedaan: puppytraining.


Inleiding:Geschiedenis van de Toy Poedel


De Toy Poedel werd ontwikkeld in de jaren 1900 en ontstond uit het samen fokken van kleine Poedels. Ze komen oorspronkelijk uit Duitsland, met voorouders als de Portugese, Hongaarse en Spaanse Waterhond en de Noord-Amerikaanse Barbet. Poedels werden voornamelijk in Frankrijk ontwikkeld en staan al lang bekend om hun alertheid en ongelooflijke speur capaciteiten. Ooit gebruikt als hulpmiddel voor de eendenjager, waadden ze behendig het water in om het neergehaalde gevogelte op te halen. Ze werden voor het eerst geschoren in de mooie scheerpatronen die we vandaag de dag zien als een manier om de gewrichten van de benen en heupen bedekt te houden, evenals de borst.


Truffel jacht was een andere taak waarin deze werkhonden uitblonken en ze hebben honderden jaren later nog steeds een aangeboren liefde voor het gebruik van hun neus. Voormalige circusartiesten, aanbeden door het publiek, deze behendige en sterke honden laten hun talenten zien elke keer als ze de hondenshow ring betreden. Na hun werkgeschiedenis werd dit hondenras favoriete huisdieren van de adel in Frankrijk en Europa.


Toy Poedel temperament van dit kleine hondenras


De Toy Poedel is parmantig en vrolijk en speelt graag. Dit ras is echter het meest geschikt voor een gezin met oudere kinderen. Hun botten kunnen broos zijn door hun kleine formaat en ze mogen niet vallen of ruw worden behandeld.


Ze zijn een genot om te bezitten en hebben veel genegenheid voor hun eigenaren. Ondeugendheid is ze niet vreemd, zeker niet als ze niet dagelijks mentaal en fysiek voldoende worden uitgedaagd. Laat je niet misleiden door hun grootte - ze kunnen net zo goed wedijveren en winnen als de grotere hondenrassen. Ze kunnen veranderen in kleine blaffers als je ze hun manieren niet bijbrengt. Ze zijn dol op leren en zullen graag hun ding laten zien in gehoorzaamheidscursussen.


Wat maakt Toy Poedels uniek?


Toy poedels zijn de kleinste poedel rassen en staan bekend om hun intelligentie, behendigheid en hypoallergene vacht. Ondanks hun kleine formaat hebben ze een sterke, levendige persoonlijkheid en een hoog energieniveau. Hun gretigheid maakt ze ideale kandidaten voor hondentraining, maar het betekent ook dat ze voortdurend mentale stimulatie nodig hebben.


Waarom moet een Toy poedel getraind worden?


Hondentraining is zo belangrijk omdat je een harmonieus leven wilt leiden met je poedel . Uw hond moet niet alleen een hond zijn, maar een lid van het gezin. Je wilt met hem een ​​ontspannen wandeling maken of met hem naar een restaurant gaan. Hij mag niet aan tafel bedelen. Hij mag niet tegen mensen opspringen of zinloos blaffen. Door middel van training kunt u het gedrag en lichaamstaal van uw hond in de goede richting sturen.


Basisprincipes van Toy Poedel Hondentraining


Poedels zijn zeer levendige en intelligente honden. Daarom zal uw puppy het geweldig vinden als u met hem speelt. Spelen is de beste manier om je kleine puppy alles te leren wat hij moet weten voor een gelukkig hondenleven. Maak van elke oefening een spel.


  1. Bepaal eerst wie de hond traint. Het heeft weinig zin als 2 tot 3 personen met de pup willen werken. Dit brengt hem alleen maar in verwarring.

  2. Zoek een plek waar jij en je hond ongestoord kunnen zijn. Ontspan gewoon. Dan zal uw hond hetzelfde doen. Als je net geïrriteerd bent of onder stress staat, kun je de training beter overslaan. Lees je ook eens in over de lichaamstaal van de hond.

  3. Houd de oefensessies zeer kort. Het is beter om meerdere keren per dag gedurende 2 tot 3 minuten te oefenen. Dit is ruim voldoende voor het begin van de puppycursus. Later laat je de oefeningen langer duren.

  4. Vervolgens speel je uitgebreid met de kleine leerling. Poedels zijn erg actief. Lekker met hem rondrennen.

hondenvoetjes
Toy Poedel hondentraining

Zoek uit wat jouw puppy het leukst vindt? Dit kan Speelgoed, snoepjes of knuffels zijn?


  • Kom erachter wat de voorkeur heeft van je Toy Poedel. Beloon hem altijd direct als hij iets goed doet. Met motivatie gaat alles beter, ook de puppytraining.

  • Als een oefening werkt, vergroot je langzaam de afleiding. Dit kan een tweede persoon zijn die in de kamer aanwezig is, of later spelende kinderen.

  • Verander de locatie en ga naar de tuin om te oefenen .

  • Maar ga niet te snel tijdens het trainen. Gun uzelf en uw hond de tijd. Poedels zijn hele slimme honden, maar ook hier zijn er individuele verschillen.

  • Pas de puppytraining aan uw hond aan, en niet andersom!


Zindelijkheidstraining en alleen blijven Toy poedel Hondentraining


Het eerste punt van hondentraining is zindelijkheidstraining . Neem de puppy minstens elke 2 uur mee naar buiten om los te komen. Kijk ook af en toe naar de hond. Als hij rusteloos wordt of rondjes draait, moet je opschieten. Puppy's moeten ook hun behoefte doen nadat ze wakker zijn geworden, hebben gegeten of gedronken. Voer vanaf het begin een vast dagritme in. Dit zal je kleine Toy poedel helpen zindelijk te krijgen.


Moet uw puppy soms alleen blijven? Veel honden hebben hier in het begin problemen mee. Begin heel langzaam. Ga gewoon een paar seconden de kamer uit. Als uw hond kalm blijft, beloon hem dan. Laat hem de komende dagen wat langer met rust. Als dat niet werkt, houd de hond dan bezig terwijl u weg bent. Dat kan met een heerlijk gevulde Kong of snoepjes in een oude sok binden. Dit leidt de Toy Poedel even af.


hondje met fleece vacht wat ligt op een vloerkleed
Toy Poedel Hondentraining

Puppy training - Toy poedel Hondentrainingen tips:


Puppy training is een essentieel onderdeel om ervoor te zorgen dat je harige vriend opgroeit tot een welopgevoede en gelukkige hond. Hier zijn wat tips en hulpmiddelen om je op weg te helpen:


Bench training: Laat uw puppy kennismaken met een bench als een veilige en comfortabele ruimte. Verhoog geleidelijk de tijd die ze in de bench doorbrengen, zodat het een

positieve bekrachtiging of ervaring wordt.

Kalmeren: Leer je puppy om rustig te gaan zitten. Gebruik een speciale mat of kleed en beloon hem als hij daar rustig blijft liggen.

Hier komen hondentraining: Werk eraan om je puppy naar je toe te laten komen als hij wordt geroepen. Begin in een omgeving zonder afleiding en voeg geleidelijk meer uitdagingen toe.

Zindelijk maken: Consequent zijn is de sleutel! Neem uw puppy vaak mee naar buiten, vooral na de maaltijd of een dutje. Beloon hem als hij op de juiste plek op het padje gaat.

Basics met de riem: Leer los lopen: Begin met eenvoudige commando's zoals "zit", "af" en "blijf". Positieve versterking doet wonderen!


Socialisatiestrategieën Toy Poedel Hondentraining


Vroege socialisatie


Socialisatie is cruciaal voor een goed aangepaste speelgoedpoedel. Laat ze al op jonge leeftijd kennismaken met verschillende mensen, omgevingen en geluiden. Positieve ervaringen tijdens de kritieke socialisatieperiode (tot ongeveer 16 weken oud) kunnen angst en agressie op latere leeftijd voorkomen.


Andere honden ontmoeten


Toy Poedels kunnen het vaak goed vinden met andere honden, maar het is belangrijk om voorzichtig om te gaan met introducties. Begin op neutraal terrein, zoals een park, en houd de eerste interacties kort en positief. Verhoog geleidelijk de duur en let op hun lichaamstaal voor tekenen van ongemak.


Hondenparken bezoeken


Hondenparken kunnen geweldig zijn voor de socialisatie, maar ze kunnen ook overweldigend zijn. Begin met korte bezoekjes tijdens daluren. Observeer het gedrag van je Toy Poedel goed en haal hem weg als hij gestrest lijkt. Bouw geleidelijk aan hun zelfvertrouwen en sociale vaardigheden op.


Omgaan met veelvoorkomende gedragsproblemen Toy Poedel


Scheidingsangst


Toy poedels kunnen verlatingsangst ontwikkelen door hun sterke gehechtheid aan hun baasjes. Om dit te verminderen, kun je ze het beste korte perioden alleen laten en de duur geleidelijk opvoeren. Geef ze speeltjes en lekkers om ze bezig te houden en maak geen grote drukte als je weggaat of terugkomt.


Overmatig blaffen


Overmatig blaffen kan een uitdaging zijn. Ga na wat de oorzaak is: boosheid, angst of een waarschuwing. Het is belangrijk om het onderliggende probleem aan te pakken. Het trainen van commando's zoals "stil" en zorgen voor voldoende beweging en mentale stimulatie kunnen helpen om het blaffen te verminderen.


Kauw problemen


Kauwen is een natuurlijk gedrag, vooral voor puppy's. Zorg voor voldoende geschikt kauw speelgoed en houd waardevolle spullen buiten bereik. Als je, je poedel op iets ziet kauwen wat niet mag, probeer de Toy Poedel dan wat anders aan te bieden of af te leiden.


Conclusie Toy Poedel hondentraining:


Het trainen van je Toy Poedel is een heerlijke reis die geduld, consistentie en positieve versterking combineert. Van basiscommando's tot socialisatie, deze intelligente pups gedijen op vertrouwen en beloningen. Omarm het proces, vier de vooruitgang en geniet van de band die je opbouwt met je schattige pup!"


FAQ - Veelgestelde vragenHoe lang duurt het om een Toy Poedel te trainen?


De tijdlijn voor de training varieert, maar met consequente inspanning kunnen de basiscommando's binnen een paar weken worden aangeleerd. Complexere training kan enkele maanden duren.


Zijn Toy Poedels makkelijk te trainen?


Ja, Toy Poedels zijn zeer intelligent en staan te popelen om tevreden te zijn, waardoor ze met de juiste methodes relatief gemakkelijk te trainen zijn.


Op welke leeftijd moet ik beginnen met de hondentraining van mijn Toy Poedel?


Je kunt al met de training beginnen als je 8 weken oud bent. Vroege training helpt bij het aanleren van goede gewoonten en socialisatievaardigheden.


Hoe laat ik mijn Toy Poedel stoppen met overmatig blaffen?


Identificeer de oorzaak van het blaffen en pak deze aan. Gebruik trainingscommando's zoals "stil".


Klein hondje wat zit op een balk
Hondentrainingen - Toy Poedel Hondentraininge15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page