top of page

Apporteren hond

Apporteren hond aanleren


Apporteren aanleren? ja dat kan! Iedere hond heeft een jachtinstinct van nature in zich: zowel het zoeken als het oppakken van voorwerpen zit in het jachtinstinct van je hond. Iedere hond kan het leren.


Hondensport

De meeste honden vinden het geweldig om te apporteren. Een hond vindt het van nature leuk om voorwerpen te zoeken en op te pakken om ze vervolgens bij u terug te brengen. Tijdens onze hondentraining komen onder andere de volgende oefeningen aanbod: het zoeken van een voorwerp, het oppakken van het voorwerp, het terugbrengen van het voorwerp en het loslaten van het voorwerp.

Bij het apporteren zal, vanuit het oogpunt van de hond, een ‘prooi’ worden nagejaagd. Het jachtinstinct wat de hond van nature bezit komt hier naar boven. De ene hond heeft een sterker ontwikkeld instinct als de andere. Bij de training leren wij uw hond spelenderwijs hoe hij een voorwerp terug kan brengen.

De meeste honden vinden deze hondensport ontzettend leuk om te doen. Sommige honden hebben geen interesse in een voorwerp, echter, wij werken met motivatietechnieken die de hond toch leren apporteren en hiervan te genieten!

Tijdens deze hondensport training leert u uw hond in 3 lessen de spelregels van het apport. Onze hondentraining is geschikt voor elke hond, jong en oud!


hondje met bal
Apporteren

drentse patrijs apporteren wil

Bij ons kunt u ook terecht voor andere HondensportenOp onze pagina Sport en Spel leest u meer over deze hondensporten!

Mocht u nog vragen hebben over deze hondensport dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met ons.


Tevens zijn wij gespecialiseerd in specifieke hond – kind trainingen.

Denk hierbij aan trainingen voor een kind met autisme & hond of een kind met ADHD & hond, enzovoorts. Kijkt u voor verdere informatie op onze pagina trainingen Hond en Kind!


bottom of page