top of page

Bent u bang voor honden?

Bent u bang voor honden?Bang voor honden zit vaak heel diep. Om deze angst voor honden te overwinnen hebben wij een speciaal programma ontwikkeld. Met regelmaat zien wij dat de angst voor honden voortkomt uit een bijtincident wat in het verleden heeft plaats gevonden, net zo vaak komt de angst voort uit het niet kunnen lezen en herkennen van het gedrag van een hond.


Bang voor honden kan ook door andere vervelende associaties komen. Soms is de angst voor honden dermate sterk dat volwassenen of kinderen iedere hond dan ook proberen te vermijden. Helaas neemt dit soms extreme proporties aan… En dan te bedenken dat er ruim 2,1 miljoen hondenbezitters zijn. Dus heeft u een hondenfobie of angst voor honden wij helpen u graag en velen hebben wij al van de angst voor honden geholpen met goede resultaten.


Wat zou er dus prettiger zijn dan uw angst voor honden achter u te laten?


schattige puppy blond met bloem in zijn mond
Bent u bang voor honden

drentse patrijs apporteren wil

Hoe ziet ons trainingsprogramma angst voor honden eruit:


 • Wij beginnen met een intake gesprek (hier zitten geen kosten aan verbonden)

 • Ieder mens en kind is uniek bij ons en wordt er een speciaal trainingsprogramma opgesteld

 • In onze hondentraining wordt met zorg en liefde omgegaan en forceren niks alles op zijn tijd

 • Hondentraining heeft getrainde honden en puppy’s om u van de angst af te helpen of te verminderen

 • Het leren lezen van lichaamstaal en hondengedrag

 • Hoeveel keer u nodig heeft hangt af van het probleem

 • Individuele trainingssessie


Kinderen met angst voor honden, het is een veel voorkomend probleem bij kinderen of volwassenen. Veel mensen, groot en klein, hebben angst voor honden. Omdat ze overal honden tegen kunnen komen, ervaren deze mensen hun omgeving als onveilig. Bovendien vertonen bange mensen vaak gedrag dat honden uitdaagt tot een reactie. Vooral kinderen hebben de neiging dergelijk gedrag te vertonen, waarmee ze een groter risico lopen om gebeten te worden.


Kinderen of volwassenen met angst voor honden ervaren die angst vaak als een angst voor een directe bedreiging. Het lichaam maakt dan stresshormonen aan die het angstgevoel bepalen. Die hormonen veroorzaken bijvoorbeeld hartkloppingen, krampen in de darm, een verhoogde bloeddruk, transpiratie en een versnelde ademhaling.


De angst voor honden kan minder worden door bijvoorbeeld te rennen of met de handen te wapperen. Daarmee nemen de stresshormonen in het lichaam af en dus ook het angstgevoel. Het probleem is alleen dat dergelijk gedrag op veel honden een averechts effect heeft. Zij zien het als spelgedrag, dominant gedrag of gedrag dat het jachtinstinct aanwakkert. Daardoor zullen ze bijvoorbeeld achter de persoon aan rennen.


Hondentraining heeft al diverse kinderen geholpen, overigens van iedere leeftijd. Wij helpen de kinderen met onze speciaal daarvoor getrainde honden en trainen in complete veiligheid en rust. Het kind krijgt langzaam de tijd om te wennen aan de honden.

Angst kan afnemen als het kind de situatie kan begrijpen. Bij kinderen die daar oud genoeg voor zijn, kan het helpen om uit te leggen waarom een hond zich op een bepaalde manier gedraagt en hoe een hond kan reageren. Als een kind weet hoe het de reactie van de hond kan beïnvloeden, heeft het meer controle over de situatie waardoor de angst vaak afneemt.

Kinderen met angst voor honden: herkent u dit bij uw kind zodra het een hond ziet?


 • Het kind kruipt bijna in u zodra deze een hond ziet

 • Het kind wil heel hard wegrennen zodra een hond te dichtbij komt

 • Het kind vliegt boven op een klimrek zodra deze een loslopende hond ziet

 • Het kind raakt in blinde paniek zodra een hond opspringt

 • Het kind gaat gillen of schreeuwen zodra een hond in de buurt komt

 • Het kind gaat met de handen wapperen zodra het een hond ziet

Kinderen met angst voor honden: mijn kind is zo bang voor honden HELP!


 • Het kind is vroeger door een hond gebeten

 • Het kan zijn dat een van de ouders/ verzorgers bang is voor honden en het kind dit heeft overgenomen

 • Het kind vindt een blaffende hond eng

 • Er is een hond tegen uw kind opgesprongen

 • Er zijn diverse redenen waarom een kind of volwassene angst voor honden kan hebben

Kinderen die bang voor honden zijn; wat doet Hondentrainingen voor mijn kind?


Om kinderen over hun angst voor honden heen te kunnen helpen, hebben ze veel positieve bevestiging nodig. Ook moet er genoeg tijd worden uitgetrokken om kinderen te laten wennen aan een nieuwe stap, om ze een gevoel van controle te geven. Daarbij is het belangrijk dat er vertrouwen wordt uitgesproken en dat positief gedrag wordt aangemoedigd. Dat kan bijvoorbeeld door te wijzen op de positieve reactie van de hond. Geruststellen of troosten is bij het overwinnen van angst voor honden geen optie. De angst wordt dan beloond met aandacht en zo in stand gehouden.


Hondentraining heeft een trainingsprogramma ontwikkeld voor kinderen met angst voor honden. U bent van harte welkom, waar tijdens de eerste ontmoeting zeker geen hond aanwezig zal zijn. Veiligheid voor mens en dier staan bij ons altijd op de eerste plaats. Vervolgens geven wij u een rondleiding, intake gesprek met u en eventueel uw kind. Kijk ook eens op hond en kind. Tenslotte maken we een plan van aanpak en gaan we 1 x in de week met uw kind trainen. Veel kinderen gingen u al voor en lopen nu weer blij en zonder angst in het bos of op het strand.


De trainingen zullen 1 keer in de week plaatsvinden. Wij trainen individueel, onze Hond & Kind trainingen worden met veel zorg en liefde gegeven. Ieder kind, ongeacht leeftijd, is bij ons van harte welkom.


Wilt u meer informatie over angst t.a.v. honden? Mail ons dan (klik op de link)


Kosten voor trainingen bij angst voor honden zijn € 35,00 per half uur.


Schrijf je nu in!

Referenties

“Al 6 jaar lang was ons zoontje bang voor honden. Buiten altijd op zijn hoede en niet naar plekken willen waar honden waren; bos ,strand, meer. Met de fiets durfde hij een aangelijnde hond niet in te halen en mochten we een enthousiaste los lopende hond treffen stond hij stijf van angst. Klemde zich aan ons vast, huilen, soms een natte broek. Ondanks zijn angst had hij al een paar jaar een hondenwens, die ene hond die niet eng was daar verlangde hij wel naar. Toen kwam onze pup in huis, waar waren we aan begonnen?! Hij leefde de eerste 2 weken boven of buiten, dit kon niet langer. We maakte een afspraak met Yvonne, ik geef toe ik had ergens een instelling van; was kan zij doen dat ik nog niet geprobeerd heb?


Bij aankomst durfde hij nauwelijks in dezelfde ruimte te zijn als onze hond Kyra….. 30 min later liep hij met haar aan de lijn de deur uit, de opgelucht en ontspanning op zijn gezicht was duidelijk te lezen! Wonderlijk, en wat zijn we Yvonne dankbaar! Na 6 jaar angst voor honden is er een einde aan gekomen. Op school liep hij zo op een rottweiler af om te aaien, verbazingwekkend.


Wat was er nou anders dan de dingen die ik geprobeerd heb? Ik kan mijn kind lezen, maar ik ben niet gespecialiseerd in het lezen van honden en ook niet de combinatie hond mens. Ook als ouder zit je er soms gewoon te dicht bij.


Ons zoontje heeft tranen gehuild van geluk, een hond waar hij een band mee opbouwt, ontspannen naar buiten kunnen.


Iedere dag is het een kado om onze kinderen te zien genieten van hun contact met Kyra, we kunnen Yvonne niet genoeg bedanken!”


“Luuk was onwijs bang voor honden en was vroeger gebeten op zijn 4 jarige leeftijd door een Deense Dog. Luuk was getraumatiseerd na 4 sessies loopt Luuk nu weer heerlijk buiten en kan hij ook weer spelen met vriendjes.”


“Monique had een vervelende ervaring op jonge leeftijd gehad door een hond en wilde niet eens meer naar buiten. Na 6 sessies loopt ze nu weer vrolijk op straat.”


“Pim vond honden altijd maar druk en dacht dat iedere hond maar beet die hij tegenkwam. Door de juiste aanpak en uitleg van hondengedrag is Pim er weer bovenop gekomen.”


“Puck heeft autisme en vond honden altijd heel erg spannend. Helaas moest Puck soms naar de oppas waar een hond aanwezig was en samen met Puck en de hond hebben we dit keurig begeleid en nu zijn het de beste maatjes/kameraadjes.”bottom of page