top of page

Uitvallen naar andere honden

Uitvallen naar andere honden


Tijdens een wandeling met uw hond gaat alles prima, totdat u een andere hond tegenkomt. U weet wat er nu gaat gebeuren en nerveus probeert u te bedenken wat u gaat doen. Blijft u staan? Keert u om? Of loopt u met een grote boog om uw tegenligger heen? Wanneer uw hond uitvalt naar andere honden is dat zowel voor u als voor uw hond uiterst vervelend. Een flinke wandeling zal steeds minder aantrekkelijk voor u worden en voordat u met uw hond naar buiten gaat, bedenkt u zich op welke route u de minste honden tegen zult komen. Het kan zijn dat uw hond dit gedrag altijd heeft vertoont, of dat het plotseling is begonnen.


Diverse hondjes op een rijtje die je aankijken
Uitvallen naar andere honden

drentse patrijs apporteren wil

Waarom uitvallen naar andere honden?

Het uitvallen naar andere honden kan meerdere oorzaken hebben. Uw hond is mogelijk angstig, dominant of hij heeft het gevoel u te moeten beschermen. Misschien dat uw hond niet voldoende gesocialiseerd is of misschien ziet uw hond u niet als zijn leider. Het is belangrijk bij uzelf na te gaan hoe uw relatie met uw hond is. U bent de leider en het is belangrijk dat u zich zo gedraagt.

Groepstraining uitvallen naar andere honden

Hondentrainingen heeft een beperkt aantal plaatsen voor uitvallen naar andere honden. In een groep zit een maximum van 4 honden. Zodat u alle aandacht krijgt voor uw hond en u probleem.Voor meer info kunt u contact met ons opnemenbottom of page