top of page

Amerikaanse Stafford Hondentraining

Amerikaanse Stafford Hondentraining


Amerikaanse Stafford hond kan nu ook bij Hondentrainingen in een Stafford klas gaan trainen of prive. Op vele aanvragen hebben we dan nu besloten om de Amerikaanse Stafford te trainen in een speciale trainingsklas. Bij veel hondenscholen wordt de Amerikaanse Stafford niet toegelaten maar bij Hondentrainingen wel.


De Amerikaanse Stafford is een leergierige hond en het is jammer dat er altijd een etiket of stempel op deze honden wordt gedrukt. Vandaar dat Hondentrainingen de stafford eens in het zonnetje wil zetten en daar dan ook leuke trainingen voor hebben opgezet.


hondje wat blij kijkt in grasveld
Amerikaanse Stafford Hondentraining

amerikaanse stafford hondentrainingen

Raskenmerken Amerikaanse Stafford Hondentraining


Is een Amerikaanse Stafford geschikt voor iedereen? Het antwoord luidt nee. De eigenaar van een Amerikaanse Stafford zal een standvastig karakter moeten hebben. Hij of zij zal consequent moeten zijn. Alle goede eigenschappen van de Amerikaanse Stafford ten spijt is het wel zo dat de toekomstige eigenaar goed moet weten waar hij aan begint.


De moed, het doorzettingsvermogen, de kracht, en de lichamelijke en geestelijke hardheid moeten wel omgebogen kunnen worden naar een manier waarop de hond goed kan functioneren in de samenleving. Let op, met consequent en ombuigen wordt niet bedoeld een hardhandige benadering.


Een puppy cursus en gehoorzaamheid hondentrainingen zijn zeker aan te raden. Ook zal de eigenaar, gezien de oorsprong van het ras ten alle tijde zijn verantwoordelijkheid moeten nemen ten aanzien van andere honden. En een eerste gevecht uit de weg moeten gaan.

Wat gaan we doen in de Amerikaanse Stafford hondentraining?


  • Sport en spel zullen we onder de aandacht brengen

  • Een stukje hersenwerk om ze heerlijk moe te maken

  • Aandachtsoefeningen met en zonder afleiding

  • Parcours van diverse hondenattributen

  • Los volgen

  • Apporteren

Welke honden mogen hier aan deelnemen?


Alle Amerikaanse staffords mogen hieraan meedoen, jong of oud


bottom of page