top of page

Beagle Hondentraining

Beagle Hondentraining


Beagle hebben vaak de naam dat het honden zijn die je niks kunt leren omdat ze zo eigenwijs zijn. Ik vind Beagles geweldige honden, bij Hondentrainingen Nederland hebben we vele Beagles getraind; het zijn bijzondere en unieke honden.


Beagle Honden

De Beagle wordt in Groot-Brittannië gebruikt voor de jacht op konijnen en hazen. De hond heeft een schofthoogte van 33 tot 41 cm en weegt ongeveer 15 kg. De Beagle heeft een eigenzinnig karakter en is erg op zichzelf.


prachtige hond die onwijs blij kijkt op straat staat
Beagle Hondentraining

amerikaanse stafford hondentrainingen

Beagle vrolijke hond!


De hond bestaat in drie kleuren, zwart, licht bruin en wit, de meeste Beagles zijn drie kleurig oftewel tricolor. De naam Beagle betekent ‘klein’ in het Keltisch. De Beagle is een leuke, vriendelijke en vrolijke hond. Ze zijn gek op mensen, hebben soms echt een eigen karakter, maar bovenal zijn ze gek op hun coach.


De Beagle is een spelende hond en is dus gek op hondentrainingen, behendigheid en werken met kinderen. De Beagle is een zeer intelligente hond en wil graag een mentale uitdaging en kan op zijn tijd best eigenwijs zijn, maar dit maakt ook het mooie aan deze honden.

De aard van de Beagle


De Beagle is een vriendelijke, enthousiaste hond. Die in veel boeken over Beagles als “vrolijk” omschreven honden zijn over het algemeen vriendelijk en niet agressief of verlegen. Ze houden van menselijk gezelschap en hoewel ze vreemdelingen soms in eerste instantie terughoudend of met geblaf tegemoet treden, zijn ze snel gewonnen.


Dit maakt Beagles enerzijds geen goede waakhonden, maar vanwege hun typische Beagle geblaf kunnen ze kwaadwillenden wel afschrikken.


Beagles kunnen zeer goed met kinderen overweg en dat is wellicht de belangrijkste reden dat ze de laatste decennia in steeds meer huishoudens gehouden worden. Beagles hechten zich sterk aan hun baasjes en kunnen verlatingsangst krijgen als ze te lang alleen gelaten worden.


Beagles zijn intelligente honden, maar zeer doelbewust en eigenwijs. Dit maakt het opvoeden vaak lastig, maar het eigenwijze karakter bezorgt de opvoeders doorgaans veel plezier. Beagles luisteren over het algemeen goed, maar er hoeft weinig te gebeuren om hun aandacht af te leiden.

Waarom een Beagle hondentraining volgen:


Omdat Beagles vaak een naam hebben gekregen dat je ze niks kunt leren omdat ze zo eigenwijs zijn. Persoonlijk vinden wij bij Hondentrainingen de Beagles geweldige honden, we hebben reeds vele Beagles getraind, het zijn bijzondere en unieke honden. Veel Beagle eigenaren gingen u al voor en zijn enorm blij zijn met onze hondentrainingen.bottom of page