top of page

Chihuahua Hondentraining

Chihuahua Hondentraining


Chihuahua, wij hebben speciale chihuahua hondentraining. De Chihuahua heeft een sterke wil, deze honden zijn loyaal en raken erg gehecht aan hun eigenaar. De opvoeding en training van deze hondjes is dan ook belangrijker dan sommige eigenaars denken.


De chihuahua is de kleinste hond op aarde. Hij stamt uit de gelijknamige Mexicaanse provincie. Al ten tijde van de azteken zou hij hebben bestaan. Hij bereikte Europa via de VS en Engeland. Hoewel de chihuahua afkomstig is uit een land waar hij gewend is aan de warmte, voelt hij zich ook prima thuis in ons klimaat.


Hij hoeft dus absoluut niet met fluwelen handschoentjes te worden aangepakt: een vestje of regenjack heeft hij heus niet nodig! (Tenzij het natuurlijk zeer koud is) Na een wandeling door de regen kunt u hem beter wel even droogwrijven en hem een tijdje in een warme, tochtvrije kamer houden. Er bestaan zowel kort- als langharige honden van dit ras.


hondje met grote oren en lang haar
Chihuahua Hondentraining

amerikaanse stafford hondentrainingen

Chihuahua hondentraining


Hoe minuscuul de chihuahua ook is, hij toont zich bijzonder dapper tegenover vreemden. Chihuahua kan goed in een kleine woning worden gehouden en is voor oudere mensen vaak een alert en aanhankelijk kameraadje. Als men deze hond niet te veel vertroetelt, kan hij meer dan tien jaar lang een energieke begeleider en waker zijn.


Wij hebben speciale chihuahua hondentraining, deze hond heeft een sterke wil, zijn loyaal en raken erg gehecht met hun eigenaar.De opvoeding bij deze hondjes is belangrijker dan sommige eigenaars denken. Vele van deze hondjes zijn agressief tegenover bezoekers of zelfs tegenover de eigenaar. Dit komt omdat de meeste hondjes van dit ras behandeld worden als baby’s omwille van hun grote en uiterlijk. Als ze agressief doen tegenover bezoekers, pakken de eigenaren ze op. Zo denken de honden dat ze het juiste doen en dat zij de coach zijn op zo’n moment. Ook in de zetel en in het bed is dit zo. Een hond is een roedel dier en daar staat de coach altijd bovenaan. Het is belangrijk dat dit ras behandeld wordt als hond en niet als mens!! Daarom kom trainen bij ons.

Aard van de Chihuahua – Hondentraining


De Chihuahua is wel waaks, maar blaft niet voor elk geluidje, maar dat moet je wel al bij de pup inbinden, want Chihuahua’s hebben de neiging om blafferig te worden. De Chihuahua kan niet los,want als hij een grootte hond ziet,gaat hij er met een flinke grootte bek op af en dat vinden sommige honden niet leuk en de Chihuahua heeft niet het formaat dat je ze het , maar laat uitvechten.


Ook zijn ze verschrikkelijk lief tegen eigen en vreemde kinderen, maar houd het wel in de gaten dat ze hem niet de hele tijd optillen, want het is tenslotte geen speelgoed, wel mogen ze apporteer spelletjes met hem doen dat vindt hij namelijk heerlijk. Ze kunnen ook heerlijk uren op schoot liggen te slapen dat vinden ze heerlijk lekker bij de eigenaar op schoot. Vergeet ook niet de mentale stimulatie voor deze kleine hondjes.

Beweging Chihuahua hondentraining


In principe hebben chihuahua’s niet veel nood aan beweging omdat ze zo klein zijn, krijgen ze binnenshuis dus voldoende beweging. Maar natuurlijk zegt deze rakker geen neen tegen een lange wandeling en kan hij gerust een paar kilometers u gezelschap houden. Bij grote hitte of fikse kou zit hij liever binnen maar een chihuahua hondentraining is geen overbodige luxe.

Mocht u meer informatie willen over de Chihuahua Hondentraining vraag dan naar de mogelijkheden.bottom of page