top of page

Dog Tricks Hondentrainingen

Dog Tricks Hondentrainingen


Dog Tricks is een geweldig leuke manier om met je hond bezig te zijn. Honden vinden het leuk om iets anders te doen en echt nieuwe dingen te leren. Nadenken over nieuwe trucjes is vermoeiend, geeft voldoening en zelfvertrouwen en creëert een positieve band tussen coach en hond. Ook kinderen mogen aan deze training deelnemen!

Dog Tricks hondentrainingen leren


Door stapsgewijs aanrakingen op te bouwen en steeds iets verder uit te breiden, wordt de hond bewuster van zijn lichaam en leert hij tegelijkertijd beter te concentreren op jou handen. Als je dit regelmatig herhaalt, werkt het door op andere momenten waar concentratie belangrijk is. En dan wordt het nog leuker om ingewikkelde tricks of combinaties aan te leren.


hondje wat plat ligt op de vloer
Dog Tricks Hondentrainingen

husky

Dog Tricks Hondentraining


Geen enkele trick is te gek. Denk bv. aan slalommen tussen je benen, samen achteruitlopen, de hond rondjes laten draaien (om zijn eigen as, om de baas of om een voorwerp heen), high ten, buigen, de hond tussen je benen voor- en achteruit laten lopen, de hond op de achterpoten laten lopen, eigen speelgoed laten opruimen, skateboarden, etc. Eigen ideeën zijn natuurlijk ook welkom. Tijdens de lessen gaan we samen kijken hoe we jouw hond het beste iets nieuws aanleren.


Tijdens deze cursus is er veel variatie en worden alle oefeningen op een veilige manier aangeleerd, passend bij uw eigen hond. Geen enkele oefening is verplicht en als uw hond fysieke beperkingen heeft waardoor een trick niet verantwoord is, dan doet u gewoon een andere trick. Plezier voor twee staat vooraan in deze hondentraining. En het is ook goed voor de mentale stimulatie voor uw hond.


In de groepslessen worden de Dog tricks aangeleerd en soms enkele tricks achter elkaar gedaan. Zodat je in je eigen tempo een programma kan opbouwen.

Om je nog extra uit te dagen, zal iedere deelnemer in de laatste les een korte demo geven van ongeveer 5 minuten. Je mag dan helemaal zelf bepalen welke Dog Tricks je laat zien.
bottom of page