top of page

Veel voorkomende gezondheidsproblemen bij chihuahua's

Veel voorkomende gezondheidsproblemen bij chihuahua's

Veel   voorkomende gezondheidsproblemen bij chihuahua's


Inleiding


Heb je ooit een chihuahua gehad? Als je dat hebt, dan weet je hoe leuk en lief deze kleine hondjes kunnen zijn. Maar net als bij andere hondenrassen zijn er veel voorkomende gezondheidsproblemen bij chihuahua's waarvan u op de hoogte moet zijn. Het is belangrijk om deze problemen te begrijpen, zodat u de gezondheid van uw hond kunt bewaken en kunt voorkomen dat ze ziek worden. In dit artikel zullen we de veel voorkomende gezondheidsproblemen bij chihuahua's bespreken en hoe u deze kunt voorkomen of behandelen.


Veel voorkomende gezondheidsproblemen bij Chihuahua's


Patella luxatie

Dit is een aandoening waarbij de knieschijf van uw chihuahua uit de groef glijdt. Patella luxatie komt vaak voor bij kleine honden zoals chihuahua's en kan leiden tot kreupelheid of stijfheid in de achterpoten. Sommige chihuahua's hebben hier al last van vanaf de geboorte, terwijl het bij andere honden zich later ontwikkelt. Als u merkt dat uw hond mank loopt of niet op zijn pootjes kan staan, dan is het belangrijk om een dierenarts te raadplegen.


Tandproblemen


Tandproblemen zijn een veel voorkomend probleem bij chihuahua's. Ze hebben een kleinere mond dan andere hondenrassen en hebben daardoor minder ruimte voor hun tanden. Dit kan leiden tot tandvleesontsteking, tandbederf en zelfs verlies van tanden. Het is belangrijk om de tanden van uw chihuahua regelmatig te controleren en te poetsen.


Allergieën


Chihuahua's kunne