top of page

Labradoodle

Bijgewerkt op: 15 apr.

Geschiedenis van Australische Labradoodle


Labradoodle ras dateert uit de jaren 1980 en werd opgericht door Wally Conron van Royal Guide Dogs, gevestigd in Victoria Australië. De bedoeling was om een ras te creëren dat allergie- en astma vriendelijk was met het temperament van een hulphond. Deze reis werd geïnspireerd door een slechtziende vrouw in Hawaï die een geleidehond nodig had die de allergieën van haar man niet zou verergeren. Van de 31 Labradoodles die gefokt werden bij Royal Guide Dogs, zijn er maar liefst 29 doorgebroken als geleidehond, een eerbetoon van ongekende proporties voor dit "nieuwe ras" van geleidehonden.

.

schattig pluizig hond
Labradoodle


Australische Labradoodle is een populair hondenras


Als een populaire hondensoort heeft de Australische Labradoodle een interessante en ongewone geschiedenis. De hond werd voor het eerst gefokt om als geleidehond te dienen voor mensen met allergieën en astma, maar het is nu een gewaardeerde gezelschapshond voor vele families over de hele wereld.pluizig hondje
Australische labradoodle

Inleiding over de Australische Labradoodle


De Labradoodle is een kruising tussen een Labrador Retriever en een Poedel, en wordt gekenmerkt door zijn zachte vacht en intelligente karakter. Deze hond is ontstaan ​​in Australië in de jaren 1970, toen de Royal Guide Dogs Association of Australia op zoek was naar een hondensoort die geschikt was voor mensen met allergieën en astma. Het doel was om een ​​hond te fokken die de werkethiek van de Labrador Retriever zou behouden, maar tegelijkertijd een hypoallergene vacht zou hebben van de Poedel.


Waar komt de eerste Australische Labradoodle vandaan


De eerste Labradoodles werden gefokt in 1988 door Wally Conron, een fokker van geleidehonden voor de Royal Guide Dogs Association of Australia. Conron werd gevraagd om een ​​hond te fokken voor een vrouw met een echtgenoot met een ernstige allergie voor honden. Conron kruiste een Labrador Retriever met een Poedel en de eerste Labradoodle-puppy's werden geboren. De honden hadden hypoallergene vachten en werden succesvol getraind als geleidehonden.


De groeiende populariteit van de Australische Labradoodle


De populariteit van de Labradoodle begon te groeien in de jaren 1990, toen beroemdheden zoals Jennifer Aniston en Tiger Woods publiekelijk spraken over hun liefde voor de hond. De hond werd ook populair in Australië en de Verenigde Staten als een huisdier vanwege zijn vriendelijke karakter en hypoallergene vacht. De populariteit van de Labradoodle bleef groeien en in 2010 werd de hond officieel erkend door de American Kennel Club.


De toekomst van de Australische Labradoodle


De Australische Labradoodle blijft een populaire hondensoort en wordt gewaardeerd om zijn vriendelijke karakter en hypoallergene vacht. Hoewel de Labradoodle nog steeds vaak wordt gebruikt als geleidehond, wordt de hond tegenwoordig ook gezien als een geweldige gezelschapshond voor gezinnen. Met de groeiende populariteit van de Labradoodle, zijn er echter ook zorgen geuit over de gezondheid van de hond.


Sommige fokkers hebben hun Labradoodles zo gefokt dat de hond last heeft van gezondheidsproblemen, waaronder heupdysplasie en oogproblemen.


De voordelen van het hebben van een Australische Labradoodle


Het hebben van een Labradoodle als huisdier brengt vele voordelen met zich mee. Zo is de hond hypoallergeen, wat betekent dat mensen met allergieën of astma vaak wel in staat zijn om deze hond in huis te nemen.


Bovendien is de Labradoodle een zeer vriendelijke en sociale hond, die graag tijd doorbrengt met zijn baasjes en andere huisdieren. Door zijn intelligentie en werkethiek is de Labradoodle ook geschikt voor hondensporten, zoals behendigheidstraining en gehoorzaamheidstraining.


Ten slotte is de Labradoodle een relatief gezonde hondensoort, die over het algemeen een lange levensduur heeft. Al met al is de Labradoodle een geweldige gezinshond die zowel kinderen als volwassenen veel plezier en gezelschap kan bieden.creme hond met mooie ogen
Australische Labradoodle creme kleur

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page