top of page

Probiotica hond

Bijgewerkt op: 18 uur geleden

Het belang van Probiotica voor hondenhond met snoepjes
Probiotica hond

Inleiding:
Probiotica hond en Weerstand voor uw hond


Probiotica hond. Probiotica zijn levende micro-organismen die in de vorm van voedingssupplementen aan uw viervoeter worden gevoerd . Met name de bacteriële flora van de dikke darm heeft baat bij een dergelijke toediening, aangezien probiotica na inwendig gebruik direct of indirect effect hebben op de microflora in het maag-darmkanaal .


Afhankelijk van de aanwezige micro-organismen en het betreffende preparaat kunnen er verschillen in de werkingswijze of het resultaat optreden, waardoor probiotica bij honden aan de overeenkomstige behoeften kunnen worden aangepast.


Probiotica hond stimuleren de gezonde darmbacteriën die helpen bij het verteren van voedsel. Ze zijn een bekende therapie voor diarree en maag-darmklachten. Meer recentelijk is gebleken dat ze urineweginfecties, stoornissen van het immuunsysteem en zelfs angst tegengaan.


Geestelijke gezondheid is zelfs een van de meest opwindende onthullingen over probiotica. Het maag-darmkanaal en de hersenen van uw hond staan ​​voortdurend in contact, en de juiste micro-organismen in de darmen kunnen helpen bij de mentale en emotionele regulatie.


In het algemeen kan gesteld worden dat het altijd raadzaam is om de gezondheid, en vooral de maag-darmflora, op een natuurlijke manier te ondersteunen, zodat de levenskwaliteit van de hond op geen enkele wijze wordt beperkt.


Wanneer kan u uw hond probiotica geven?


Het is algemeen bekend dat het na een antibiotica behandeling de moeite waard is om de gunstige flora van het spijsverteringsstelsel te vervangen. Hebben honden deze bacteriën ook en hebben zij ook supplementen nodig na het innemen van medicijnen?


Elk voedingssupplement dat nuttige micro-organismen bevat en bedoeld is om een ​​gezonde darmflora te herstellen of te behouden, wordt een probioticum genoemd.

Daarnaast zijn er ook prebiotica, d.w.z. voedingsmiddelen die deze nuttige micro-organismen voeden, zodat ze zich sneller vermenigvuldigen. Het kan zijn dat uw hond beide nodig heeft na een antibiotica behandeling of ziekte.


Waar is probiotica hond nuttig voor?


Probiotica hebben een ondersteunende werking op het microbioom en de bacteriën die daar voorkomen. Hierdoor komt het maag-darmkanaal beter in balans, worden spijsverteringsproblemen overwonnen, wordt de belasting van het immuunsysteem verlicht en wordt een gezonde stofwisseling verzekerd .


Dit alles heeft een positief effect op het welzijn van de viervoeter, aangezien een intacte darmflora een uiterst belangrijke rol speelt in de gezondheid van een hond. Omdat het verantwoordelijk is voor veel vitale processen, zoals de uitscheiding van schadelijke stoffen of de benutting van het geconsumeerde voedsel .


Om al deze functies goed te laten werken, moet er voldoende micro-organismen in de darm aanwezig zijn. Als er hiervan te weinig zijn, kan de darmflora worden aangetast. Daarom worden in dergelijke gevallen meestal probiotica aan de hond voorgeschreven.hond met hondensnoepjes
Probiotica hond


Het versterken van deze darmbewoners leidt bovendien tot een verbetering van:


 • Ziekteverwekkers bestrijden

 • Vitale toevoer van vitamines en andere voedingsstoffen

 • Versterking van de darm functie om vitale processen te garanderen


Zoals je ziet is de darmflora verbonden met veel andere belangrijke lichaamsfuncties.


Wat is het verschil tussen probiotica en prebiotica?


Naast probiotica voor honden zijn er ook prebiotica. Deze onderscheiden zich enerzijds doordat het levende of dode stoffen zijn en ze de darmflora op verschillende manieren ondersteunen en bevorderen. De volgende tabel is bedoeld om een ​​overzicht te geven van de verschillende kenmerken van probiotica en prebiotica :

Probiotica

Prebiotica

Levende micro-organismen

Een groep vezels (meestal koolhydraten) die niet door de lichaamseigen enzymen kunnen worden verteerd

Voedingssupplementen

Voer ingrediënten

Bevorder het evenwicht van de darmflora

Ondersteun de groei en activiteit van darmbacteriën

Bovendien kunnen beide middelen tegelijkertijd aan een viervoeter worden toegediend. Het grote voordeel hiervan is dat prebiotica de werking van probiotica kunnen versterken . Dit moet echter zeker vooraf met een dierenarts worden besproken, omdat sommige bacteriestammen in combinatie met prebiotica bijwerkingen kunnen veroorzaken.


Prebiotica voor honden

 

Prebiotica zijn koolhydraatverbindingen die, in tegenstelling tot probiotica, niet verteerbaar zijn door het lichaam van uw hond, maar feitelijk fungeren als voedselbron voor de reeds aanwezige goede bacteriën. Door de groei van goede bacteriën te ondersteunen, helpen prebiotica de schadelijke microben te onderdrukken die uw hond ziek maken, waardoor hun immuniteit en de algehele gezondheid van de spijsvertering worden versterkt. Ook hier kunnen prebiotica voor honden worden gegeven in supplementen vorm, als nat of droog hondenvoer, of via prebiotisch rijk natuurlijk voedsel zoals cichoreiwortel, rauwe knoflook of paardenbloem groen.


Wanneer moet je probiotica en prebiotica gebruiken?

 

Er zijn tal van scenario's waarin het nuttig kan zijn om de darmgezondheid van uw hond een boost te geven bij het in balans brengen van de natuurlijke flora. 

 

 • Als uw hond herstellende is van een aanval van gastro-enteritis , is het waarschijnlijk dat zijn darmflora een golf van goede bacteriën nodig heeft, omdat het microbioom van zijn maag vaak ontdaan is van zijn goede eigenschappen als uw hond heeft overgegeven of last heeft van diarree.

 

 • Zelfs eenvoudige toiletproblemen, zoals diarree of obstipatie , kunnen een indicatie zijn dat uw hond baat zou kunnen hebben bij meer probiotica en prebiotica in zijn dieet . Een gezonde darm zou ervoor moeten zorgen dat uw hond regelmatig poept en dat de ontlasting niet te hard, zacht of nat is.

 

 • Als probiotica bijdragen aan de gezonde bacteriën in de darmen, doen antibiotica het tegenovergestelde; het doden van alle bacteriën, inclusief de goede dingen, om een ​​infectie te verslaan. Als uw hond een antibioticakuur heeft gehad , probeer dan zijn dieet aan te vullen met pre- en probiotica om ervoor te zorgen dat zijn darmflora weer in evenwicht komt en dat hij snel weer in de kwispelende vorm kan komen.

 

 • Geloof het of niet, een groot aantal niet-spijsverteringsproblemen kunnen ook terug te voeren zijn op een onbalans in de darmen. Jeukende huid, allergieën, een schimmelinfectie of stress bij honden kunnen allemaal worden verbeterd door probiotica en prebiotica. 

 

 • Een toename van het aantal hondenscheten (winderigheid) kan ook een teken zijn van disharmonie in de darmen die mogelijk aandacht vereist. Sterker nog, als je vaker de hond de schuld geeft, kun je misschien ook baat hebben bij wat pre- en probiotica...!

 

Voordelen van probiotica voor honden


Probiotica kunnen helpen de bacteriën in de darmen van uw hond in balans te houden, de beschermende lagen van de darmen te ondersteunen en te helpen bij een normale spijsvertering en opname van voedingsstoffen.


Probiotica zijn geen wondermiddel voor spijsverteringsproblemen, maar er is aangetoond dat ze een breed scala aan voordelen bieden, waaronder:   


 • Helpt bij het verteren van voedsel door ‘goede’ bacteriën in de darmen te stimuleren en de opname van voedingsstoffen zoals calcium, ijzer en magnesium te verbeteren 

 • Het verlichten van gastro-intestinale problemen zoals diarree, prikkelbare darm, lekkende darm, darmontsteking en overtollig gas

 • Het maken van vetzuren met een korte keten in de darm, waardoor ‘goede’ bacteriën kunnen toenemen en ‘slechte’ bacteriën kunnen verminderen

 • Angst kunnen verminderen en het humeur van uw hond verbeteren


Wat zorgt ervoor dat het maag-darmkanaal van een hond uit balans raakt?


Het nemen van antibiotica, een verandering van dieet, het omgaan met een vervelende parasiet of zelfs het doormaken van een stressvolle tijd kan dysbiose veroorzaken – en uiteindelijk buikpijn voor je beste vriend betekenen. 


De minder leuke symptomen die ze kunnen ervaren zijn onder meer diarree, braken, een opgeblazen gevoel en zelfs een zwakker immuunsysteem. Begint u in te zien waarom het belangrijk is om een ​​harmonieus evenwicht van goede bacteriën in de darmen van uw hond te behouden? We weten dat we onze jongens niet in dat soort ongemak zouden willen zien!


Wat is Dysbiose of dysbacteriosis


De term bacteriële dysbiose wordt gebruikt om een verstoring van de balans aan te duiden in de bacteriële flora van mens of dier. (wikipedia) Dysbiose is onbalans in je darmflora. Het wordt ook dysbacteriosis genoemd, dysbiose in je darmen.


Hoe ontstaat een onbalans in het microbioom? Eerst leggen wij de definitie vast. De definitie van dysbiose; een afname van goede bacteriën en een toename van pathogene (slechte) bacteriën. Met andere woorden; De balans tussen goede, neutrale en slechte bacteriën is verstoord.


Kunnen honden menselijke probiotica gebruiken?


Honden kunnen probiotica gebruiken die speciaal voor hen zijn samengesteld en het wordt niet aanbevolen om menselijke probiotische supplementen te geven. 

Honden hebben een ander spijsverteringsstelsel en een ander darm microbioom dan mensen en menselijke probiotica zijn mogelijk niet effectief voor hen of veroorzaken nadelige effecten. Sommige producten bevatten gevaarlijke ingrediënten zoals xylitol, een suikervervanger die vaak wordt gebruikt in probiotica voor mensen, en dit ingrediënt is zeer giftig voor uw puppy. Hond specifieke probiotica zijn speciaal samengesteld voor honden, wat een veiligere en effectievere optie is.


Probiotica voor puppy’s – hoe nuttig zijn ze?


Puppy’s kunnen net als volwassen honden baat hebben bij probiotica. Tijdens de eerste paar weken van het leven van een puppy worden ze blootgesteld aan verschillende bacteriën en virussen die hun spijsvertering en immuunsysteem kunnen beïnvloeden. Een goed probioticum kan helpen een gezond darm microbioom tot stand te brengen en de algehele gezondheid te ondersteunen. Puppy’s kunnen ook maag-darmproblemen krijgen als gevolg van veranderingen in hun dieet terwijl ze groeien. Probiotica kunnen deze symptomen helpen verlichten.


Alle honden hebben probiotica en enzymen nodig.


Probiotica en spijsverteringsenzymen ondersteunen de basis van het immuunsysteem en het spijsverteringsstelsel. Zonder de juiste ondersteuning zal uw hond moeite hebben om ziektes te bestrijden en de belangrijke voedingsstoffen op te nemen die hij nodig heeft voor langdurig welzijn, zelfs als hij een rauw dieet krijgt .

De meeste honden zullen   jarenlang geen tekenen van spijsverteringsstress en immuunproblemen vertonen, terwijl sommige honden u al vroeg in hun leven tekenen zullen geven dat probiotica en enzymen aan hun dieet moeten worden toegevoegd.


Tekenen dat uw hond baat zou hebben bij Probiotica hond


1. Constante jeuk en krabben


Jeuk en krabben is een veel voorkomende hinder bij honden. De jeuk en het krabben kunnen variëren van mild tot ernstig, afhankelijk van de omstandigheden van uw hond. De meest voorkomende oorzaak van jeuk en krabben bij honden is  voedselallergie . Spijsverteringsenzymen kunnen helpen door het spijsverteringsstelsel te ondersteunen, waardoor de spijsverteringslast van de alvleesklier wordt weggenomen.

Modern hondenvoer kan veel granen bevatten en is over het algemeen verstoken van de natuurlijke enzymen waarvan de maag van uw hond afhankelijk is voor de spijsvertering. Door uw hondenvoer aan te vullen met spijsverteringsenzymen zorgt u ervoor dat de gehele maaltijd volledig verteerd wordt. Probiotica helpen verder het darmkanaal van uw hond om de maaltijd te accepteren en de voedingsstoffen in het lichaam op te nemen.


2. Stinkende hond


Een stinkende hond wordt meestal veroorzaakt door  overgroei van gist  (Candida). Een slechte adem en een vieze lichaamsgeur zijn een signaal dat uw hond een  bacteriële onbalans heeft . Bedorven voedsel zorgt ervoor dat zwavel en sulfieten zich ophopen in het systeem, wat een slechte adem en stinkende ontlasting veroorzaakt.


Natuurlijk zult u de poep van uw hond nooit in een ruikende bloem veranderen, maar normale hondenpoep zal onaangenaam ruiken, niet bedorven of overweldigend walgelijk. Probiotica helpen de slechte bacteriën te verdringen die de slechte geur op of in de darmen van uw hond veroorzaken. Spijsverteringsenzymen kunnen het spijsverteringsproces helpen, zodat de maaltijd snel door het lichaam wordt doorgegeven zonder dat deze gaat rotten of bederven.3. Overmatig verlies - stress hond


Overmatig verlies is een teken van  stress op het lichaam . De stress kan een aantal oorzaken hebben, waaronder allergieën, een slechte spijsvertering en leeftijd. Het is de bedoeling dat honden twee keer per jaar verharen, niet het hele jaar door. Natuurlijk laten ze hier en daar wat haar vallen, zoals bij elk dier, maar als het uitvallen buitensporig lijkt, is dit een teken dat het lichaam van de hond in stress verkeert. Spijsverteringsenzymen helpen de enorme spijsverteringslast van het lichaam weg te nemen, zodat het zich kan concentreren op het herstel en onderhoud van andere organen.


4. Droge en schilferige huid


Vergeet niet dat de huid een orgaan is en dat het de toestand van het interne lichaam weerspiegelt. Een rode, vlekkerige huid kan een teken zijn van  overgroei van gist , vooral als deze gepaard gaat met een slechte geur. Een droge, schilferige huid kan een teken zijn van  ondervoeding.  Zowel probiotica als enzymen kunnen honden helpen de essentiële voedingsstoffen die ze nodig hebben uit hun voedsel op te nemen en een overmatige groei van bacteriën in het lichaam te verdringen. Suppletie van enzymen en probiotica zal de hond helpen afvalstoffen en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, wat resulteert in een algeheel gezonde huid en vacht.


5. Oorinfecties


Terugkerende oorinfecties kunnen een teken zijn van  overgroei van schimmels  en/of  allergieën, maar sommige honden zijn juist gevoelig voor oorinfecties. Het is belangrijk om te onthouden dat zodra uw hond een oorontsteking heeft, deze lokaal moet worden behandeld. Raadpleeg uw dierenarts. Eenmaal helder en met een beetje onderhoud is het Miracle Pack™ effectief gebleken bij het helpen van honden met terugkerende oorinfecties die worden veroorzaakt door schimmels of allergieën.


6. Diarree en dunne ontlasting


Wanneer de darmflora van uw hond wordt overspoeld met pathogene (schadelijke) bacteriën, is het resultaat loopneus, dunne ontlasting of diarree. Diarree kan een nachtmerrie zijn voor elke hondeneigenaar, maar het is een duidelijk teken dat uw hond een gezonde flora nodig heeft, en wel snel! Gelukkig kunnen honden die met probiotica worden behandeld binnen enkele dagen verbetering in de ontlasting zien.


7. Antibiotica en medicijnen


De antibiotica-achtbaan kan iedereen gefrustreerd de armen opsteken. U volgt het advies van uw dierenarts op, maar het probleem lijkt na de eerste behandeling snel te verergeren. Keer op keer gaat de cyclus door.


Honden die antibiotica gebruiken, worden op een fundamentele manier aangetast; de medicatie die wordt gebruikt om hen te helpen hun ziekte te bestrijden, verhindert ook dat ze gezond worden en blijven. Het is van levensbelang voor elke hond die na het nemen van antibiotica een probiotische supplement heeft om het evenwicht in de darm te herstellen.


Conclusie Probiotica hond


Probiotica kunnen een waardevolle aanvulling zijn op het gezondheidsregime van uw hond en bieden talloze voordelen, van een verbeterde spijsvertering tot een verbeterde immuunfunctie en geestelijk welzijn. Door het juiste probiotische product te kiezen en het op de juiste manier toe te dienen, kunt u ervoor zorgen dat uw hond profiteert van het volledige spectrum aan voordelen die deze nuttige bacteriën te bieden hebben.


Veelgestelde vragen - FAQ Probiotica hond


Wat zijn probiotica voor honden?


Probiotica zijn levende micro-organismen die, wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden toegediend, gezondheidsvoordelen opleveren voor de gastheer. Voor honden zijn probiotica meestal specifieke stammen van bacteriën die de gezondheid van de darm bevorderen en andere gezondheidsvoordelen bieden.


Welke voordelen bieden probiotica voor honden?


Probiotica kunnen verschillende voordelen bieden voor honden, waaronder:

 • Verbeterde spijsvertering en vermindering van gastro-intestinale problemen zoals diarree en constipatie.

 • Versterkte immuunfunctie door stimulatie van natuurlijke antilichamen en activiteit van witte bloedcellen.

 • Verminderde ernst van allergische reacties en verbetering van de huidgezondheid.

 • Positieve invloed op mentaal welzijn en gedrag door modulatie van neurotransmitters zoals serotonine.


Hoe vaak moet ik mijn hond probiotica geven?


De frequentie van het geven van probiotica hangt af van de specifieke aanbevelingen van de fabrikant en de adviezen van uw dierenarts. Over het algemeen is consistentie belangrijk, dus probiotica moeten regelmatig worden toegediend om hun voordelen te behouden.


Kan ik mijn hond menselijke probiotica geven?


Het wordt aanbevolen om probiotica te gebruiken die speciaal zijn ontwikkeld voor honden. De darmflora van honden verschilt van die van mensen, en probiotica die voor mensen zijn geformuleerd, bevatten mogelijk niet de juiste stammen of de juiste doseringen voor honden.

2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page